29. tammikuuta 2013

Hyvästit paneelitaivaalle

Aloittelin muistaakseni jo marraskuussa maalaamaan saunan pukuhuoneen kellastunutta paneelia valkoiseksi. Projekti on venynyt ja vanunut, maalauksen sain kyllä jo viikkoja sitten valmiiksi, mutta en saanut kuvattua lopputulosta. Meidän sauna sijaitsee kellarissa perusrintamamiestalotyyliin ja siihen samaan tyyliin sinne myös kuljetaan ulkokautta. Tämä vaikuttaa meillä saunan lämmitykseen, ei tule edes joka viikko laitettua saunaa tulille.. Harmi, sillä saunassa on ihanan lempeät löylyt!


Tuon mustan trikookuteesta virkatun maton parissa vierähti tunti jos toinenkin viimeisten kolmen viikon aikana, mutta eilen illalla senkin sain vihdoin valmiiksi! Nyt on kaikki pukuhuoneessa kohdillaan ja kokonaisilme on raikkaampi. Täytyy kuitenkin vielä maalata nuo tiiliseinät ja katto, ne näyttävät hieman keltaisilta uuden maalipinnan vieressä. 


Lasikuistin vanhalle naulakollekin löytyi uusi paikka pukuhuoneesta. Vein saunalle myös lyhtyjä, kynttilänvalossa on vaan paljon tunnelmallisempi vilvoitella! Nuo vanhat portaat lyhtyjen alla on toisaalta hauska yksityiskohta pukuhuoneessa, toisaalta taas ei...


Oviin ostin uudet metalliset vetimet vanhojen kellastuneiden muovisten sijalle. Tuo penkki on peritty talon mukana ja sekin sai uuden ilmeen valkoisella maalilla. 



Jossain vaiheessa koko höskä menee uusiksi, mutta mennään tällä jonkin aikaa. Muovimatto saa siis vaan kelvata - senhän voi aina peittää matoilla! :) 

Ennen-kuvia ei ole tarjota, koska emäntä muisti väärin - mulla oli hyvin vahva mielikuva siitä, että pukkarissa kovasti kuvailin ennen maalaamista, mutta väärin muistin. Höh. 

Tänä iltana taas sauna tulille, ihanaa! Taas on puitakin, viikonloppuna miehen kanssa kannettiin neljä mottia klapeja puuvarastoon.. Tuntee kropassaan jotain tehneensä! 






14 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta :) Noissa on jotain ihanaa tunnelmaa, meidän mummolassa oli kanssa tuollainen kellarisauna. Vaikka se oli ihan betoninen ja vain osittain maalattu, se oli aivan ihana seikkailu lapsena, kun sinne marssittiin saunaan :)
    (kivä sydänlyhty ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pidän myös tuosta tunnelmasta! Tunnelma alkaa jo matkalla saunalle, lumi narskuu kengän alla ja ihastellaan tähtitaivasta. :)

      Tuo lyhty sopii tuonne kuin nenä päähän! Kiitos Ruusa vielä kerran lyhdystä ;)

      Poista
  2. Kivalta näyttää, kuten teillä kaikki muukin. =)

    Meillä on vain ulkosauna, siis ihan erillinen rakennuskin. Sinne on ulko-ovelta matkaa varmaan kokonaista 7m mutta niin vaan todellakin vaikuttaa, ettei saunota juuri koskaan. Kukaan ei ole innostunut sitä lämmittämään... Mä aina mietin, että varmaan saunoisin useastikin, jos sauna olis sisätiloissa ja vain nappulan vääntäminen se lämmittämisen vaiva. No, tiiä häntä sitten... Joka tapauksessa on hetkiä, jolloin mietin että olispa ihana mennä saunaan, mutta tälläkin hetkellä on tilanne, ettei olla lämmitetty saunaa varmaan... vuoteen?? Edes joulusaunaan en päässy, mies kyllä puhui että lämmitetään se mutta ei sit kuitenkaan. Olenkin sanonut, että teen tuosta meidän saunasta kanalan, sillä on enemmän käyttöä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haaveilen juuri siitä erillisestä ulkosaunasta lähempänä joenrantaa, tuon voisi rempata vaikka pojan käyttöön joskus tulevaisuudessa.. Mä uskon, että teilläkin vaikuttaa saunomiseen se, ettei ole asuintiloissa saunaa. Mutta että vuoteen? Tänään laitat miehen lämmittämään saunan (tai sit lämmität ite) ja teet ihania jalka- ja vartalohoitoja vaikkapa hunajalla ja merisuolalla!

      Toi kanala vois olla hyvä idea, olis ainakin sit munia omasta takaa ;D

      Poista
  3. Hyvältä näyttää!!! Betonikatto on vaan paras. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo betonikatto on kyllä kaunis, mutta vaatii maalia pintaansa.. Tai ehkä saunotaan vaan kynttilänvalossa, niin tuota värieroa ei huomaa! :)

      Poista
  4. Kylläpä tuo valkoinen raikastaa, vaikka silti säilyy sellainen ihana vanha tunnelma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä raikastaa ihanasti, oli tosi tunkkaisen näköinen, kun nuo kaikki puuosat oli tummentuneet vielä vuosien saatossa.. Vanhaa tunnelmaa on pyritty säilyttämään aina kun on vaan ollut mahdollista.

      Poista
  5. Näyttää todella hyvältä ja raikkaalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Image, maalilla oli toivottu raikastava vaikutus :)

      Poista
  6. Todella raikas ja luoksekutsuva lopputulos...mukava kun ehdit esitellä.
    Pienillä jutuilla saa paljon aikaan, vaikka olis kuinka muovimattoa lattialla :D
    Mikään ei voita puusaunan löylyjä. Me saatiin oma pihasauna valmiiksi viime syksynä ja kyllä on jo kauhea hinku saunomaan jos on jäänyt viikko väliin.
    Lempeitä löylyjä toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siili! On jo pitkään pitänyt esitellä, mutta jotenkin ei ole saanut millään aikaiseksi :) Ja tuo pienillä jutuilla eron tekeminen on todellakin totta!

      Voi, teillä on pihasauna, mun vanhemmilla on myös ja niissä on ihan oma tunnelmansa. Toisaalta kun tuonne meidän saunaan mennään pihakautta, niin voishan sitäkin ajatella jonkinlaisena pihasaunana!

      Poista
  7. Heippa Saska Blogissani on sinulle haaste!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joi ja kiitos ja kiva juttu! :D Käynpä sen sieltä nappaamassa mukaani ja yritän nyt tosissaan ryhdistäytyä näiden haasteiden kanssa viikonloppuna viimeistään!

      Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.