9. helmikuuta 2013

Oliivipuun kevät

Meillä taitaa olla jo kevät, sillä jo kuolleeksi luulemani oliivipuu puskee uutta lehteä ja versoa. Ihana yllätys, ei tarvinnutkaan ostaa kesäksi uutta oliivipuuta terassille. Ehkä. Näköjään tuo oliivipuu talvehtii tuossa takan vieressäkin - ilman lehtiä tosin tämä meidän puu.

En mä nyt oikein tiedä, mitä tuosta pitäisi ajatella. No, olkoot tuossa vielä hetken tarkkailtavana, josko siitä puun näköinen tulisi..
Yhtä tuuheaa kuin viime kesänä siitä tuskin tulee, aika jännästi on nuo uudet lehdet lähteneet kasvamaan. Mielenkiinnolla odottelen, että miltä tuo raahka alkaa näyttämään..


Onko muilla käynyt näin? 

Tätä ihanaa vihreää ihastellessa tuli jo sellainen ihana kevätfiilis, jota hieman ehkä latistaa tuo pakkanen ja nuo lumihanget. Eikä aurinkokaan paista ;)

14 kommenttia:

 1. Ei ole mulla kyllä noin onnekkaasti käynyt. En ole kyllä koko talvena antanut tippaakaan vettäkään :/ Oletko sinä kastellut? Voi kunpa tuo sinun puusi ainakin vihreytyisi entisestään :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina silloin tällöin kastellut, en ollenkaan säännöllisesti, siksi kovasti noita uusia versoja ja lehtiä ihmettelinkin.. Jotenkin voisin kuvitella, ettei siitä tule tuollaista viimeisen kuvan kaltaista enää :(

   Kiitos samoin sulle ja perheelle!

   Poista
 2. Oliivipuuta minulla ei ole ollutkaan. Toivottavasti omasi vihertymään lisää!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olisi tämä jäänyt ekaksi ja vikaksi hintansa ja lyhytikäisyytensä perusteella, mutta nythän tässä on jo toivoa vehreämmästä puusta! Kivaa viikkistä sullekin!:)

   Poista
 3. Minulla kävi samalla lailla. Ensin syksyllä pudotti rutkasti lehtiä ja sitten kevättalvella alkoi tekemään hurjasti uusia versoja. Kesän se vietti ulkona ja syksyllä taas pudotti lehtiä. Kyllästyin ja heitin roskiin kun ei se enää vironnut kunnolla. Oli vähän hassu ja toispuoleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pelkäsinkin tuota toispuoleisuutta, katsotaan, miten lähtee vehreytymään. Ihana lupaus kuitenkin keväästä!:) Meidänkin puu saa siirtyä terassille heti, kun ilmat sallivat!

   Poista
 4. Ohoh... Onpas terveen oloiset lehdet. Mä en noista kasvihommeleista tiedä mitään, kun tapan aina kaikki kukat, mutta tuosta tulee varmasti oikein hyvä puu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen varsinainen viherpeukalo.:) Taitaa olla sitkeää sorttia tuo puu, kuten emäntänsäkin!:D

   Poista
 5. Ton täytyy tarkoittaa sitä, että kevät on tulossa justiinsa! :) Vaikka ei ihan näytä siltä, kun kattelee ulos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täytyy, vaikka tosiaan tuota lunta tulee parhaillaankin ja sää on todella talvinen. Onneksi ei ole kylmä kuitenkaan!

   Poista
 6. Kaikki on mahdollista kasvien kanssa. Olin heittämässä ylimääräistä juorua pois. Huomasin että siinä on valkoisia kukkia. En edes tiennyt että juoru kukkii.... muutaman viikon jo, kukkia tulee lisää.
  Aika kehnolla hoidolla ollut kun kotoa poissa useammanpäivän.
  Joten kaikki mahdollista. Tv.Anna-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sun juorullakin on kevätpuuhat meneillään ;) Tuohon mun puuhun saisi kyllä tulla hieman enemmän noita lehtiä, jotta näyttäisi edes puulta.. Se ehkä vaatisi hieman säännöllisempää hoitoa. ;)

   Poista
  2. Kyllä se siitä kasvaa älä tressaannu. Näet vielä kuin se tapahtuu. A-L.......

   Poista
  3. Kiitos A-L, onhan tässä aikaa katsella ja ihmetellä sen tuuheutumista ;)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.