9. kesäkuuta 2012

Ensimmäinen

Sain ystävältä syntymäpäivälahjaksi kauniin vaaleanpunaisen hortensian ja se löysi paikkansa aurinkoiselta terassilta. Se on elämäni ensimmäinen - toivottavasti mun onnettomalla hoidolla kestää edes hetken..


Eilen oli niin kaunis päivä, että istuimme pitkään pojan kanssa terassilla. Ihanaa, että pihalla on vihdoin paikka, jossa on mukava istuskella varjossa. Meillä on niin aurinkoinen tontti, että varjopaikkoja on saanut hakemalla hakea aikaisemmin. Mä kun en kauheasti auringossa viihdy..

Otin pyynnöstä muutaman lähikuvan kukkapenkin kasveista, tunnistaisikohan näitä joku?

 
Kuva 1 - hopeatäpläpeippi

Kuva 2 - tillipioni

Kuva 3 - komeamaksaruoho

Kuva 4 - patjarikko

Kuva 5

Kuva 6

Kuva 7 - taustalla kultatyräkki,, etualalla korallikeijunkukka

Ihanaa, jos apuja löytyy ;) 

Oikein mukavaa viikonloppua!

24 kommenttia:

 1. Upean värinen hortensia! Mä sain viime kesänä hortensian menestymään toukokuusta ihan loppukesään asti, eikä mussa todellakaan ole hortonomin vikaa :) Liekö ollut tuuria matkassa - tai sitten olin vahingossa osannut sijoittaa sen sellaiselle paikalle, jossa se viihtyy :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan, että täällä onnistutaan myös! Musta on myös aivan ihanan värinen!

   Poista
 2. Kuvassa 4 taitaa olla patjarikko. Tillipioni on niiiiiiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tuo vaaleanpunainen? Se on musta aivan ihana ja sitä kasvaa kallioilla ympäri tonttia! Ja tiilipioni on myös kaunis!

   Poista
  2. Just se vaaleanpunainen mattomainen. Sitä on olemassa myös karmiininpunaista ja valkoista. Ja muita rikkoja on paljon, posliinirikko ja isorikko ovat myös ihania. Tyypillistä on tuo mattomainen "alusta" ja kukat vähän korkeammalla. Niitä oli mun edellisessä pihassa. Nykyiseenkin pitäisi saada!!!!

   Poista
  3. Nuo on kyllä kallion kaunistus, pitäisiköhän munkin laittaa niitä vähän lisää - on mun lemppari tässä pihassa!

   Poista
 3. Kuvassa 3 on ainakin minun pihalla kulkenut nimellä komeamaksaruoho :)

  VastaaPoista
 4. Onpas sillä komea nimi ;) Kiitos Ruusa!

  VastaaPoista
 5. Nope. En osaa auttaa. Kauniita puskia yhtä kaikki. :D Terv. kohta pihan istutukset aloittava puutarhurien kauhu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä samanlainen, ainakin naapurien kauhu ;) Meidän piha on se, jossa kaikki saa kasvaa nätisti rinnakkain ja ruoho rehottaa!

   Poista
 6. Hortensiat ei tykkää olla auringossa! Eli saat lisää elinaikaa sille laittamalla sen vähän varjoisampaan paikkaan, puoliaurinkoiseen :) Meillä olisi terassilla muuten, mutta kuolee nopeasti kun helteet alkaa. Nyt se aloittaa kukintoaan kuistin portaiden alapäässä, hyvin tuntuu viihtyvän siinä, aamulla vain vähän aikaa paistaa suoraan siihen ja saattaa illan viimeiset auringonsäteet hieman myös osua, muuten varjossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mistä ihmeestä mä sille varjon keksin tällä meidän tontilla.. Kiitos vinkistä Petteri, ajattelinkin, että ihme kun se nyt jo vähän repsottaa.. :( Täytyy varmaan laittaa se tuon terassin katoksen alle, siinähän on varjoa.

