27. joulukuuta 2010

Portaikon viime silaus

Ihana loma.

Nyt on aikaa remppailla ja lukea ja ihastella lumista maisemaa ja viettää läheisten kanssa aikaa. Kaiken tuon olen saanut mahdutettua jo tähän ensimmäiseen lomapäivään, ja vieläkin on puoli iltaa aikaa johonkin ihan muuhun.
Loma ihana todellakin.

Portaikon askelmat sain vihdoinkin maalattua, nyt on ihana perinneväri siinäkin pinnassa. Sama kuin alakerrassa ja yläkerran aulassa.
Tässä tilanne ennen ja jälkeen, valoa portaikkoon sai kivasti valkoisella maalilla. Näistä tuunauksista minä pidän, maalia vaan pintaan ja se on siinä ;)


 16 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää!
  Portaikosta tuli valoisan näköinen.

  VastaaPoista
 2. Ompas muutos tosiaan! Kauniit portaat tuli. Millä maalilla maalasit? Täytynee varmaan ensi kesänä maalata, kun se kestää kuivua aika kauan, ainakin permo...

  VastaaPoista
 3. Oi,ero on kuin yöllä ja päivällä...kaunista...maali on sitten ihmeellinen tuunaustarvike:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tytöt, maali on tällä hetkellä mun paras kaveri ;)

  Mari, lattiassa olen käyttänyt Betoluxia, joka värjättiin Tikkurilan perinnevärillä. Alle tuli Otex-tartuntamaali, joka tosiaan sai kuivua 24 h.. Tuo Betolux on uudelleen maalattavissa muutaman tunnin välein, mutta kovettuu hitaasti. Noin kahden viikon kuluttua pitäisi olla tarpeeksi kovettunut, siihen asti kuljetaan sukkasillaan ja kevyesti ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuunaus todellakin!! Voi mahdoton, että onkin nätit portaat nyt!! Ja siis koko portaikko!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Heli, itsestäkin tuntuu, että on ihan uusi portaikko! Joko sinä olet saanut omiisi maalausluvan? ;)

  VastaaPoista
 7. Käytännöllinen varmaan myös kauniin lisäksi. Itse laitoin portaat valkoisiksi ja niissä näkyy kyllä kaikki pöly helposti.Mukava seurata kotisi remppoja. Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Minäkin olin Dahlia maalaamassa kaikki lattiat valkoisiksi, mutta sisko toppuutteli.. Ja oli oikeassa, ei tuossa harmaassa näy ihan heti kissankarvat ja muut pölypallerot :)

  VastaaPoista
 9. Siitä tuli kyllä aivan ihana! Miksi voi miksi meillä pitää olla avoportaikko?

  VastaaPoista
 10. Ja sisko, minä kun niin kovasti kaipaisin avoportaikkoa.. ;) Otapa huomenna toolkit mukaan ja tule lepäilemään tuohon ektorpille - tää kaipaa remppaseuraa ;)

  VastaaPoista
 11. meillä portaikossa samoja sävyjä..askelmat ollu jo 6kk maalausta vaille... mulla betoluxit valamiina,mutta osaisitkos antaa vinkkiä että kuinka onnistuu lapsiperheessä toi urakka :D ...jos aamusella vetasee maalit askelmiin,nii voiko iltasella hipsiä yläkertaan tutimaan? ja kuinkakohan monta kerrosta sulla meni askelmiin betoluxia? kiiiiiitos jos kerkiät vastailla!

  VastaaPoista
 12. Heh Ansku, mulla on kokemusta vaan kissaperheen arjesta, odottelin kissojen iltauniaikaa ;) Eli maalasin illalla, kaksi kerrosta laitoin pohjamaalin päälle (kolmekin voi laittaa, varsinkin jos sitä pohjamaalia ei laita) kahden tunnin välein. Tunnin kuluttua saattoi jo astua. Kuivuminen riippuu kerroksen paksuudesta ja lämpötilasta. Jos aamulla maalaat, niin kyllä jo iltapäivästä pitäisi pystyä astumaan. Tuo kovettuminen onkin sitten hitaampi prosessi, kannattaa varoa kaikkea mahdollista kolahtelua maalipintaan kahden viikon ajan.. Minä en varonut tarpeeksi ja jo on lohjennut maalia :(

  Ei kun vaan maalia pintaan!

  VastaaPoista
 13. Ihana <3 olen miettinyt monessa käänteessä uskaltaisinkohan maalata portaikon? Nyt alkaa tuntua, että pakko uskaltaa... Hioitko edellistä ollenkaan vai riittääkö pohjamaali tosiaan siihen, että tuo Betolux tarttuu portaisiin?

  VastaaPoista
 14. Anna palaa vaan Anna! En mä hionut, ei varmaan olisi ollut pahitteeksi. Mutta hyvinpä tuo tarttui. ;) Kuulemma hionta yleensä riittää Betoluxin alle, näin neuvoivat maalikaupassa. Minä en kuunnellut ;)

  VastaaPoista
 15. kiiiitos vinkeistä!! jospa sais lapsoset viikonloppureissulle ;) päästäs meki maalaushommiin :)

  VastaaPoista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.