10. elokuuta 2012

Uutta keittiössä

Vihdoinkin keittiössä on kauan kaipaamani kuivauskaappi! Menin sen sitten aluksi kokoamaan väärin ja piti purkaa koko höskä. Kokosin vaan niin kuin normikaapin ja hetki ihmeteltiin, että mihis se kuivausosa sitten tulee.. Vetimet vielä puuttuu, jossain niitä pitäisi vielä kaksi olla - on lähdettävä kaivelemaan varastoja :)

Pikkuisen keittiöapulaisen tarvikkeet pöydän alla.

Ikivanhan kuivaustelineen vein mielihyvin metallinkeräykseen, se on jo aikansa palvellut ja hyvin on palvellutkin! Mutta kyllä tuossa kivemmalta vaan näyttää tuo kukka, äidin ystävältä saatu.


Ihanasti tuli myös lisätilaa astioille, tuo entinen kun oli pelkkien keittiöpyyhkeiden talletuspaikka. Pyyhkeet säilytetään edelleen tuossa talon kellarista pelastetussa kaapissa, paikkaansa se vielä hakee.

Noita reikiä en ehtinyt tasoittelemaan ennen kaapin laittoa, sekin olisi vielä edessä. Olisi varmaan ollut hieman helpompi homma ennen kaapin asennusta..

Tässä tilanne ennen:


 Ja tässä tilanne ostovaiheessa (näyttääpä se keltaiselta!):


Tuohon puuhellan ja astianpesukoneen väliin päätimme teetättää metallisen seinän, tuo puuhella kun on aika lämmin talvisin. Ostettuna olisi jo valkoinen puinen/vanerinen suojalevy, mutta taitaa jäädä meillä käyttämättä - ei välttämättä tykkäisi tuosta kuumuudesta.

Nyt on vihdoinkin yhtenäinen ilme keittiössä, tykkään!

20 kommenttia:

 1. Tekevälle sattuu :) Onneksi sait kuitekki koottua oikein sen :)
  Hyvältä näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä vähän päästelin ärräpäitä purkuvaiheessa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ;)

   Poista
 2. Tykkään kanssa, nyt vasta huomaa kuinka raskas tuo vanha oli, vaikkakin kiva!! Tuonne väliinhän menee hienosti tiskirätit piiloon :) siis jos haluaa laittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten oli raskas, mä huomasin saman, kun katselin näitä kuvia. Tiskirätit on piilossa kuivauskaapissa, vihdoinkin nekin saa piiloon! Meillä ei ole nättejä rättejä ;)

   Poista
 3. Aikasempi kaappi oli kyllä kiva, mutta tämä muutos on kyllä kanssa tosi kaunis.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vanha on ihana, ei se kauas keittiöstä joutunut ;)

   Poista
 4. Ihana! Ei sillä, että entisessäkään olisi vikaa ollut :) Mutta jotenkin tämä uusi on ilmavampi - ja toimivampi!

  Tunnelmallista elokuista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ehdottomasti ilmavampi ja toimivampi! Mä olen innostunut jopa tiskaamaankin, kun nuo kaikki saa kätevästi kuivumaan pois silmistä!

   Kiitos samoin!

   Poista
 5. Kiva oli entinenkin ratkaisu, mutta täytyy sanoa että nyt näyttää todella hienolta!
  Mietin käviskö meillekin tuollainen vitriinikuivauskaappi... =) Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin näyttää meidänkin mielestä! Mä harkitsin umpiovia, ettei noi kaikki tiskit sieltä näkyisi, mutta päädyin kuitenkin tuohon vitriiniin. Se kun vaan on niin nätti ;) Rohkeasti vaan vitriiniä seinälle sielläkin!

   Poista
  2. Vakavaan harkintaa kyllä laitoin tuon! =)

   Poista
  3. Pitipähän tulla vielä kommentoimaan että hih - tilaukseen meni meillekin tuollainen vitriinikuivuri! Muutenkin uusi keittiö rakenteilla, niin siihen suunnitelmaan sain soviteltua kauan haaveilemani vitriinit - tuo mukaanlukien. Kiitos ideasta! =)

   Poista
 6. Kaunista teillä on siellä! Ihana koti!
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne ja sinulle samoin mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Nätti on!! Voisitko vielä avata kaappia ja vilauttaa millanen se kuivausosa on, kun minusta se näyttää vähän erilaiselta kuin tavallisesti. Mä tässä mietiskelen ton keittiön osalta mitä teen, niin kaikki vinkit olis kivoja!

  Ei sulla kyllä turhan paljon tuota laskutilaa ole.. Onko sitä muualla lisää? Mulle on ikuisuusongelma nimittäin kans tuo, että ei oo tarpeeksi laskutilaa. Tiskipöytämme on hiukkasen samantyylinen kuin teillä, siis tila on pieni, ei kovinkaan paljoo teidän isompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Voin ottaa jossain vaiheessa kuvaa kuivausosasta, tuo ylempi on vähän erilainen kuin muissa näkemissäni kaapeissa. Sitä en ole vielä kokeillut, lautasia sinne varmaan saisi, mutta ne meillä pestään astianpesukoneessa.

   Laskutilaa on onneksi toisella puolella vähän lisää, mutta ei sitä tarpeeksi ole. Pakolliset koneet vievät aika paljon laskutilasta. Puuhellan päällä on myös näin kesäisin ollut lisälaskutilaa, mutta talvellahan se on aina niin kuuma, ettei siihen mitään voi laittaa.. Ja kaikki leipominen tapahtuu ruokapöydällä :)

   Poista
 8. Vau, kivannäköistä! :) Ollapa tuollanen puuhella keittiössä... Tuossa meidänhän on aikoinaan (luonnollisesti, hih) ollut, mut purettu ennen meitä. Ei kyllä mahtuis oikein mitenkään tuohon meidän keittiöön, niin ihana kun oliskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo puuhella ihana, mutta vie tosiaan aika paljon tilaa. Meillä lämpiää yläkerta sen avulla, ei tultaisi toimeen ilman sitä :) Silloin kun taloa metsästin, niin tosi monesta talosta oli purettu se vanha hella ja minä sen ehdottomasti halusin. Se on vähän niin kuin keittiön sydän <3

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.