14. helmikuuta 2013

Hyväksyminen tienä onnellisuuteen

Viikonloppureissullamme Helsingissä käväisin myös Akateemisessa kirjakaupassa, sitä ei jätetä missään nimessä väliin yhdelläkään reissulla. Aikomuksenani oli hakea miehelle ystävänpäivälahja, mutta koska tiesin mitä hain ja kirja löytyikin sukkelaan, jäi vielä hieman luppoaikaa kaupassa kiertelyyn.

Kipaisin siis yläkertaan tutkailemaan elämäntapa/filosofiakirjallisuutta. Nähdessäni tämän David Richon kirjoittaman kirjan kannen ja luettuani sisällysluettelon tiesin tämän lähtevän mukaani.

David Richo:
Viisi asiaa joita ei voi muuttaa
Hyväksyminen tienä onnellisuuteen


Olen paljon pohtinut viimeisen muutaman vuoden aikana ihmisen onnellisuutta ja kuinka oma käytös ja oma tapa suhtautua asioihin ympärillä vaikuttavat siihen. Olen yrittänyt olla pähkäilemättä loputtomiin asioita, joille en mitään voi. Samoin olen yrittänyt suhtautua ihmisiin, en ole enää pähkäillyt loputtomiin toisten epäreilua tai epäkunnioittavaa käytöstä, sille kun en itse mitään voi. Jos en voi muuttaa asiaa, täytyy se vaan hyväksyä ja antaa olla. Välillä olen onnistunut, välillä en, mutta oikeaan suuntaan olen menossa. 

Tämä kirja antaa paljon pohdittavaa hyväksymisestä ja sen kautta saavutettavasta tyytyväisyydestä ja onnellisuudesta. 

"Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa ne, jotka voin ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan."
-Reinhold Niebuhr-

Olispa joskus näin viisas! 
Tai edes silloin tällöin.

Niin ja muistakaa kertoa niille ystäville, läheisille ja myös omalle rakkaalle, että ne on tärkeitä. Muulloinkin kuin tänään. Ihanaa Ystävänpäivää!

8 kommenttia:

 1. Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 2. Itse olen viettänyt paljon aikaa samankaltaisissa mietteissä ja herännyt pikkuhiljaa siihen, että itse minun on oma onnellisuuteni luotava ja tehtävä päätöksiä sen mukaan. Hyvää ystävänpäivää sinulle blogiystävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, jokainen on oman onnellisuutensa seppä - mun motto ;) Kiitos samoin sinulle blogiystäväni!

   Poista
 3. Ihanaa Ystävänpäivää Saska ♥

  VastaaPoista
 4. Tuo Reinholdin mietelmä on niin hyvä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Täynnä viisautta. Ajattelin tehdä siitä itselleni huonetaulun, jotta sen paremmin muistaisin.

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.