21. helmikuuta 2013

Viimeisiä viedään

Muutaman viikon sisällä uuden sohvan pitäisi saapua ja tämä vanha pääsee kierrätykseen. Emme lähteneet sitä myymään, sillä verhoilu on täysin tiensä päässä. Kissojen kynnet ja kova kulutus ovat olleet liikaa kankaalle. Uuden sohvan kankaalle meillä oli kestävyyden suhteen kovemmat kriteerit kuin tälle aikoinaan - ostinhan tämän liikkuvaisena sinkkuna, joka ei paljon sohvaa kotona kuluttanut :) Harmittaa kyllä, etten silloin hankkinut sohvaan kestävämpää kangasta vaan valitsin ennemmin ulkonäöllisesti silmää miellyttävän. No, oppia ikä kaikki.. Ja kestihän se kuitenkin sen kuusi vuotta..


Mulla on aivan kauhea verho-ongelma, en keksi millään, millaiset verhot olohuoneeseen laittaisin. Pitkät luonnonvalkoiset mulla on, mutta pitäisiköhän ommella samanlainen valelaskari kuin keittiössäkin on, ikkunat kun ovat aika lähekkäin samalla seinällä, vai hankkisko jotkut unelman kevyet valkoiset/harmaat pitkät verhot? Vai olisko ilman verhoja, kuten nytkin? Ja ottais keittiöstäkin laskarin kesäksi pois?


Yläpuolella näkymiä pikkuhuoneesta olohuoneeseen ja keittiöön ja alapuolella näkymä sohvalta pikkuhuoneeseen. Keep calm -posterin kohdalla oli oviaukko, joka oli aika hassussa paikassa heti takan vieressä ja se laitettiinkin raakalautaseinän alle piiloon remontin yhteydessä. 

Tuon miehen mukanaan tuoman telkkarin kokoon mä en vaan millään totu. Ihan kamalan iso musta möhkäle! ;)

Olen jo niin tottunut tähän mustavalkoiseen lookiin, että hieman jännitän harmaan sohvan saapumista. Onneksi matot ja säkkituoli ovat sentään vielä mustat - koristetyynyjä taidan myös muutaman mustan hankkia, ettei ihan vieraan näköiseksi muutu. :)


14 kommenttia:

  1. Mä mietin tässä sohvahommassa, että miksei tuo Ektorp tule olkkariin? Vai etkö tykkää siitä? Mä koitan siis tässä samalla vähän kuulostella millainen sohva se Ektorp on, kun itse sitä himoitsen... Meillä on vain pari-kolme vuotta vanha Ikean Karlstad-kulmasohva ja sohvatilaa tarvitaan nyt aika paljon joten on sinällään passeli... mutta hitsin huono istua saatikka loikoilla, kun on niin matalat selkänojat. Tahtoisin vaihtaa ton yhteen 3-hengen Ektorpiin ja sit yhteen isoon nojatuoliin, jonka viereen sitten laittaisin lukulampun - eli se olis sit MUN tuoli. =) Mut voi olla, että sit vasta "joskus" toi haave toteutuu.

    Meilläkään ei ole varsinaisia verhoja... ainoastaan keittiössä on pieni kappa, muualla vain sälekaihtimet tai rullaverho. Olkkarissa olis jopa ihan kiva tanko, mut verhot ei vaan oo mun juttu. Plus että olkkariin on tosi hankala laittaa pitkiä verhoja, kun sohva on kiinni seinässä ikkunan alla... Oon joskus koittanu vetää sohvan siitä kauemmaksi mutta on aivan hullun näköinen niin. Joten jatkamme verhotonta linjaa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Ektorp on kahden istuttava, joten se on vähän liian pieni olohuoneen ainoaksi sohvaksi. Olohuoneeseen ei oikein mahdu nojatuolia eikä mies sellaista haluakaan. Ektorp siirtyy mahdollisesti yläkertaan takaisin siinä vaiheessa, kun lapsen huone siirtyy tuohon pikkuhuoneeseen, tai saunan pukkariin. Sille on siis muita suunnitelmia ;) Siinä on hyvä istua ja loikoilla(sopivasti pehmeyttä ja napakkuutta), mutta onhan tuo kahdenistuttava vähän kapoinen löhöilyyn - ei kahdelleenkaan siihen kunnolla mahduta loikoilemaan, kun ollaan niin totuttu tähän isompaan.:) Mitään pahaa sanottavaa mulla ei ole siitä ja voin kyllä suositella sitä. Iso plussa on nuo pestävän päälliset!

