26. toukokuuta 2012

Nyt niitä saa..

.. meidänkin pihasta, vaikka epätoivo jo alkoi iskeä, kun ne eivät oikein lähteneet kasvamaan. Kesä on siis virallisesti täällä, pääskyset on nähty, nurmikko on ajettu, pihalla on syöty, nenä on saanut väriä ja ensimmäinen raparperipiirakka on leivottu. Ystävä tuli vierailulle Helsingistä ja siitä sai hyvän syyn leipoa. 


Viime kesänä löysin tämän Maku-lehden reseptin ja tykästyin todella. Ei olla vielä kyllästytty eikä varmaan ihan äkkiä niin tapahdukaan. Pellillisestä saa mukavasti vielä pakkaseenkin seuraavia vieraita odottamaan.

Pitihän meidän grillatakin, sillä ulkona on aivan täydellinen sää! Lohta ja makkaraa (aika mones paketti tälle keväälle) grilliin ja fetasalaattia kyytipojaksi. Itikat vaan hieman häiritsi suloisesta suvesta nauttimista, onpa niitä pirulaisia taas kerrakseen.. :(

12 kommenttia:

  1. Mäkin oon nyt ihan hurahtanut raparperiin ja mieli tekisi koko ajan leipoa piirakkaa, mutta kun ei sitä oikein muut kun minä söis niin täytyy säästellä "kemuihin". :D

    Tota sun linkkipiirakkaakin vois kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tämä on niin makeaa, että voisi muillekin maistua! Meillä ainakin juhlissä oli viime kesänä menestys :) Ja vielä vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä, nam!

      Poista
  2. Toi piirakka on kyllä tosi hyvää, ja maistuu pakastuksenkin jälkeen hyvältä.

    Mukavaa kesäpäivää!

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle Tuija! Juuri parhaillaan on menossa vaikka kuinka mones pala, on niin namia!

      Poista
  3. Laitoin ohjeen kirjanmerkkeihin, pitääpä kokeilla. Meillä tosin ei vielä raparperit ole niin isoja, että leippoa voisi.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistä ihmeessä, on kyllä namia! Mun raparperit yhtäkkiä otti kasvupyrähdyksen, vaikka meinasin jo joutua epätoivoon..

      Poista
  4. Meilläkin oli tänään ekan raparperipiirakan päivä :) Olipa se jotenkin mukavaa poiketa sateen jälkeen aamulla pihaan ja noukkia raparperit suoraan piirakkaan. Heitin vielä pakkasesta viimeisen mansikkapurkin sekaan.
    Nam nam :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä kuulosti ohje, kävin kopsaamassa ja tuli otettua muutama muukin ohje tuolta maku-sivuilta, kiitos vinkistä. Tätä sun postausta lukiessa tajusin, et mä olen unohtanut mun puutarhasta kokonaan raparperin, mut nou hätä, siskolla on sitä niin paljon, et eiköhän mullekin riitä. Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperia kun on puutarhassa, niin sitä taitaa yleensä olla runsaasti. Mekin on annettu ystäville ja anopille paljon ja edelleen sitä on riittänyt pakkaseen asti.

      Poista
  6. Oi, minullakin odottelee raparperit leivontaa jääkaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on jo uusi nippu odottamassa jääkaapissa, Esmeraldalla oli aika ihana ohje jätskin kanssa ;) Mukavia herkutteluhetkiä!

      Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.