24. huhtikuuta 2012

Hyvää mieltäEkaa kertaa pyykit kuivumassa pihalla - tästä tulee niin kesäfiilis!


Ja tuo tuoksu pyykissä, nam!

Nappasin mukaan Hyvän mielen -haasteen Marialta, tähän oli vaan pakko tarttua. Mielestäni ihmisen on tärkeää miettiä aika ajoin tai vaikka useamminkin, mikä hänet tekee onnelliseksi. Arjessa mut tekee onnelliseksi yleensä pienet asiat, jotka ovat myös toisaalta niitä arjen pieniä suuria iloja. Myös sitä kannattaa miettiä, mikä tekee onnettomaksi. Me kun jokainen ollaan oman elämämme/onnemme seppiä, niin mielestäni kannattaa elämässään keskittyä siihen onnelliseksi tekevään. Sellaiset asiat (ja miksei ihmisetkin), jotka aiheuttavat jatkuvaa mielipahaa, kannattaa jättää matkan varrelle. Pahalla mielellä kylvää pahaa mieltä ympärilleen. Ja taas toisinpäin. Tottahan toki jokaiselle huonoja päiviä sattuu, mutta niistäkin onnistuu aina jotain positiivista löytämään - kokeiltu on jo viidentoista vuoden ajan ja toimii! 


Tässä tämä haaste:


Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa.


Ensimmäiseksi haluan mainita ihanan poikani, joka on sulostuttanut elämäämme viiden kuukauden ajan. Hymyilevä, ihana, aurinkoinen, potra poikani. Hymyyn vastataan hymyllä.


Toinen hyvää mieltä tuova henkilö elämässäni on aviomieheni. Vieläkin tuntuu hassulta kutsua häntä aviomieheksi - kuukausi sitten meidät vihittiin. Onnellinen päivä. Poikani ja mieheni ansiosta elän elämäni onnellisinta ajanjaksoa. 


Kolmas hyvää mieltä elämääni tuova asia ovat ystäväni ja läheiseni. Saan olla onnellinen monesta hyvästä ystävästä, ystävyyttä haluan hoitaa ja ystävyyttä vaalia. Haleja ystävät ja läheiset teille. 


Neljänneksi haluan mainita luonnon. Rakastan vaeltamista, lenkkeilyä, nuotiolla istuskelua. Onnekseni löysin itselleni luontoa rakastavan miehen, meillä retkeillään paljon. 


Ja viides asia on Lappi. Sieluni maisema. En saa tuntureista ja jänkhistä tarpeekseni, kerran vuodessa pitää päästä tuijottelemaan kaukaisuuteen tunturissa. Ainakin kerran. 


Ja kuudenneksi voisin mainita matkustelun. Nähdä maailmaa, tutustua uusiin kulttureihin ja keittiöihin, haistella uusia tuulia - tämä tekee minut myös onnelliseksi.


Käsillä tekeminen kuuluu ehdottomasti tälle listalle, se on numero seitsemän. Virkkaaminen, neulominen, remontoiminen, ompeleminen, puutarhan laittaminen - näistä kaikista nautin suunnattomasti, vaikka aikaa ei nyt juuri näihin olekaan. Sitten myöhemmin. 


Kahdeksantena haluan mainita kodin. Rakastan kotiani ja pihaani, täällä kerätään voimia ja saadaan energiaa. Ihana turvapaikkani.


Yhdeksäs hyvää mieltä tuova asia elämässäni on työni. Saan tehdä töitä lasten ja nuorten kanssa, jokainen on päivä taatusti erilainen. En osaisi kuvitella itselleni mitään muuta työtä, vaikka raskastakin työni joskus on.


Voi vitsi, näitä hyvää mieltä tuottavia asioita on aivan kauheasti, kun alkaa miettimään. Mutta yhden haluan vielä nostaa listalle ja se on ruoka. Teemme usein ruokaa yhdessä, meillä se on arjen kivaa yhdessäoloa. Jokailtainen yhdessä syöminen on ihan must! Ja koska hyvä ruoka on elämän suuria nautintoja, ei meillä olla koskaan dieetillä - se mikä syödään, myös kulutetaan liikkumalla.


Ja kun sai mainita yli kymmenen, niin yhdestoista hyvää mieltä tuottava asia elämässäni on tämä blogi. Ja muiden blogit. ;)


Ota haaste mukaasi, jos haluat. Musta oli ainakin hyvä pysähtyä miettimään näitä hyvän mielen asioita, niitä kun jokaisella elämässään on, mutta jotka minä ainakin välillä arjen pyörityksessä unohdan. 


12 kommenttia:

 1. Näinhän se on, että elämä koostuu pienen pienistä asioista, ja niin se on onnikin yleensä murusina maailmalla,ne tarvii osata noukkia pois :)
  ....ja ensin huomata ne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten kun oivaltaa, että nämä pienet asiat ovat oikeastaan aika isoja asioita ;)

   Poista
 2. Aika fiksu juttu, tuo asioden listaaminen. Sopis jokaiselle etenkin silloin kun tuntuu että kaikki menee päin mäntyä, kukaan ei välitä yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin sopisi! Ja juuri noissa tilanteissa, kun mennään bluesin puolella..

   Poista
 3. Pyykkiä pihalla, ihanaa! Ja niin hyvää mieltä tuova asia arjessa! :)

  Mukavaa viikonjatkoa! Toivottavasti päästään pian taas kuivamaan pyykkiä pihalle, tällä hetkellä ne vain kastuisivat entisestään... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kastuisi täälläkin, kuva on eiliseltä. Kyllä mulle tuli niin hyvä mieli noita pyykkejä ripustellessa.

   Kiitos samoin sulle!

   Poista
 4. Hyvän mielen postaus! Tärkeitä ja mukavia asioita kaikki. Pyykkiä on ihana kuivata ulkona, se tuoku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tästä tuli oikeasti hyvälle mielelle! Taas tajusi, kuinka paljon on kivoja asioita elämässään :)

   Poista
 5. Ihania asioita on hyvän mielen listassasi!
  Täällä ei ole vielä ollut ulkona pyykinkuivatus ilmoja, mutta varmasti kohta saa viedä pyykit ulos kuivumaan. Ihanaa kun kevät etenee vauhdilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, eikä ne sitten olleetkaan pieniä asioita vaan mun elämän suuria asioita ;) On kyllä ihanaa tämä valoisuus ja lämpö, vehreyttä unohtamatta!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.