2. helmikuuta 2013

Sairastupailua

Olin jo varma, että pojan tauti ei tarttunut minuun, taisin jo huokaistakin helpotuksesta. No tarttuihan se, eilinen oli aivan kauhea päivä ja ilta, sohvalla torkahtelin ja aivastelin. Tänään jatketaan samalla linjalla. Onneksi lapsi alkaa olla jo paremmassa kunnossa ja henki saatiin kotikonstein kulkemaan koko pöpön ajan.

Olen tänään saanut peräti tämän vuoden kalenterin kehyksiin. Löysin sille tilan tuosta pienestä hyllyköstä, mehikasvien vierestä.


Eniten harmittaa kivojen menojen peruuntuminen, mutta tällaistahan tämä elämä on. Tämä viikonloppu kuluu sohvaa kuluttaen ja aion vihdoinkin ottaa itseäni niskasta ja vastata kaikkiin haasteisiin ja tunnustuksiin, joita olen viime aikoina saanut! Niitä on tullut tosi paljon, olen todella otettu kaikista niistä! Toivottavasti en unohda yhtään niistä, nämä mun aivot eivät nyt toimi norminopeudella..


Maria At Maria's-blogista muisti minua ihanalla haasteella jo tammikuun puolen välin aikoihin. Sain häneltä A blog with a substance -tunnustuksen, jossa bloggarin tulee paljastaa itsestään kahdeksan asiaa. Kiitos Maria, tämä tunnustus lämmittää kovasti mieltä! 

Tunnustuksen säännöt ovat:

- jaa tunnustus kahdeksalle bloggarille
- ilmoita heille tunnustuksesta
kerro kahdeksan asiaa itsestäsi

Ja ne kahdeksan asiaa:


1. Lopetin monen vuoden aktiivisen käytön jälkeen Facebook-tilini enkä ole katunut. Päätin olla ihmisiin yhteydessä enemmän puhelimitse, nähdä useammin ja kysellä tekstarilla kuulumisia. Moni juttu menee ohi, mutta haluan uskoa, että ihmiset osaavat kertoa oikeasti tärkeät asiat myös puhelimitse tai tekstarilla. Ystävistäni noin puolet ei kuulu Facebookiin, joten olen jo vuosia hoitanut yhteydenpitoa muillakin tavoin.

2. Rakastan merkkilaukkuja ja -kenkiä. Mieheni on onneksi huomannut tämän ja lahjapaketeista on löytynyt viime aikoina Longchampin laukkua ja Wondersin saappaita.. :) Ostan mieluummin vähemmän ja harvemmin ja satsaan hyvälaatuisiin merkkeihin, kuten Clarks, Your Face ja Boss. Teen myös paljon löytöjä alesta.

3. Haaveilen tällä hetkellä HT Collectionin Como-sohvasta, mutta uskon tämän haaveen jäävän haaveilun asteelle.. Sohvamme verhoilu on valitettavasti tiensä päässä ja olemme katselleet jo tovin uutta tilalle löytämättä kuitenkaan kukkarolle sopivaa. 

4. Kuvittelin aina aikaisemmin, että minusta ei tule kotiäitiä. No tuli sitten, ainakin hetkeksi. Nautin hoitovapaastani todella paljon ja tämä on yksi elämäni parhaimmista ajanjaksoista, mutta on kyllä tunnustettava, että mielelläni menen syksyllä takaisin töihin. 

5. Pyrin sisustamisessa ja kodin muissakin hankinnoissa ottamaan huomioon pitkäikäisyyden ja laadun. Huonekalut ostetaan toivottavasti ainakin kymmeneksi vuodeksi, joten niiden tulee olla muotoilultaan ajattomia. Piensisustustavaralla muuntelen sisustusta aika ajoin jotenkin ja paljon teen itse. Nämä nykyiset minulla on ollut jo kuusi vuotta ja edelleen ne miellyttävät silmää.


6. Meillä kierrätetään kaikki mahdollinen. Lasikuisti on aina täynnä kaikenlaista pussukkaa menossa metalli-, paperi-, lasi-, pahvi- ja vaatekeräykseen. Sinne pitäisi ehdottomasti rakentaa jokin teline kaikille kierrätyskasseille. Ensi kesänä saan toivottavasti yhden haaveen toteutettua - nimittäin kompostin! Koen jatkuvaa huonoa omaatuntoa laittaessa kompostiin kuuluvat roskat kaatopaikalle..

7. Olen laihtunut viimeisen 11 kuukauden aikana 14 kiloa, vielä olisi jonkin verran pudotettavaa, mutta on jo hetken tuntunut, että tähän painoon nyt on jumahdettu! Kesään mennessä toivon kuitenkin pudottavani viitisen kiloa - tai vähemmän tai ei ollenkaan, tärkeintä on, ettei ainakaan nouse..

8. Suunnittelen lähes joka viikko marttameiningillä ruokalistan, jonka pohjalta käymme kaupassa. Näin hävikkiä tulee vähemmän, sillä seuraavaan ruokalajiin käytetään edellisestä ylijäänyt ruokatavara. Hävikkiä on edelleen jonkin verran, mutta onneksi häviävän vähän!

Huh, olipahan sekalainen setti kaikkea mahdollista tiedonmurusta ;) 

Haluan antaa tämän tunnustuksen sellaisille kahdeksalle blogille, jotka luen joka kerta koneella ollessani. Voi olla, että osa teistä on tämän jo saanutkin ja tehnytkin, eikä tämä vaadi teiltä mitään toimenpiteitä. Tämä on vain minun tapani kertoa, että sinun blogissasi on mielenkiintoinen sisältö ja saan inspiraatiota sinulta!


Nyt kuppi kuumaa ja pikkutorkuille sohvan nurkkaan, laiska lauantai tiedossa täällä meillä koko porukalla!


12 kommenttia:

 1. Moi Saska! Ihanan valoisa koti teillä ja mitkä lattiat! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selma, lattioiden eteen on kovasti tehty töitä! :) Ja ole hyvä!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, palaan siihen mahdollisimman pian :) Ja hei, jokos myit sen harmaan astiaston? Mä voisin sen ostaa tänne meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! En ole vielä ehtinyt tekemään tunnuksia Toriin, joten myytävänä ovat edelleen. Tuu käymään ensi viikolla, kunhan parannutaan molemmat?

   Poista
 3. Kiitos kaunis, haaste napattu vastaan murunen. :)
  Koitahan parantua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole oikein hyvä! Kovasti on paranneltu, josko huomenaamulla olisi jo suht pirteä pimu täällä!

   Poista
 4. Kiitos:) Tartutaan haasteeseen kyllä:) Ja paranemisia.

  VastaaPoista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.