20. huhtikuuta 2015

Huhtikuussa mä muutan ulos

Ainakin illoiksi. Tänäkään vuonna en tehnyt poikkeusta, olen viihtynyt haravan varressa, istuttamassa uusia perennoja ja angervoja ja vaan suunnittelemassa ensi kesän projekteja. Olen ahminut puutarhalehtiä ja Suomen kaunein piha -ohjelmaan taisin jo jäädä koukkuun - mitä ideoita se ohjelma pursuaakaan. Puutarhat ovat niin erilaisia, että niistä saa todellakin vinkkiä, mitä omalle pihalle olisi ihana saada ja mitä ei sitten missään nimessä.


Tämän kesän suurimpana projektina mulla on pihan eheyttäminen eli yksittäisten pensaiden ja alppiruusujen kokoaminen yhteen. Se, miten sen ajattelin tehdä, on vasta ajatuksen tasolla. Yhden kokonaisuuden sain jo valmiiksi, kiitos Agrimarketin mielettömän alen! Meillä on ollut yläpihalla yksi yksinäinen norjanangervo töröttämässä rinteessä, jota on todella vaikea hoitaa, esim. nurmikonleikkaus on aikamoista taiteilua. Siitä ei myöskään kuljeta, sillä rinne tosiaan on aika jyrkkä. Olen toisten pihoilla ihastellut suuria pensaskokonaisuuksia ja sellaisen päätin tuohon rinteeseen perustaa. Aloitin neljällä pensaalla, mutta tänään hain kaksi lisää. Nyt vaan odotellaan kovasti pensaiden kasvamista. Jee!Innostuin tänään töiden jälkeen lähtemään kameran kanssa ulos keräämään kuva-aineistoa heräävästä luonnosta. 

Joenrannalla posliinihyasintit olivat jo loistossaan, vaikka emäntä ei ollut vielä ehtinyt haravoimaan.


Myös marjapensaissa joenrannassa vihertää jo.


Raparperit ovat nostaneet jo kolmisen viikkoa sitten päätään, nyt jo pikkuruinen lehtikin näkyvissä.


Muratit ovat selvinneet talvesta ja viime syksynä istutetuista lumikelloista muutama on ehtinyt kukkimaan.


Krookukset ja posliinihyasintit avautuvat hiljalleen kukkaan perennapenkissä ja kaikki muutkin ovat pienellä suloisella alulla.


Nyt istuttamaan tämänpäivän keikalla hankitut norjanangervot, kääpiökurjenmiekat ja pionit saavat vielä odottaa portailla peitteen alla - ovat kuulemma luvanneet hallaa ensi yöksi.

11 kommenttia:

 1. Sun pitäis tulla tänne meidänkin pihalle vähän ideoimaan, mä kun oon näistä ihan pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensas sinne toinen tänne ja päälle kaunis perennapenkki - ei vaadi paljonkaan työtä ja lookki on kuitenkin ihan erilainen. Keitä iltakahvit joku ilta, niin katsellaan. 😀

   Poista
  2. No meillä tätä lääniä piisaa, mut ehkä kuitenkin haluaisin uudistaa noi meidän jo olemassa olevat kukkapenkit tästä yläpihalta? Ja alapihalle sitten jotain ihan uutta sen vanhan kasvimaan tilalle. Mut mitä?

   Tule kahveelle ihan mikä ilta vaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihanaa tämä kyllä on! Ja ihanan ja kiireisen kevään jatkeena pian ihana kiireetön kesä.

   Poista
 3. Mulla ollut aika samanmoisia mietteitä tänään, ihanaa että vihdoin aloin herätä tähän kevääseen, sillä mulla jäi kaikki esikasvatettavat laittamatta ja se vähän harmittaa, Mutta saahan niitä taimiakin ostettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut mullakaan, kaupasta hain minäkin. Viime syksynä sain paljon perennoja jaettavaksi ja niiden kasvua jännityksellä seuraan!

   Poista
 4. Mä ihaillen ja kadehtien luen muiden puutarhainnostuksista :D Itse vihaan yli kaiken pihatöitä. Joka vuosi mulla on haave kasvimaasta ja yrttipenkistä ja kukista - mutta joka vuosi onnistun tappamaan kaiken minkä saan taimelle. :D Tyydyn siis haravoimaan ja leikkaamaan nurmikon. Siinä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen haaveillut omasta kasvimaalta ja yksi kesä mulla sellainen Olikin. En jaksanut kitkeä ja jäi ihan hunningolle, sen jälkeen en ole vaivautunut. Jokainen nauttii omasta pihasta omalla tavallaan, eikös vaan? ☺️

   Poista
 5. Keväällä muutan minäkin ulos :) Nautin niin äärettömän paljon tästä keväästä, etten osaa edes sanoin kuvailla. On niin upea tunne kun saa laittaa pihaa ja ihailla luonnon heräämistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla on taas oltu niin tiiviisti, että vasta nyt kommenttisi huomasin. Ihanaa, että meitä höperöitä on enemmänkin! Parasta tällä hetkellä on tämä herkkä vihreys, koko päivä taas tänään sitä ihasteltu ulkona.

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.