8. helmikuuta 2013

Kotiäidin aikatauluton arki

Kymmenen päivän sijaisuus alkaa olla lopuillaan ja jään taas onnellisena kodin kiireettömään arkeen - 
leikkimään ja lukemaan lapsen kanssa, nauttimaan rauhallisista päiväunihetkistä, tekemään rauhassa kotitöitä, leipomaan, päiväkahvittelemaan ystävien kanssa, viettämään aikataulutonta arkea, opiskelemaan ja tekemään käsitöitä.


Hoitovapaalla olen tehnyt muutaman sijaisuuspätkän ja on sanottava, että kyllä työssäkäyvän äidin aika on iltaisin kortilla. Kotona ollessa on koko päivä aikaa tehdä ne samat asiat, jotka töissä käydessä hoidetaan kiireellä illalla töiden jälkeen, jotta ehditään edes hetki leikkiä lapsen kanssa, ennen kuin se jo menee nukkumaan. On todellista luksusta saada puuhastella tuon pienen ihmisenalun kanssa päivät pitkät. Tämä on minulle elämän hidastamista parhaimmillaan.


Töihin paluu on kylläkin lähempänä päivä päivältä, mutta onneksi saan vielä tovin viettää tätä kiireetöntä arkea pienokaiseni kanssa. Töihinkin palaan kyllä mielelläni ensi syksynä, enkä stressaa asiaa kovinkaan paljon. 
  
Kuvilla ei ole mitään tekemistä kotiäitiyden kanssa. Tai oikeastaan on niillä sen verran, että kotiäitinä olen kotona arkena valoisaan aikaan. Ja minulla on aikaa niiden päiväunien aikaan harjoitella kuvaamista tuolla miehen järkkärillä. Ja onhan minulla enemmän aikaa nauttia kaikesta kauniista ympärilläni. Kuten tuosta timjamista. Pieniä arjen iloja.

Ihanaa, perjantai ja viikonloppu! Tämä viikonloppu aloitetaan päiväkahvittelemalla ystävien kanssa ja illemmalla sauvailulenkkeilemällä ystävän kanssa!

6 kommenttia:

 1. Yhteinen kiireetön arki on sitä luksusta! Itsekin saan nauttia siitä etäopiskelupäivinä silloin tällöin.
  Mukavaa ja rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Yritän muistaa arvostaa tätä nyt ja ottaa tästä kaiken irti. Etäopiskelupäivät kuulostaat tosi hyvältä, täälläkin juuri käymässä esseen vääntöön ;)

   Kiitos samoin sulle, Minna!

   Poista
 2. Juuri sain minäkin päätökset ja sopimukset, että olen kotona koko vuoden.
  TOSIN musta tuntuu, etten ehdi tekemään täällä yhtään mitään tai ainakaan kiireettömästi. Että siinäpä mulla opettelun paikka.. :/
  Jotenkin koko ajan tuntuu, että aika loppuu kesken.. ei osaa relata vissiin! :/

  Mutta kiireetöntä eloa sinne ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusa, kuulostaa tosi tutulta. Mulla on ollut aina tuhat rautaa tulessa ja olen viilettänyt tukka putkella koko ajan. Olen oikein harjoitellut nauttimaan tästä kiireettömyydestä, kun mitään ei periaatteessa ei ole pakko tehdä. En ole kyllä aina siinä onnistunut - kiirettä on pitänyt välillä ;)

   Ja hei hienoa, että olet kotona koko vuoden! Jos jossain vaiheessa tätä vuotta yhtäkkiä huomaisit löytäväsi itsesi kiireettömästä hetkestä, aikaa vielä on.. ;)

   Poista
  2. Ai vitsi miten ihanat kuvat, etenkin toi timjami!! Mun pitäis kaivaa järkkäri naftaliinista ja alkaa taas kuvaamaan... ja opetella myös ensin noita juttuja siitä, oon vaan kuvannu vailla mitään taitoja ja tietoja. =)

   Nautinnollista viikonloppua!

   Poista
  3. Olin itsekin kuviin tosi tyytyväinen, tosin vasta noihin käsiteltyihin versioihin ;) Toi kuvaaminen on kyllä kivaa, vaikkakin välillä tosi turhauttavaa!! Sisko onneksi on opettanut joitakin kikkoja, joilla selviää pahimmista!

   Kiitos samoin sulle Heli!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.