25. tammikuuta 2013

Vaatekaapista kirjahyllyksi

Aikaisemmin työhuoneena toiminut, hiljattain pikkuhuoneeksi ristitty huone sai uuden järjestyksen lattian maalauksen jälkeen. 


Meillä on ollut tuossa pikkuhuoneessa Iskun vaatekaappi, joka on ollut tuohon tilaan liian iso. Aukeavat ovet ovat vaatineet paljon tilaa ympärilleen ja tilaahan tuolla ei ole. 


Olin jo myymässä kaappia meille tarpeettomana, mutta sitten muistin portaikon alla olevat banaanilaatikot, jotka ovat täynnä kirjoja. Ja päätin tehdä tästä entisestä vaatekaapista kirjahyllyn, ruuvasin ovet vaan irti. Eikä maksanut mitään! Onhan tuo hyllykin aika lailla tungettuna tuonne nurkkaan, mutta mua se ei häiritse, ihme kyllä :) Alimmalla hyllyllä on varastoituna sellaisia tavaroita, joita tarvitsemme todella harvoin.Minusta on ihanaa, että kirjat on näkyvillä ja että ne on helposti saatavilla. Pojan kanssa istumme tuossa sohvalla joka päivä ja luemme kirjoja. Hän ottaa hyllystä itse kirjan, jota haluaa luettavan ja joskus istumme pitkänkin tovin ja luemme monta kirjaa kerralla - paljon lukevasta äidistä on aivan ihanaa, että lapsikin on innostunut kirjoista!


Uuden järjestyksen myötä saimme myös Ikean laatikoston mahtumaan tähän huoneeseen. Yläkerrasta tuomme vielä telkkarin tuohon tason päälle, sillä ei me katsella koskaan telkkaria sängyssä ja se on täysin tyhjän panttina siellä. Lipasto kätkee myös kätevästi melkein kaikki pojan lelut, leviteltynäkin ne melkein pysyvät tuolla pikkuhuoneessa.. ;)

Viikonloppuna mulla olis toiveissa, että tuo ruokapöytä vihdoinkin pääsisi omalle paikalleen keittiöön - on aika ahdas tunnelma tässä meidän pienessä olkkarissa tällä hetkellä.. Muuten vaan kotoillaan ja nautitaan harrastuksista ja kyläilijöistä!

Rentouttavaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua sinulle!

8 kommenttia:

 1. Kotoilu on ihanaa, terveellistä - ja ihan liian aliarvistettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sun kanssa aivan samaa mieltä, Pepi! Ihanaa vaihtelua tällainen kotiviikonloppu!

   Poista
 2. Mainio idea oli ottaa kaapista ovet irti ja tehdä siitä täten kirjahylly. Eikä ollenkaan näytä nurkkaan liiaksi ahdetulta. Siistiltä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin mulla välähti! :D Mua alkoi kovasti harmittamaan jo etukäteen myydä laadukas ja suhteellisen arvokas kaappi pois.. Onneksi sille löytyi vielä uusi funktio!

   No hyvä juttu, ettei se näytä nurkkaan liiaksi ahdetulta, itsekin alkaa jo tottua näkymään!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! :)

  Ja olipa hauska lukea teidän viime vuodesta! :) Hmm...tekisköhän itekin jonkin vastaavan postauksen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Hei tee ihmeessä, musta tuota oli oman itsenikin vuoksi tosi kiva tehdä! Mulla menikin sen tekemiseen parisen viikkoa, kun jäin miettimään kaikenlaisia viime vuoden asioita.

   Poista
 4. Just näistä pienistä "keksinnöistä" tulee niin hyvä mieli.
  Tänne meidän kotisohvalle pikkuhuoneen ratkaisut näyttävät todella kodikkailta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee! Ja varsinkin nyt kun sisustusbudjetti on täysi nolla ;) Olem kanssasi samaa mieltä, kodikas se minustakin on - pojan ikioma luku- ja leikkinurkkaus!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.