28. toukokuuta 2013

Ulkoseinien väri

Tänä kesänä meillä on edessä viime kesänä laitetun uuden julkisivun maalaus (rempasta löytyy juttuja tunnisteella julkisivuremontti). Maalinsävyn valitseminen on kyllä vaikeaa, mutta saimme pitkällisen pohdinnan jälkeen valittua kaksi sävyä testimaalausta varten. Sävyiksi valikoituivat Tikkurilan 614X ja 616X.

Mies teki rempasta jääneistä laudoista tuollaiset miniseinät, jotka minä sudin yhtenä iltana itikat seuranani. Niitä on muuten aivan tuhottomasti jo nyt ja ne on pirun äkäisiä!

Näinkin isohkolle pinnalle maalattuna väreistä saa jo tosi hyvän kuvan ja valinta on ehkä tehty. Tai sitten haemme vielä muutaman pikkukipon maalia ja maalaamme uudet miniseinät.


Vasemmalla 616X ja oikealla 614X.


Ilta-auringossa testiseinät.

Tässä tilanteessa tulee esiin tämä ärsyttävä päättämättömyyteni. Jossittelen ja pohdin loputtomasti, kun mies on aivan tyytyväinen jo näihinkin vaihtoehtoihin.. Ehkä me joku päätös saadaan tehtyä ennen kuin kesä loppuu, uudet ikkunatkin asennetaan vielä ennen maalausta, joten ei tässä ihan hevosen selässä olla tämän päätöksen kanssa!

Ihanan aurinkoista päivää sinulle!

24 kommenttia:

 1. Minun silmääni tuo kuvasta katsottuna vasemmanpuoleinen vihertävän harmaaseen kääntyvä sävy, maalin valitseminen on oikein ihanaa puuhaa ja kun lopputuloksesta ei voi koskaan olla 100 % varma :D Itse ottaisin tuon oikeanpuoleisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla alkaa jo pää harmaantua, kun en osaa päättää.. :D Mies on taas puolestaan aivan varma, ettei se ole ainakaan tuo sinertävä oikeanpuoleinen. On kyllä ihanaa tehdä tällaisia isoja päätöksiä oman rakkaan kodin suhteen!

   Poista
 2. Minäkin kallistun oikeanpuoleisen kannalta, puhdas väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on, mutta miehen mielestä liian sininen.

   Poista
 3. Minä taas antaisin ääneni tuolle vasemmanpuoleiselle :)

  VastaaPoista
 4. Ääni myös oikealle, vihreään taittuu häiritsevästi tuo vasen, ellei sitten satu kovastikin pitämään vihreästä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taidetaan pitää vihreästä! :) Mutta oikeassa olet, jotenkin se taittuu johonkin, vähän ehkä likainen tuo väri.

   Poista
 5. Iso päätös, ihan hetkeen kun tuskin väri vaihtuu!
  Suosikkini on vasen 616, oikeanpuoleinen taittaa siniseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso päätös on kyllä, mutta makustellaan nyt vielä hetki ja haetaan ehkä uusia sävyjä. Mekään ei ehkä taivuta tuohon sinertävään, vaikka se on, kuten moni on kommentoinutkin, ihanan puhdas sävy.

   Poista
 6. Minunkin ehdoton suosikkini on tuo vasen eli 616. Siihen sopii ruskeatkin ulkokalusteet paremmin ja on talvisessa lumimaisemassa paremman värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollaan sun kanssa samoilla linjoilla, mutta ehkä mä tarvitsen vielä jonkin kolmannen vahvistamaan tämän päätöksen. Mutta kun niitä sävyjä on niin kauheasti.. :)

   Poista
 7. Huippu idea nuo miniseinät! Kumpainen väri on kyllä todella kaunis. Mieleni hiukan kallistuu miehesi aatoksen puoleen, harmaus ripauksella sinistä on kyllä aika takuuvarma. Aikaslailla muuten meidän kotitalon värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on mustakin loistoidea! Mä olen taipumassa tuohon oikeanpuoleiseen sinertävään ja mies on ehdoton tuon vasemmanpuoleisen kannalla.. Tästä tulee vielä pitkä taival.. ;)

   Poista
 8. Tuo on järkevää sisustamista ja remontointia, arvostan. Hiljaa hyvä tulee. Ja noi mini-seinät on todellakin erittäin järkevät. :) Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me. :) Ja kiitos, järkeviä yritetään olla näiden isojen juttujen suhteen, kippojen ja kuppien suhteen ei sitten tarvitsekaan olla. :)

   Poista
 9. hmm..ei varmasti helppo valinta, kun ulkoseiniä ei viitsi ihan heti alkaa uudelleen maalaamaan jos väri ei miellytäkään ;D
  itse ehkä kallistuisin tuon oikeanpuoleisen puoleen.
  Haluaisin joskus maalata meidänkin talon ulkovuoren uusiksi (nyt ällö vaalea mintunvihreä) juuri tuommoisella siniharmaan värillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon takia tätä juuri pohditaankin tosi tarkkaan, uudelleen ei ihan heti viitsisi alkaa maalaamaan. Meillä oli entinen väri joku tosi kulahtanut kellertävä sävy, joka lähti onneksi vanhan ulkovuorauksen mukana.

   Poista
 10. Meillä mietittiin samoja asioita viime kesänä. Valitsimme loppujen lopuksi aika tumman värin, juurikin tuollaisen harmaan. En muista värisävyä juuri nyt. Minä olisin halunnut ihan mustan, mutta kesällä talo olisi niin kuuma, että huhhuh! Vähän vaaleampi tumma oli siis mukava. Näemmä myös muut ovat huomanneet kivan värin, koska kylälle on meidän jälkeen maalattu jo pari kolme samanväristä taloa! Otan sen kehuna ;-) Tsemiä pohdintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemiä kaivataan kyllä, kovasti pähkäilen edelleen ja kaikki vieraatkin joutuvat pähkäilemään värien kanssa. :) Täytyykin tulla kurkkimaan teidän talon sävyä!

   Poista
 11. Noista kallistuisin tuohon oikeanpuoleiseen. Oletko katsonut Uula tuotteen maalisävyjä? "Naava" on nätti harmaa. (sillä me maalasimme talomme pari kesää sitten) :) Tsemppiä maalipohdintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tutustunut, kiitos kaunis vinkistä!! Kävin jo kurkkaamassa sun blogista teidän talon värin ja taidan olla ihastunut - teillä on aivan ihana maalinsävy. Nyt täytyykin alkaa ottamaan selvää, mistä noita Uula-maaleja saa ja tehdä uusi miniseinä. :)

   Poista
  2. Oleppa hyvä! Kerro sitten, miltä se näyttää miniseinällä. :)

   Poista
  3. Ihan varmasti tulee kuvia! Purkki Naavaa odottaa jo eteisessä.

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.