10. toukokuuta 2013

Lehtokotiloarmeija

Eilen illalla alettiin miehen kanssa ihmetellä, mitä ihmeen mustaa meillä on nurmikolla? Lähempi tarkastelu osoitti, että meidän nurmikko oli mustanaan lehtokotiloita.. Kiva juttu! Ei auttanut muu kuin painua ämpärin kanssa pihalle niitä noukkimaan. Ämpäriin laitoin lämmintä vettä, johon lisäsin merisuolaa - eka googlaamalla löydetty neuvo niiden tuhoamiseen. Tunnin verran niitä tuosta yläpihalta napsin, monta sataa lehtokotiloa pieneltä alalta siis. Epätoivo alkoi kyllä kalvaa mieltä, joten jotain tuhdimpaa keinoa voisin harkita.

Yksi lehtokotilo on löytänyt mun aarteen, kiinanpionin..


Googlaamalla löytyi tosi paljon hyödyllistä tietoa siitä, miten kantaa pidetään kurissa. Ei olis mulle tullut mieleenkään, että nurmikon pitäminen lyhyenä ja voikukkien kitkeminen auttavat tässä "sodassa". Sai nurmikon leikkaaminen kyllä uudenlaista puhtia meillä.

Nyt siis täällä kaivataan todella kipeästi toimivia keinoja saada tuo kanta edes jotenkin kuriin. Jos siis sinulla on kokemusta lehtokotiloiden hävittämisestä, niin olisin todella kiitollinen vinkeistä kommenttilaatikkoon. :) 

Tänään jatkuu iltapuhteet pihalla ämpärin kanssa. Huoh. Mut ennen sitä herkutellaan mokkapaloilla! Tätä ihanaa tuoksua haistellessa ihmettelen taas, miksi mä leivon niin kauhean harvoin..


6 kommenttia:

 1. Ferramol!
  Ainoa mikä toimii, eikä ole myrkyllinen ihmisille eikä eläimille.
  Osta heti kunnon purkki, mulla meni kaksi 25€:n purkkia viime kesää.
  Ja sitten se kerääminen. Aina. Ikuisesti. Oppii olemaan silmät selässäkin. Mulla on kannellisia isoja jogurttipurkkeja jemmassa ihan tätä harrastusta varten, sinne vaan aina kavereille seuraksi, kansi kiinni ja seuraavaa odotellen.....purkki on aina jossain kulmilla....

  Onnea vaan taisteluun, täällä toivoisin, että naapurit kaikki osallistuis taistoon. - turha toive.
  Nokkonen, lupiini, kultapallo, vadelma - siinä muutama joissa kotilot viihtyy, ja tiheä aluskavullisuus, kyllä sä pian opit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi arvokkaista vinkeistä! Ferramolia oli mies ostanutkin 10 litran säkin ja äsken oltiin sitä levittelemässä ja keräilemässä. Mulla on iso kannellinen ämpäri, jossa on sitä suolavettä, ja sinne olen kerännyt jo kahden illan aikana aikamoisen saaliin.. Ollaan jo katseltu tonttia sillä silmällä, missä niillä on ihanat kosteat oltavat ja ollaan käymässä oikeasti kunnon taistoon!

   Niin, aika turhaa kai se omalla tontilla noukkiminen on,jos ympärillä annetaan niiden rehottaa. Taidan opettaa tuon pikkukaverin kaveriksi noukkimaan jätskipalkalla! ;)

   Poista
 2. Hei,

  Olen jo pitkää lukenut blogiasi ihastuneen. Kiitos, että jaksat kirjotella :)

  Lehtokotilot on riesana täälläkin. Naapuri neuvoi kaivamaan maahan kuopan ja laittamaan sinne astiaan olutta. Kotilot ryömii sinne oluselle ja hukkuvat. Astian reunan tulee olla aivan maantasalla.

  Onnea tuhotyöhön!

  Kikke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kikke ihanasta kommentistasi! Nuo kotilot taitaa olla riesana koko eteläisessä ja keskisessä Suomessa, voihan ärsytys! Onko tuo olutansa toiminut teillä?

   Kiitos, onnea ja kärsivällisyyttä täällä tarvitaan! :)

   Poista
 3. Moikka, blogi-surffailin ja päädyin sivuillesi.Meillä sama etana ongelma on joka keväinen /kesäinen riesa. Itse kanssa olen kannelliseen purkkiin niitä vaivihkaa kerännyt. Nyt juttelin ongelmasta mummoni 90v.n kanssa ja hän kertoi myös tuosta olut - ansasta. itse ajattelin sitä kokeilla. Ei muuta kuin olut - puotiin ja ansoja virittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit Tanni viestiä! Tuosta olutansasta olen lukenut ja kuullut tutuilta minäkin, mutta mies löysi jonkun sivun, jossa sanottiin, ettei se toimikaan.. Mutta nyt kokeillaan kaikkia mahdollisia keinoja, jotta edes hieman tuo kanta pienenisi ja voisi paljain jaloin kulkea pihalla. Täytyy siis meidänkin lähteä ostamaan olutta. ;)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.