27. toukokuuta 2013

Rhodojen kukoistus

Ai että mä olen nauttinut noista rhodojen puhkeavista kukista! Joka päivä käyn monta kertaa ihastelemassa uusi puhjenneita kukkia ja haaveilen jo muutamasta uudesta alppiruususta. 


Naapuri kertoi, ettei ole saanut omaa alppiruusuaan kukkimaan ensimmäisen kesän jälkeen, joten taidan odotella ensi kevääseen ja katsoa, kuinka mun rhodojen käy. Jos käyvät kukkimaan, niin rhodopuisto laajenee! :) Naapurin alppiruusu on aurinkoisella paikalla, joten luulisin sen olevan ainakin osasyy kukkimattomuuteen (muistelisin noiden vaativan puolivarjoista kasvupaikkaa..)Metsämansikoita on myös tuloillaan kivasti ympäri pihaa, mies joutuu taas kiertelemään näitä mun aarteita ruohoa leikatessaan. Lipputankomme seisoo kaivonrenkaassa, jossa kasvaa myös metsämansikoita edellisen asukkaan jäljiltä. Ja lipputangon maalipinta on hävettävän huonossa hapessa..


Myös kotkansiivet (vai saniaiset - onko sama vai eri juttu?) ovat nostamassa päätään mäntyjen katveessa rhodojen vieressä ja pikkuruiset pinkit kukat ilostuttavat kallioilla ja perennapenkissä. 
Kovin on puutarhapainotteista tämä elo täällä meillä, sisällä ei käydä kuin kääntymässä ja nukkumassa. Ja se on just hyvä niin. 

Multaisia sormia sinnekin!

6 kommenttia:

 1. Ompas komeassa kukassa rhodot ja patjarikko =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin! Ja kiitos jori tuosta patjarikon nimestä, sitä olen tänään kovasti haeskellut mieleni sopukoista!

   Poista
 2. Alppiruusut on ihania <3 Mulla on ison kuusen alla puolivarjossa kolme yksilöä. Kaksi istutin kaksi kesää sitten, joista toinen paleltui ensimmäisenä talvena ja nyt kasvattelee vain yhtä isoa oksaa ja muutamaa pienempää. Toinen ei paleltunut muttei kukkinut vielä viime kesänä. Nyt siinä on useampikin pullea nuppu ja odotan kukkiakin :) Kolmannen istutin viime kesänä ja se selvisi talvesta muttei näy nupun nuppua. Eli voivat pitää välivuoden kukinnasta seuraavana kesänä. Onneksi lehdistökin kaunis :) Ajattelin joka kesä istuttaa yhden lisää, kun tuo kuusen alunen on niin laaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, ehdottomia puutarhan kaunottaria! Mä sain vinkin puutarhalta, että noita voi suojata talvella alkuvaiheessa. Ajattelin näin tehdä ensi talvena. Ja kiitos tuosta tiedosta, että voivat pitää välivuosia, etten ensi kesänä ole ihan maani myynyt, kun ei tule kukan kukkaa. Ja kyllä, lehdistö on kaunis ilman kukkiakin.

   Siellä on siis toinen rhodopuutarhan laajentaja - täälläkin haaveillaan useammasta, meilläkin kun mäntyjen alla oleva tila on laaja!

   Poista
 3. Mustia kynnenalusia täällä löytyy...:D

  VastaaPoista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.