6. tammikuuta 2013

Lempiasioita

Sain Marialta  At Maria's -blogista haasteen kertoa tämän hetken kymmenen lempiasiaani. Tässä tohinan keskellä oli kiva pysähtyä hetkeksi miettimään näitä eloa ilostuttavia pieniä arjen asioita - kiitos Maria haasteesta!


1. Listaa tämän hetken kymmenen lempiasiaasi.

2. Jaa haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille.


3. Muista nauttia listaamistasi lempiasioista mahdollisimman usein! :)


1. Pintaremontin tekemisen into on taas löytynyt ja moni kohta kotona on pakkeloitu ja maalattu. Suurin pintaremppakohde on ollut saunan pukuhuone, joka hiljalleen alkaa olla valmis. Suurta mielihyvää tuottaa nähdä uusi valkoinen pinta!

2. Joulun aikaan olen neulonut todella paljon ja paljon on uutta sisustukseenkin syntynyt. Neulomisesta on viime vuosina tullut yksi tärkeimmistä hyvää mieltä tuottavista asioista arjessani.

3. Kokkaaminen on aina ollut lempipuuhaani ja on sitä edelleen. Meillä ei käytetä eineksiä kovinkaan paljon, musta vaan jo se raaka-aineiden pilkkominen on rentouttavaa ja irroittaa ajatukset mieltä painavista asioista.


4. Liikkumisen ilon olen löytänyt uudelleen, muutaman vuoden tauon jälkeen. Viikottain käyn joogassa, sauvakävelyllä ja vaunulenkeillä, tarkoituksenani on aloittaa vielä joku yläkroppaakin muokkaava treeni. Ja parasta liikkumisessa on se, kun lähtee liikkumaan ystävän kanssa ja parantaa samalla pienen osan maailmaa.

5. Iloista mieltä tuo myös 15 kg pudottaminen 10 kuukaudessa, liikunnan ja terveellisemmän ruokavalion yhdistäminen todella toimii! Ja annoskoon pienentäminen ;)

6. Järjestys kotona saa minut onnelliseksi ja nyt kun olen kotona, nautin kovasti siitä, että saan puunata nurkkia ja järjestellä sisustustavaroita rauhassa. Kotona ollessani kiinnitän myös enemmän huomiota kodin järjestykseen, olen jopa saanut osan niistä sekatavarakaapeista siivottua - osa odottaa vielä inspistä.


7. Opiskelu on ollut minulle tärkeää näiden puolentoista kotona vietetyn vuoden aikana, on ollut suoraan sanottuna ihanaa, että on jotain kodin ulkopuolistakin toimintaa!

8. Aamukahvin juominen rauhassa, kun lapsi vielä nukkuu ja mies on jo lähtenyt töihin. Äidin hiljainen ikioma haaveiluhetki.

9. Talvi, lumi ja pakkanen saavat hymyn huulille ja jos vielä aurinkokin yhdistetään tähän komboon, on hyvä mieli taattu!

10. Kissan kehrääminen sylissä saa omassa sisimmässäänkin kehräyksen alkamaan - yksi rentouttavimmista asioista elämässä. 

Sain tämän haasteen jo aikapäiviä sitten ja muistaakseni se on aika hyvin kiertänyt jo ympäriinsä blogeissa. En siis jaa sitä kenellekään, mutta toivon, että otat se mukaasi halutessasi ja vaikka et siitä kirjoittaisikaan, niin mietit tykönäsi, mitkä ovat sinun lempiasioitasi arjessa, niitä jotka voimaannuttavat. Usein se onni on niissä arjen askareissa, mahdollisesti pienissä sellaisissa.

2 kommenttia:

 1. Ihania juttuja! Sun elämä kuulostaa tosi onnelliselta, se on ihanaa!! Ja hei WAUDE mikä laihdutustulos!!! (sanoo hän, joka haaveilee edes viiden kilon pudotuksesta ja kuitenkin parhaillaan mussuttaa suklaata...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli, tällä hetkellä elän onnellista aikaa - nuo mun elämäni miehet tekee mun elämästä onnellista ;) Ja olen tehnyt vähän asennemuutoksia sellaisten asioiden suhteen, joille en voi mitään - miksi niitä murehtia, kun ei niille kuitenkaan voi mitään.

   Tuosta laihdutustuloksesta olen kyllä itsekin tosi ylpeä, mä pystyin siihen, jihuu!! Voi kyllä mäkin mussutan kaikkea namia, tänään on mennyt jo nachoja ja kourallinen juustosnackseja.. Mut enää ei mene joka päivä, vaikka viikoittain kylläkin. Mä vaan rakastan kaikkea suolaista ja makeaa, hapanta ja kirpeää ja ja ja... Ja suklaata!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.