      Ai teilläkään ei ole verhoja? En ole ollenkaan kiinnittänyt huomiota! Meilläkin on tuo rullaverho (pimennysverho) kaikissa ikkunoissa ja olenkin miettinyt, että pitäiskö mennä tällä yksinkertaisemmalla tyylillä hetki. Mulla oli vuosia verhoton kausi ja ehkä tässä hiljalleen palataan juurille sen suhteen. Meillä on ihan sama juttu kuin teillä tuon sohvan kanssa, ei sen taakse oikein saa kunnolla pitkiä verhoja ja kappaa en oikein olohuoneessa näe.. Kauhean vaikeita nää verhojutut! :D Mutta kyllä noi verhotangot näyttää orvoilta seinällä ilman verhoja..

      Poista
    2. No mulla ei oikein ole ollu sellasia kuvia blogissa, mistä sais yleiskuvaa meiltä ja verhottomuudesta... täytyypä laitella. Mä olen roikutellut verhotangoissa sit vaan noita tuikkukippoja, vähän niin kuin sullakin roikkuu toi sydän.

      Olen kuullu pelkkää kehua Ektorpista. Arvaa harmittaako että otin sit kuitenkin ton nykysohvan sillon??? Mä olin ostamassa Ektorpia, mut toi sohvan väri lumosi mut ihan täysin.. ja sen selkeys ja linjakkuus. Edelleen tykkään kovasti katella sitä, mutta no, ois varmaan fiksumpaa kuitenkin valita sohva jossa on myös kiva istua. =) Ehkä vaikutti myös sillon valintaan se, että kivoja värejä ei ollut Ektorpista, valkoinen on ihan nou nou juttu meillä koirien kanssa... Mutta mun kaveripa onkin värjännyt valkoiset päälliset siihen ja ovat ihan loistavat! (vinkkinä siis, jos joskus innostut väriä vaihtamaan... kaveri vei koko satsin pesulan isoon koneeseen ja sai värjättyä ne kerralla niin tuli saman sävyisiä)

      Poista
    3. Laita ihmeessä, tuun sit tiirailemaan ;) Onpa harmi, siinä nykyisessäkö ei siis ole hyvä istua? Damn.. Saisko sitä nykyistä sohvaa siirrettyä johonkin toiseen tilaan ja sit olohuoneeseen saisit sen Ektorpin? Tai sit kokeilet myydä sen nykyisen ja ne rahat käytät uuteen Ektorpiin?

      Mä olen harkinnut tuota Ektorpin värjäämistä harmaaksi, jos menee ihan pieleen, voi käydä suht edullisesti ostamassa uudet valkoiset päälliset! Kiitos hei vinkistä värjätä pesulassa, pitäis kuitenkin saada kaikki kerralla koneeseen, jotta tulee tasainen ja sama sävy kaikkiin osiin.

      Poista
  2. *tää taas huokailee täällä* Kaunista! Hei, mulla on mennyt ohi, että minkä värinen sohva teille tulee?

    Katsos, kun mä näkisin tuossa sohvan takana valkoiset/greiget pellavaverhot (rouheet ja ryppyset) ja niin, että verhotanko olis molemmistä päistä pidempi (vois mennä tuonne nurkkaan asti, mutta onko ilmalämpöpumppu tiellä?) ja verhot suht leveät. Tosin kaunista on ilman verhojakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä ihana! Harmaita mäkin olen miettinyt, kun on muuten aika vaaleaa.. Verhotankoa saa pidennettyä, joten se vois olla hyväkin idea - ilmalämpöpumppu ei ole verhojen tiellä, tilaa on nurkassa ihan kiitettävästi.

      Poista
  3. *nyt tää otti silmät päähän* Juu siis harmaa sohva eli valkoiset verhot it is !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mulla näköjään kanssa silmät jossain pyllyn alla, ethän sä edes ehdottanut harmaita... ;D Puhtaanvalkoiset olis ainoa vaihtoehto, nuo nykyiset on luonnonvalkoiset ja olen vähän tympääntynyt niihin. :)

      Poista
  4. Täällä blogisi uusi lukija - HELLOU! :)

    VastaaPoista
  5. Tosi ihanalta teidän koti näyttää!:)
    Tuo yläbanneri on hauska!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu, mä olen käynyt puolestani teidän kotia ihastelemassa jo tovin!

      Se on juurikin hauska, ja tietenkin musta! :D

      Poista
  6. Ihanan näköistä tosiaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Är, mä odotan kovasti jo, miltä teidän ihana uusi koti alkaa näyttämään!

      Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.