21. tammikuuta 2013

Keittiön lattia maalattu

Perjantai-iltana lapsen mentyä nukkumaan, maalasin keittiön lattian. Mieheni laittoi ensin massaa lautojen väleihin ja massan kuivuttua muutaman päivän maalasin lattian kahdessa osassa. Noihin väleihin meni kaikkea mahdollista ja niiden puhdistaminen oli todella vaikeaa. Ne yksinkertaisesti alkoivat häiritä minua aivan suunnattomasti.

Ennen muuttoa lattian maalaamisen kanssa tuli vähän liian kiire, kuivumisaikaa ei ollut kuin pari päivää, massaukset jäi vähän puolitiehen ja viimeinen maalikerros jäi uupumaan. Mutta nyt ne on tehty, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eiks niin?


Ruokapöytä on nyt ängettynä olkkariin, mutta toisen sohvan sai onneksi jo siirrettyä pikkuhuoneeseen. 


Lattia näyttää nyt tosi hyvältä! Tuo ero keittiön ja olohuoneen välillä on aika suuri.. Olohuone saa toistaiseksi odottaa vuoroaan, ehkä kesällä vasta lähdemme siihen rumbaan - tai sitten mua alkaa nyppiä nuo raot ja löydän itseni taas pian maalauspuuhista..

9 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää lattia!
  Mä jo tuon edellisen postauksen kanssa ajattelin että peeveli, mitä se nyt teki....Postaus ei nimittäin auennut, tuli teksti että blogi on valittujen lukijoiden luettavissa...meinasin jo huutaa jonnekin, että SASKAAAAA, mä olen lukenut sun jutut alusta asti :)
  No, se taisi olla joku hetkellinen juttu vaan rantakallion rouvalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tällä peevelillä oli hienoisia teknisiä ongelmia.. On vähän edelleen, mutta ei me noista pienistä ;) Auki on ja pysyy, tosi kiva juttu, että olet oikeasti ollut mukana pitkään!!

   Ja kiitos, se näyttää omaankin silmään oikein hyvältä!

   Poista
 2. Lattia on upea!!

  Kerrotkos vielä millä saumasitte? Meillä oli yläkerran lattia myös aivan hirmuisen rakoinen. Ja siellä oli sellanen juttu, että koska meillä on vain yksinkertainen välikatto, eli siis alakerran kattolauta on yhtä kuin yläkerran lattialauta... niin sieltä näki siis alakertaan lattian rakosista. Juu ei kiva. Plus että todellakin rakoset oli kaikkea roskaa täynnä, siellä oli mm korviksen lukkoja ja kaikkea sellasta muuta kivaa. Me saumattiin jollain, en yhtään muista millä... mutta se aine on sitten aikojen saatossa (eli ihan vain muutamassa vuodessa) kovettunut ja irtoilee kivasti, ropina vaan imuriin käy aina kun lattiaa imuroi. Ja rakoset siis tekevät paraikaa come backiä siellä.

  Meillä itse asiassa loppui se saumausaine keskenkin ja sitten mies teki pikaratkaisun ja veteli loppuihin rakosiin vissiin jotain autojuttua, sikafleksiä... Sillä puolella minne sitä tuli ei mielestäni ole samalla lailla se aine sitten kuivettunutkaan eikä ropise imuriin. (muistaakseni...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on! Rakoihin laitettiin elastista tiivistemassaa, sillä tuo puukitti ei kestänyt kuin hetken ja ropisee meilläkin imurin syövereihin.. Toivottavasti uusi aine pysyy vähän paremmin. Laitettiin sitä vain noihin isompiin rakosiin, joita onneksi ei ihan kauheasti ollut, kapeammissa on pelkästään maalia peittämässä.

   Josko teilläkin on siellä toisella puolella elastisempaa materiaalia, joka vähän elää puun mukana?

   Poista
 3. Hienolta näyttää :)
  Onnittelut ahertajille upeasta lopputuloksesta!
  Meillä on vuodenpäivät ollut hiottuna vanha portaikko. Remontti siirtyi viime keväänä kuin varkain pihahommiin.
  Nyt on vihdoin taas portaikon aika.
  Millä maalilla maalastitte?
  Me ollaan mietitty Uula-maaleja....jospa niistä kuulisi jotain kokemuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää ja tuntuu ihanalta jalkojen alla! Tämä lattia on odottanut jo aivan liian kauan tuota loppusilausta, täälläkin tehty kaikkea muuta ;)

   Me maalattiin Betolux Akvalla ja nyt laitettiin kolmas maalikerros. Uula-maalista olen kuullut vain hyvää, googlettamalla varmasti löytyy kokemuksia! Munkin pitäisi maalata vielä portaikkoonkin viime silaus, joku ilta täytyy vaan maalata itsensä nukkumaan!

   Poista
 4. Nyt pitää vielä kysyä,että mikä maalisävy teillä tuossa on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä kysymys, Ruusa. ;) Joku Tikkurilan perinnesävy se oli, katson huomenna purkin kyljestä sulle vastauksen! Mä mietin silloin pitkään valkoista ja edelleenkin mietin sitä valkoista, mutta tuossa harmaassakin näkyy tosi helposti kaikki roiskeet - valkoisessa taitaisi näkyä vielä selvemmin..

   Poista
  2. Sävy on Tikkurilan Vanhan ajan värisävyjen kartalta sävy 363X. Mun on pitäny hakea tuo itsellenikin muistiin, mutta aina se on jäänyt. Mä pidän tästä väristä kyllä tosi paljon, vaikka sen valkoisen perään aina silloin tällöin haikailenkin..

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.