6. heinäkuuta 2013

Uusi valoisampi ilme

Vanhoja ikkunoitamme ei oltu huoltomaalattu tai muutenkaan huollettu moneen kymmeneen vuoteen ja ne olivat aika pahan näköiset ja huonokuntoiset. Ei niille oikein mitään enää pystynyt tekemään ja näyttiväthän ne aikamoisilta uuden julkisivun kanssa. Päätimme miehen kanssa laittaa ikkunatkin tässä samalla kuntoon, jotta asuminen olisi huolettomampaa ja remonttivapaampaa jonkin aikaa.


Tässä kuvaa vanhoista ikkunoista viime kesältä julkisivuremontin valmistuttua. 


Kolme päivää remonttimiehillä meni ikkunoiden kanssa puuhastellessa sen luvatun reilun yhden päivän sijaan, mutta nyt on ikkunat ja kaikki muut härpäkkeet paikoillaan, koti kuurattu ties vaikka kuinka monetta kertaa ja huonekalut omilla paikoillaan. Viime kesäiseen julkisivu- ja kattoremonttiin verrattuna ikkunaremontti eteni kuin siivillä. Olemme tähän asti menneet pimennysverhoilla, mutta nyt saimme vihdoinkin sälekaihtimet koko taloon, luksusta! Ja tuuletusikkunat joka huoneeseen! Edellisissä ikkunoissa vain vajaassa puolessa oli mahdollisuus tuuletukseen, joten uudet ikkunat lisäävät asumismukavuuttakin suuresti. Pimennysverhoja käytämme toki jatkossakin ainakin makuuhuoneissa, sälekaihtimien kanssa ne pimentävät makuuhuoneet lähes täysin.Pian alkaa talon maalaus ja sitten huoahdetaankin pitkäksi aikaa. Tai ensi kesään asti ainakin, jolloin katto saa uuden maalipinnan. Ihanaa, kun talo alkaa hiljalleen näyttää siltä kuin olen haaveillutkin! 

Mun unelma, josta tuli meidän unelma.

Nyt nurtsin leikkuuseen ja nauttimaan viileämmästä kesäpäivästä! Rentouttavaa viikkistä!

14 kommenttia:

 1. Meilläkin ikkunat aika huonossa kunnossa, mutta koitamme ne pelastaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin siihen hommaan lähdössä, mutta tuuletusikkunoiden puute ja miehen vastustus sai meidät lopulta päätymään uusien hankintaan.

   Poista
 2. Sama..meillä on varsinkin eteläpuolen ikkunat aivan karmeat, niille ei ole tehty mitään asennuksen jälkeen ja peltien kaltevuuskin on väärä.. Olohuoneen remontin yhteydessä uusitaan meilläkin 2 ikkunaa ja terassin ovi, ehkä piankin..toivon... :)

  Hyvältä teillä näyttää! :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin etelänpuoleiset aivat kauheat ja muut semikauheat sekä sama juttu peltien kanssa.. Kyllä noita jaksaa ihastella, ero on suuri entiseen verrattuna! Teilläkin on kyllä remppaa toisensa jälkeen, onkohan nää meidän talot koskaan sellaisessa kuosissa, ettei mitään tarvitsis tehdä? :)

   Kiitos samoin sulle ja perheelle!

   Poista
 3. Tämä on kyllä hienoa jälkeä, ilo katsella :)
  Varsinkin kun ajattlee mistä silloin aikanaan lähdit liikkelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä lähtötilannetta minäkin usein ajattelen ja kuvia katselen ränsistyneestä rötisköstä. ;) Olen kyllä todella tyytyväinen, että tähän koko projektiin lähdin, sillä tulihan tästä ihana!!

   Poista
 4. Itsekin pidin ulkoverhousremontimme yhteydessä aluksi 'kynsin ja hampain' kiinni, että vanhoista ikkunoista ei luovuta, mutta onneksi en ollut liian jääräpäinen, sillä kun vanhoja ikkunoita otettiin pois, niin lahovauriot oli suurimman osan ikkunoiden alaosissa jo pitkällä. Ja uudet ei edes mahdottoman 'uusilta' näytä, vaikka etukäteen pelkäsin. Ja käyttömukavuus tietenkin tosiasia. Joskus luopuminen vanhasta ei pelkästään huono juttu, vaikka sitä vanhasta usein mielellään kiinni pitäisikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, minä taisin alkaa vähän kitsastelemaan ja halusin jo olemassaolevasta saada kunnollista.. Meilläkin ikkunat oli aivan onnettomassa kunnossa, kun niitä tuossa pihalla tarkasteltiin irrotuksen jälkeen - onneksi en niitä lähtenyt maalailemaan. Näin on oikein hyvä - käyttömukavuus ja ulkonäkö molemmat parantuivat!

   Poista
 5. Onnea uusista ikkunoista! Tosi hienolta näyttää tuo teidän talo nyt ulkopuoleltakin.
  Nauttikaa loppukesästä ilman remontteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö näytäkin? Kunhan saadan talo malattua, niin remppavapaat saa alkaa!:)

   Poista
 6. Hienolta näyttää...........
  Vanhassa onaina tehtävää alussa, jonkusenvuoden voi välissä huokasta.
  tv. Anna-L....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aloitamme toivottavasti tämän kesän jälkeen sen lyhyen remppavapaan kauden.:)

   Poista
 7. Kyllä kanatti julkisivuremppa!!!
  Ja kateellisen ihailen tuota teidän lattiaa....meillä on, myös lautalattia, mutta edelliset asukkaat ovat sen lakanneet ja haaveilen sen hiomisesta ja maalaamisesta....saas nähdä toteutuuko haaveelni joskus...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kannatti meidänkin mielestämme! Naapuri tokaisi yksi päivä, että noiden remppojen + talon hinnalla olisi ostanut jo uuden.. Mutta sellaisia ei ole tällaisella isolla tontilla joenrannalla. :)

   Lautalattiat ovat kyllä ihanat, meillä ne vaan saavat tuon lapsen toimesta niin kauheaa kyytiä, että meillä toimisi paremmin vähän kovempi lattiamateriaali.. Hionta on kyllä iso homma, mutta onhan tuo maalattu lautalattia kaunis! Ehkä joku päivä innostutte! :)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.