12. tammikuuta 2013

Väliaikaista


Meillä on tällä hetkellä kaksi sohvaa olohuoneessa - tummempi omalla paikallaan ikkunan edessä ja valkoinen työhuoneen oviaukon edessä.


Maalasin nimittäin työhuoneen lattian eräänä päivänä ja nyt se saa kuivua tarvitsemansa kaksi viikkoa. Sama pitäisi tehdä koko alakerran lattialle, huone kerrallaan, kahden viikon välein. Ja takka pitäisi näköjään pestä - näistä kuvista huomaa aina paljon sellaisia asioita, joihin ei muuten varmaan kiinnittäisi ollenkaan huomiota.. 


Tuo Ektorp sopii muuten aika kivasti tuohon raakalautaseinän eteen. Tuota näkymää on mukava katsella, miellyttää kovasti tämän emännän silmää.

Väliaikaista tämä kuitenkin on ja pian sohva on omalla paikallaan työhuoneessa. Siihen asti nautitaan siitä, että olohuoneessa on ihanasti röhnötystilaa! Sohvan perässä työhuoneeseen siirtyy ruokapöytämme, jotta pääsemme keittiön lattian kimppuun. Sen lattia onkin mennyt aikamoiseen kuntoon innokkaan keittiöapulaisen toimesta ja vaatii ehdottomasti korjaussessiota.

Lokoisaa viikonloppua!

P.S. Ja kovin iloisena olen seurannut tuota hiljalleen kasvavaa lukijajoukkoa, tervetuloa lämpimästi seurailemaan!

6 kommenttia:

 1. Lattioita pitäisi täälläkin maalata :) Mutta kun se tosiaan ottaa niin kauan kuivua, ei jaksaisi millään odottaa...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meillä on alakerta hyrskyn myrskyn melkein kaksi kuukautta... No, ei varmasti ihan äkkiä tule lähdettyä uudelleen tähän urakkaan, niin kuivukoon nyt kunnolla! Kiitos samoin sulle! Ja heppasille rapsutuksia!

   Poista
 2. Millä maalailet? Onko kovat hajuhaitat? Millaiset pohjatyöt teit, vai teitkö? Laitappa postausta siitä aiheesta, jooko!

  Mä tahtoisin maalata olkkarin lattian, mutta meinaa olla aika mahdoton toteuttaa, koska meidän talossa ei pääse kulkemaan ympäri, vaan yläkertaan mennään aina olkkarin läpi. En siis kerta kaikkiaan tajua, missä välissä sen maalaisin.

  Onko teidän maalatulla lattialla mahdollista kuitenkin kävellä miten pian maalauksen jälkeen? Olen ymmärtäny, että se pitkä kuivumisaika koskee lähinnä sitä, ettei siihen saa laittaa huonekaluja päälle ennen kuin on kunnolla kuiva.

  Ja vielä yksi kysymys: miten pidät kissat poissa tuolta?? Vai saako huoneen oven kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaan Betolux Akvalla eli hajuhaittaa ei kauheasti ollut, ikkunat olivat kuitenkin raollaan tuuletuksen mahdollistamiseksi. Onneksi oli suhteellisen lämmin sää! Tämä oli kolmas maalikerros kahden aikaisemmin maalatun päälle, vähän meni tässä välissä aikaa...

   Hioin ensin sellaisia kohtia, joista maali oli lohkeillut ja rapsuttelin pois irrallaan olevaa maalia. Korjausmaalausta sai siis ensin tehdä. Mä maalasin pojan päikkäriaikaan ja tuo lattia kuivui kävelykuivaksi muistaakseni 8 tunnissa, joten sai kyllä kovasti kisuja vahtia koko illan, etteivät sinne menneet - ovea kun ei ole. Kuivumisen jälkeen on ihan normaalisti kävelty huoneessa, mutta huonekalut sinne siirtyvät vasta kahden viikon kuluttua.

   Maalaat Heli illalla, kun kaikki on jo huoneissaan ja käsket pysyä siellä ;D Aamuun mennessä lattia on jo kuivunut!

   Voisin laittaa postausta, kunhan olen saanut edes yhden tilan valmiiksi :) Kiitos toiveesta!

   Poista
 3. NOniin, lattia se pitäs täälläkin maalata.. :D Mikäs maali se noin kauan kuivahtaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun iltapuhteina maalia pintaan ;) Muista laittaa postausta kehiin! Betolux Akvalla maalaan, kävelykuiva oli jo noin kahdeksan tunnin kuluttua, mutta lopullisen kovuuden se saavuttaa vasta noin kahden viikon kuluttua - silloin siis siirretään huonekalut vasta paikoilleen. Huonetta kyllä käytetään koko ajan, meidän vaatekaapit sijaitsee siellä ;)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.