4. lokakuuta 2014

Kukkasipulit

Ensimmäistä kertaa elämässäni sain otettua itseäni niskasta kiinni ennen kuin on liian myöhäistä ja hankittua kukkasipulit! Olipahan vaikea valita kaikista niistä ihanista tulppaaneista ja muista! Narsisseja pihalla kasvaa monessa paikassa, joten niitä en hankkinut lisää.  Tulppaaneja ei niinkään löydy, mutta en tällä kertaa ottanut mukaan yhtään tulppaanisipuliakaan. Ehkä toiste.


Löysin uuden tuttavuuden Plantsun sipulitaivaasta, lumikellon. Ihanan herkkä kukka ja sirot lehdet. Näitä oli otettava 50 sipulia, vaikka paikka oli hieman vielä auki. Tämä mun puutarhanhoito ei ole aina säntillistä ja suunnitelmallista, mutta tarvitseeko sen ollakaan. 


Jokakeväinen suuri rakkauteni krookuksiin sai minut nappaamaan kärryyn 40 krookuksen sipulia. Näitä ei vaan mun mielestä voi olla liikaa, tällä hetkellä niitä löytyy kymmenisen kappaletta perennapenkistä. Otin istutettavaksi kahdenlaisia krookuksia, King of Striped ja Jeanne d'Arc. 


Nyt on sipulit maassa ja jään malttamattomina odottamaan, miten niiden talven aikana käy. Vaikka sipuleille löytyikin tarkat paikat, menivät pussin jossain vaiheessa mulla ja pojalla sekaisin ja ne on nyt istutettu iloisesti sekaisin mikä mihinkin. Kivaa oli kyllä puuhastella taaperon kanssa istutuspuuhissa, kukkasipulien pudottaminen reikään oli just sopivan innostavaa touhua pikkuiselle.

Minä toivon kaunista kukkamerta kevään alkuun, toivottavasti toive toteutuu.

2 kommenttia:

 1. Oi vitsi, se olis tosiaan aika laitella kukkasipuleita! Meillä vaan myyränryökäleet syö ne, joten ei oikein huvita. :( Tuossa ihan talon edessä olevien pensaiden juurella muutama tulppaani on saanut olla rauhassa, mutta alempana puutarhassa narsissit ja krookukset on syöty. Ja minä kun luulin ettei narsissi kelpaa myyrälle, mutta niin vaan ne on hävinneet! Jos perustaisi uuden penkin ja sinne laittaisi jotain verkkoa vaikka vahvistukseksi, se ehkä auttaisi? :) Mukavia istutuspuuhia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rähmä, noi myyrät on kyllä yleinen vitsaus! Verkko sinne penkin pohjalle ja reunoille, auttaisikohan se tosiaan? Nuo ovat vaan niin ihania keväisiä lupauksia kesästä, että niitä pitäisi olla joka penkissä!

   Narsisseja on mullakin ollut aikaisemmin useammassa penkissä, mutta ne ovat jostain syystä myös kadonneet. Naapurin mummo valaisi, että narsissit joskus vaan häviävät. Ei osannut hänkään kertoa tarkempaa syytä, mutta aina ei kuulemma ole myyristä kyse.

   Mukavia istutuspuuhia sullekin!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.