16. huhtikuuta 2012

Maalin valinnassa apua tarvitaan


Viime kesänä oli tarkoitus maalata kaikki ikkunanpokat. Jätin vähän liian myöhäiseksi, itikkakausi ehti alkaa. Meillä on joenrantatontti ja tuossa kosteikossa mukavasti itikat lisääntyvät. Ilma kun oli tiheänään niitä pirulaisia, niin ei huvittanut ikkunoita auki pitää. Eikä se raskaus ja sen aiheuttama väsymyskään tietysti projektia vauhdittanut..


Tulevana kesänä päätin tehdä projektin loppuun. Huoneeseen näkyvät pokat on siis maalattu, mutta millä maalilla kannattaa nuo sisäpuolet maalata (kuvassa näkyvät puunvärisinä)? Budjettikaan ei ole aivan valtava, joten huokeitakin vaihtoehtoja otetaan mielellään vastaan! Ja tietenkin sellainen maali, että voimme vauvan kanssa asua tässä - toivottavasti siis on sellaisia vaihtoehtoja, jotka eivät ihan tolkuttomasti käryä.. Ihan uloimmissa maalipinta on ok, joten apua tarvitsisin noihin väli-ikkunoihin. 

Täällä varmasti on joku, jolla on kokemusta tästä ;)
Hjälp!

2 kommenttia:

  1. Ehdotan, että maalaat kunnon maalilla (joka käryää) mutta sillä lailla, että otat pokan kerrallaan. Silloin toinen poka laseineen voi olla paikalla sen aikaa kun se toineen maalaantuu ja kuivaa, jolloin sen voi sitten laittaakin vuorostaan paikalleen ja maalata toisen. Silloin ei pääse itikat sisälle.

    Tietty jos aiot maalata ne pokat sisätiloissa, tämä ohje ei ehkä toimi, koska käryä tulee. Mutta mä luulen, että maalin pitää olla liuotinpohjaista, että maali myös pysyy. Meillä ainakin on ajoittain ikkunoiden välissä kosteutta ja aivan varmasti se ajan myötä söis maalin ihan pilalle.

    Mulla on tiedossa ihan sama homma kylppärin ikkunan kanssa ensi kesänä... maalasin vain sisäpuolen hädissäni marraskuun rempassa. =D

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi Heli, mä mietin ensin, että kuka tämä Heli on.. Sulla on uusi makee tukka! Ja kiitos neuvoista, näinhän se taitaa olla, että se on kunnon kärymaalilla maalattava. On meilläkin sitä kosteutta joskus tuolla välissä. Ja tuo ulkona maalaaminen on yksi vaihtoehto - en edes itse älynnyt tätä vaihtoehtoa.. Jotenkin lohduttavaa, että jollain muullakin on jäänyt vähän puolitiehen..

    VastaaPoista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.