   Poista
  2. Se on oikein hyvä paikka se katoksen alle ;) Me oltaisi itsekin laitettu parit terassille ellei viisammat olisi meitä opastaneet :)

   Poista
 7. Minusta kovasti näyttää siltä, että ensimmäinen on hopeatäpläpeippi.
  Seiskassa lienee etualalla korallikeijunkukkaa.
  Jos vitoseen tulee punaiset kukat, se lienee palavarakkaus. Jos taas keltaiset, kuvittelisin kukan olevan tarha-alpia. Jos ei kumpaakaan niin olen ihan hakuteillä! ;-D
  Seiska näyttää kovin tutulta, pitää funtsia!

  Nuo kaikki ovat perinneperennoja, eli ovat voineet kasvaa tuossa jo pitkänkin tovin. Ja hakusanalla perinneperenna löytyy apujakin, jos myöhemmin kesällä haluat etsiä vielä varmistusta nimille. =) Aika kade olen noista. ;-)

  Jos haluat välttää rikkaruohotalkoot niin kannattaa jakaa noita taimia syksyllä. Sitten istuttelet pienen välimatkan päähän toisistaan. Leviävät itsekseen toisiinsa kiinni niin, että rikkaruohot eivät mahdu väleihin. Kannattaa kokeilla! Terkuin, nimim. miten niin laiska puutarhuri?! Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Plapi! Miten niitä jaetaan? Täällä on oikeasti peukalo keskellä kämmentä kukkien hoidon suhteen.. Rikkaruohoton kukkapenkki ei kuulosta ollenkaan huonolta ;)

   Poista
  2. Jakaminen on helppoa! Kaiva kasvi maasta kunnon paakun kanssa ja yksinkertaisesti pistät pienempiin osiin kasvin. Jaoin ensin lapion kanssa, mutta se rikkoo helposti joten käytin jotain vanhaa käsisahaa. Tosi nätisti sai laitettua useampaan osaan. Tässä vielä vähän ohjeita: http://www.kekkila.fi/kotipuutarhurit/puutarhakoulu/puutarhakoulu/istuttaminen/perennojen-jakaminen

   Poista
  3. Kiitos Petteri, eikös kertaus ole opintojen äiti (opetalkia ;)) Käyn ehdottomasti katsomassa tuon linkin!

   Poista
 8. Peippiä minäkin veikkaisin eka kuvasta. Komea tillipioni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on myös aivan ihana! Harmi vaan, että kukkii enää hetken..

   Poista
 9. Perennat jaetaan sillä tavalla, että joko nostat ensin koko kukan pois penkistä (tai sen osan, minkä saat) ja sen jälkeen lapiolla pistät pienimmiksi paloiksi. Sitten uudelleen penkkiin ja kastelua päälle. Yksinkertaista! Ja jos on oikein laiska (niin kuin minä olen), voi suoraan penkistä ottaa lapiolla tarvitsemansa "palan" ja siirtää viereen. Jos kukan keskellä on "reikä" eli kukka ei kasva tiiviisti - niin silloin ehdottomasti kannattaa jakaa perenna! Alkaa kasvaakin kauniimmin! Jotkut kukat ovat herkempiä kuin toiset, esim. pioni saattaa ottaa itseensä hetkelllisesti (huom. muutamaksi vuodeksi). Nuo sun perennat ovat hyviä perinneperennoja, joten niiden kanssa ei tarvitse hirmuisesti pelätä oikein mitään. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa penkissä on tyhjiä kohtia, joten taidan jakaa - jopa minä ehkä tuosta selviän! :) Tosi paljon kiitoksia avusta, Plapi!

   Poista
  2. Enpä huomannut että olitkin jo saanut vastauksen tuohon jakamiseen ;)

   Poista
 10. Kukkakuviin en osaa sanoa mitään, mutta tulin kertomaan, että voitit arvonnassani! Onnea! Laitatko osoitetietoja tulemaan miiah84_@hotmail.com, niin saat palkinnon :)

  VastaaPoista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.