17. elokuuta 2012

Remppapäiväkirja - päivä 17

Nyt on vuorilaudat paikallaan, julkisivuhan alkaa olla melkein valmis! Enää puuttuu lasikuistista pieni osa vuorausta ja rappuset sekä nuo peltiset ikkunahärpäkkeet. Sitten onkin jo vuorauksen suhteen kaikki kunnossa ja kattoremppa voi alkaa.


Meidän uusi kattomme on samanlainen kuin alkuperäinen eli meille laitetaan konesaumakatto. Tässäkin halusimme kunnioittaa talon alkuperäistä ulkonäköä, "uusi" talomme on ehompi kopio alkuperäisestä.  Hieman erilainen siitä tulee julkisivun puolelta, lumiesteet tulevat pelkästään lasikuistille. Tässä vanhassahan ne ovat myös tuossa isommassa osassa kattoa. 

Lisäksi kaikki eristeenä oleva puru poistetaan välikatosta ja tilalle tulee uusi lisäeristys. Se puru on ovaalinmuotoisina yksiköinä, joten ei mikään ihme, että lämpöä on karannut aivan kamalasti katon kautta ja jääpuikot ovat olleet valtavia. Jospa ensi talvena olisi tilanne erilainen.. Me siis pojan kanssa ensi viikolla ihmetellään isoa autoa, jossa on iiiiso letku imemässä puruja - kyllä meillä tulee tän rempan loppumisen jälkeen olemaan tylsää, kun ei ole mitään ihmettelemistä ;)


Pihalla loistavat ihanat syysleimut (?) kilpaa pihlajanmarjojen kanssa. Marjat on jo kerätty pihan puskista, ihan kamala homma itikoiden vuoksi ja metsään olisi vielä päästävä itikoiden syötäväksi. Pakkasessa olisi vielä tilaa mustikoille ja vadelmille!Aurinkoa viikonloppuusi! 

6 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvälle!

  Minusta on niin hauska seurata tätä teidän ulkovuoriremppaa kun meillä on tuo edistys aika saman tahtista. Tosin meillä vain tuo yksi seinä... mutta nyt se on kokonaan laudoitettu, enää puuttuu räystäslaudat ja nurkkalaudat (mitkä puuttuu joka nurkalta muualtakin...). Sitten pitäisi teettää vielä ne ikkunapellitykset. Uskoisin, että jos suinkin vain kelit sallii niin tänä viikonloppuna meillä on talon pääty aika lailla valmis (niitä peltejä vailla)! Koitan kuvailla blogiini sitä piakkoin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti etenee teilläkin! Ja kun te sitä vielä töiden jälkeen jaksatte tehdä, se jos mikä on kunnioitettavaa! Hei todellakin laitat kuvia, vaikka heti huomenna.:)

   Poista
 2. Aurinkoa sinunkin viikonloppuusi...kiva seurata teidän remppaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanan lämmin oli tämä päivä! Mukava kuulla, ajattelin jo, että jaksaako näitä "nyt on uudet listat" -päivityksiä kukaan lukea ;)

   Poista
 3. Hienolta näyttää :) Kiva kun selität vaiheet niin että tälläinen täys maallikkokin ymmärtää .. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen täysmaallikko, joka joutuu kysymään monta kertaa työmiehiltä, että mikä toi on ja miksi tuo on noin..;) Ja kiitos!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.