6. huhtikuuta 2012

Ei lammasta tänä vuonna..
.. vaan karjalanpaistia. Päätettiin jättää lampaat tänä vuonna kauppaan ja mennä muilla herkuilla. Tämä herkku meillä maistuu ja loppuukin suht nopeasti :) 
Kunnon lihat, muutama porkkana, sipulia, mustapippuria, lihaliemikuutioita, laakerinlehtiä ja vettä. Kaikki uunipataan, uuniin kolmeksi tunniksi ja sit vaan odotellaan ja tuoksutellaan. 


Tarjotaan keitettyjen perunoiden kanssa. Puolukkahillo olis ollut myös aika namia, meillä ei sitä sit ollut ja kovasti kaipailin ;)
Tänään kokeillaan blinien tekoa, mädit, smetanat yms jo ostettuna - saa nähdä kuinka emännän käy.. Mut nyt ulkoilemaan, vaikka kovin harmaalta sieltä taas näyttää.
12 kommenttia:

 1. Herkullinen postaus:) Karjalanpaisti on niin ihanaa!

  Oikein hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Oi mikä vanha kunnon herkku....pitäiskin tehdä, edellisestä kerrasta oh liikaa aikaa...

  Mukavia pääsiäispäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen herkku ja vielä niin helppo tehdä! Kiitos samoin!

   Poista
 3. Oi, herkulliselta näyttää!
  Puolukkahillo on meillä ihan must karjalanpaistin kanssa... Meidän mummo tarjoili aina karjalanpaistin kanssa myös porkkanalaatikkoa. Sitä on vain vaikea löytää kaupoista tähän aikaan ja itse ei viitsi ruveta vääntämään.

  Iloista pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uutta mulle tuo porkkanalaatikko kylkiäisenä.. Pitäisköhän kokeilla, mies kun tykkää tosissaan porkkanalaatikosta! Kiitos samoin!

   Poista
 4. Ei meilläkään syödä lammasta, ei kumpikaan tykätä siitä :) Mukavaa pääsisäisen aikaa teidän perheelle, pikkukaverille terkkuja! :) Kiva taulu ed. postauksessa, käy hyvin tuohon seinälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukaveri kiittää terkuista ja lähettää sinne isommalle takaisin ;) Ja kiitos, mä tykästyn siihen päivä päivältä enemmän!

   Poista
 5. Meilläkään ei lammasta vaan täytettyjä ohukaisia =) Töissä meni lampaan paistia siihen malliin viime viikolla että ihan mielellään olen vuoden taas siitä erossa. Karjalanpaisti on kyllä hyvää, pitkä haudutus on sen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt mulla alkoi tehdä sitä lammasta mieli, ehkä sit pääsiäisen jälkeen..:D

   Poista
 6. Karjalanpaisti on mun herkkua ! Blinejä vois taas kokeilla ja pyytää kamut kylään.
  Kivaa Pääsiäistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuossahan on ideaa! Nää ihkaekat kokeillaan ihan kahdestaan tänä iltana, mutta illanviettoon varmasti oikein namia tarjoiltavaa! Kiitos samoin!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.