20. helmikuuta 2013

Keittiö tänään

En ole tainnut aikaisemmin laittaa kovinkaan paljon kokonaiskuvaa antavia kuvia blogiin, vaan olen keskittynyt enemmän yksityiskohtien kuvailuun. Muiden blogeissa pidän juuri näistä kuvista, joista saa kokonaiskuvan tilasta, joten ajattelin omaakin kotiani esitellä hieman laajemmasta kuvakulmasta.

Lasikuistilta sisään astuttaessa näky on tämä. Iskun pöytään ja tuoleihin olen todella tyytyväinen edelleen, toivottavasti ne kestävät vielä vuosia. Kuusi vuotta sitten ne ostin kuten tuon lampunkin, sen löysin Prismasta. Keittiö on remontoitu lokakuussa 2010 ja kaikki vanha kaapistoista muovimattoon sai väistyä - vain vanha puuhella säilytettiin ja muovimaton alla ollut lautalattia.


Oviaukkoa laajennettiin myös remontin yhteydessä. Aikaisemmin siinä oli normaali oviaukko ovella. Myös keittiön toisesta päästä poistettiin ovi ja oviaukkoa suurennettiin. Toi avaruutta alakertaan tosi paljon lisää.


Viimeisestä kuvasta huomaa hyvin eron keittiön ja olohuoneen lattioiden välillä. Keittiön lattia käsiteltiin uudelleen tammikuussa, raot massattiin ja lattia sai uuden maalipinnan. Lattian maalaamisesta täällä lisää. Olohuoneen lattian olemme suunnitelleet maalaavamme jossain vaiheessa kesällä. Samalla laitamme listat kynnyslautojen molemmille puolille.

Huomenna olohuoneen kimppuun, viimeisiä kuvia ihanasta mustasta sohvastani!14 kommenttia:

 1. Ihanan raikasta! On kyllä hieno ero noissa lattioissa. Miten se pahimpien rakojen poistuminen siistiyttääkin lattiaa noin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin iso ero! Juuri äsken lattiaa lakaistessani kirosin noita isoja rakoja olkkarissa - toisten mielestä ne on tunnelmallisia, musta vaan epäsiistejä ;)

   Poista
 2. Voi, mä muistan miltä näytti kun aloitit rempan :D
  On sitten himpun verran "torppa" muuttunut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katselen myös välillä niitä ennen remppaa -kuvia ja joka kerta mietin ihan samaa - ihan "himpun" verran vaan ;) Olihan tää aika näky..

   Poista
 3. Voi tuota lattiaa, tuo on se vanhan talon viehätys!! :) Teillä on oikein valoissa ja selkeää! Kivasti "vanha" kohtaa "uuden" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt yhdistää uutta ja vanhaa sopivasti, lopputuloksesta on tullut meille kovin mieluisa! Mä taas haaveilen vaaleasta parketista/laminaatista, mutta tähän lattiaan on nyt tyytyminen - ainakin joksikin aikaa ;)

   Poista
 4. On nuo vanhat lautalattiat aina yhtä kivoja. Ihanan avara koko keittiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on oma ihana tunnelmansa, mutta yllättävän kova työ tämän lattian kanssa on ollut hiomisineen, massauksineen, liiman poistamisineen (muovimatto oli yllättäen liimattu kiinni..) ja maalauksineen. Mutta lopputulos kyllä palkitsee! :)

   Poista
 5. On kyllä niin valoisaa ja kotoisaa. Ja tuo pieni "Karvinen" tuolla kuvissa kruunaa kodin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvinen on aina paikalla, kun kuvataan ;) Nämä meidän ikkunat antaa lounaaseen, joten meillä on ihanan valoisaa - ja kesällä tosi kuumaa!

   Poista
 6. Et kai sä tosissaan haaveile laminaatista, kun sulla on noin mielettömän ihana puulattia???!!! Laminaatti on kaikkee muuta kuin ihana, siinä ei ole ihanaa mikään muu kuin ehkä se ulkonäkö, muuten se on kylmä, kova, kopiseva ja MUOVINEN... Ei, älä vaan ikinä vaihda laminaatteja tänne, tai mörkö sinut syököön!! =D

  Onko teillä muuten miten lämpimät lattiat, kattelin vaan kun ei ole mattoja?

  Ja tosiaan ehkä miljoonatta kertaa huokailen ihastuksesta näitä teidän kodin kuvia kattellessani. *ihastunut huoh* Niin kaunista, kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se ihminen kaipaa aina sitä, mitä sillä ei ole? ;) Kyllä mä aina ihastelen uusissa taloissa asuvien ihmisten kotona sitä tasaista lattiaa, mutta kyllä mä tuota omaani rakastan. Enkä uskalla nyt lähteä vaihtamaankaan, kauheaa, jos mörkö syö!! Ja onhan meillä yläkerrassa laminaatti, siellä kun oli pelkkä vetoisa raakalautalattia muovimaton alla.

   Meillä on lämpimät lattiat, vain keittiön ikkunan alla ja nurkassa on viileämpi kohta. Meillä ollaan pahimpia pakkasia lukuun ottamatta paljain varpain ;)

   Poista
 7. Heippa ! Pitkästä aikaa ! Ihanaa, Raikasta ja Valoisaa. Hurjan nätti keittiö ja koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa sinullekin Allidaalia ja kiitos, mekin tykätään kovasti!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.