4. heinäkuuta 2013

Virkatun maton värjäys

Nämä mun virkatut matot alkavat näköjään tekemään paluuta, mutta ennen sisälle tuontia tuo musta versio piti värjätä. Ensimmäistä kertaa testasin pesukonevärjäystä ja kovasti jännitin lopputulosta. Tuollekin matolle toinen kisumme teki usein pissojaan ja unohdettuani sen ulos aurinkoon, poltti aurinko pissakohdat vaaleiksi. Huoh.. Tämän episodin jälkeen en mattoa enää sisälle ottanut ja se päätyi saunan hämärään pukuhuoneeseen.

Ei värjääminen ihan putkeen mennyt, mutta tasaisempi siitä kyllä tuli kuin mitä se oli aikaisemmin. Taisin vähän nuukailla värin määrässä, ei mennyt ihan putkeen aloittelijalta.. Ehkä vielä kerran tuikkaan sen koneeseen tuhdimman värimäärän kanssa tai sitten se saa kelvata tuollaisenaan. Kaunishan se on hieman laikukkaanakin ja poikaa laikut tuskin haittaavat! :)


Nyt se joka tapauksessa on takaisin siinä paikassa, johon sen alunperin virkkasinkin. Siihen se sopii kuin nenä päähän!


Nyt imurin ja mopin varteen neljättä kertaa tällä viikolla - ikkunaremontti on luojan kiitos ohi ja ehkä tämä siivoaminenkin hellittää tässä hiljalleen. Kuvia uusista ikkunoista luvassa jossain vaiheessa, kunhan saan verhotangot ja verhot paikoilleen. Viime aikoina tämä kesä on vienyt ihan mennessään ja se kyllä näkyy päivitystahdissa. Ehtiihän tätä sitten syksymmälläkin!


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on. Ei noita laikkuja varmaan muut niin tarkkaan huomaakaan kuin minä. :)

   Poista
 2. No tulinpa nyt sitten heti kommentoimaan ;D Eipä ole muuten käynyt mielessäkään että nuokin matot voisi värjätä, oma valkoinenkin alkaa olemaan jo todella parhaat päivänsä elänyt. Tummennusta kaipaa! Yksi kerta ei varmaan millään riitä! Värjäsin isoäitini virkkaaman päiväpeiton kerran ja sekin taisi vaatia 3 kertaa eikä jälki siltikään ihan tasainen ollut, mutta tarpeeksi siisti kuitenkin! Uusi kierros vain tai annat olla. Noihin sopiikin tietynlainen "kuluneisuus". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavuutta, että pääsin takaisin sun kelkkaan! Ja kiva, kun jätit kommentin.

   Mä taidan laittaa tuon maton uudelleen koneeseen, livenä laikut on paljon vaaleammat kuin kuvassa. Toivottavasti toinen värisatsi auttaa - tai toisaalta jos ei auta, niin tänne todellakin sopii jonkinasteinen "kuluneisuus". Kokeile sinäkin ihmeessä konevärjäystä tummentaaksesi tai jos vaaleana haluat pitää, niin vaalealle kai voisi ajatella kloriittikäsittelyäkin tai viet ne pariksi päiväksi aurinkoon ja matot ovat taas vaaleat.

   Poista
 3. Kivalta näyttää matto - en minä ainakaa huomaa mitään laikkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taitaa olla mun silmissä ne laikut. ;) Laikkuja tai ei, niin kauniilta se näyttää taas omaankin silmään. Tekee kyllä ihmeitä laittaa tavaroita hetkeksi varastoon, ovat taas kuin "uusia"!

   Poista
 4. Eksyin blogiisi sattumalta ja täytää heti kommentoida ja ihastella kaikkia käsitöitäsi. Selasin monta mielenkiintoista postausta läpi ja tykkään hirmuisesti sisustustyylistäsi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, mekin tykätään kovasti! Käsitöitä pitäisi ehtiä tekemään enemmän, ehkä joku päivä saa taas jotain aikaiseksi. Ehkä syksy ja pimenevät illat saavat taas puikot heilumaan. :)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.