11. toukokuuta 2013

Rhodot

Haagassa kotini läheisyydessä oli alppiruusupuisto, jossa kävin usein kävelemässä ja ihastelemassa alppiruusuja. Jo silloin päätin, että jos mulla joskus on oma piha, niin siellä tulee olemaan alppiruusuja. Joka kevät olen suunnitellut niitä ostavani, mutta jotenkin ne on aina unohtuneet. Tänään korjasin tilanteen ja hain kotiin kaksi kaunista rhodoa. Vielä tuohon kolmaskin menisi, ja neljäs ja viideskin.. Seuranaan alppiruusuilla on alapihalla mäntyjä, jasmike, unkarinsyreeni ja kanukka. En ole nurmikenttien ystävä, vaan haluan puutarhaani vähän sellaista rönsyilevää ja runsasta - tästä alapihasta olisi tarkoitus tehdä minun oma keitaani. Pojat ovat varanneet alapihan pallon peluuta varten, sinne en kuulemma saa tehdä istutuksia, joita poikien pitää koko ajan pelätä.. Tämä toisaalta käy oikein hyvin mulle, sillä terassikin sijaitsee täällä mun keitaan luona. :)

Tämä valkoisena kukkiva kaunokainen on nimeltään Rhododendron "Gomer Waterer" ja se kasvaa 1,5 - 2 metriä korkeaksi.Tässä rhodossa on vaaleanpunaiset kukat ja se voi kasvaa jopa 2 - 3 metriä korkeaksi. Nimeltään se on Rhododendron "Roseum Elegans".Mies kaivoi alppiruusuille syvät kuopat, jotka täytettiin rhodomullalla. Rhodot kuoppaan ja vettä perään - tämä oli tämän pihan helpoimpia projekteja! Nyt kun ne vielä lähtisivät kasvuun!

Ihanasti ilta-aurinko paistaa niille, muuten ne ovat melkein koko päivän mäntyjen varjossa. 

6 kommenttia:

 1. Mäki tykkään! Meidän pihalla on semmoinen 4x3 metrinen rodo. :) Se kaipaa kyllä seuraa ja saa sitä jonnekin kun joskus päästään pihan pariin..
  Ihania- vaikkakin vähän ruma kyllä keväisin ja talvella..semmoinen surkean näköinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranpieksut, miten iso rhodo teillä on! Saat kyllä nyt luvan laittaa siitä kuvia, vaikka sitten kun se on loistossaan!:) Se on varmaan niitä puistoalppiruusuja, jotka kasvavat tosiaan kolmimetrisiksi. Kuinkakohan kauan tuollainen kasvaa niin isoksi? Meillä on vieläkin sisällä keskeneräistä, mutta kun koko kesä ollaan aina pihalla, niin jotenkin nää kodin rempat jää toiseksi.. Syksyllä sitten jatketaan..

   Poista
 2. Mulla on yks rhodonraato Lillassa, kunhan saan tapettua ne kaikkein turhimmat rikkakasvit sen vierustalta, se saa kavereita myös - mutta tuskin vielä tänä vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä kauniita isommissa tai pienemmissä ryhmissä - yksin ne näyttää vähän orvoilta. Mä haaveilen pienestä rhodopuistikosta, mutta sellaista mä en koskaan tule saamaan. :)

   Poista
 3. Rhodot on kyllä kauniita. Harmittaa, etteivät oikein tunnu meidän pihalla menestyvän, sen verran surkeilta näyttävät. Toivottavasti teillä paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus, saisko niitä millään lannoituksella elpymään.. Tuon kasvupaikan pitäisi olla rhodoille juuri sopivaa, mäntyjen katveessa ja hapan maa. Mutta katsotaan, kuinka rhodojen käy - toivottavasti lähtevät rehevästi kasvamaan!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.