26. syyskuuta 2012

Uusi sisustuselementti

Tää on kyllä varsinainen kaunistus (lue: kauhistus) sisustukseen. 


Poika kiipeilee jo kovasti ja nuo portaat kiinnostavat tosi paljon. Pitkään ollaan kaikkia mahdollisia turvaporttisysteemejä netistä katseltu, mutta monissa on tullut hinta vastaan. Me tarvitsemme kaksi porttia ja yli satasen portit putosivat samantien ostoslistalta, vaikka kauniita ja huomaamattomia olivatkin. Lyhyen käyttöiän vuoksi halusimme vähän edullisemman vaihtoehdon. Biltemasta tämä portti lopulta löytyi, hintakin oli vain kolmisen kymppiä - kukkaro kiittää! Vaikka hinta on suht alhainen, on portti kuitenkin jämäkkä ja toimii moitteettomasti.

Tuossa se nyt nököttää, kai siihen jossain vaiheessa tottuu. Kissaparat ovat myös hieman ihmeissään, kun eivät oikein ole oppineet sujuvasti hyppäämään sen yli. Ihme juttu, sillä yleensä ne hyppäävät paikkaan kuin paikkaan. Alkukankeutta vaan ;)

Ja hei, ulkona ei sada! Tänään päästään vihdoinkin vähän lenkkeilemään!

Reipasta päivää sinullekin!


10 kommenttia:

 1. Portti on kyllä portaissa ehdoton ja kauniin olette löytäneet :) Meillä on portti vain portaiden yläpäässä, koska eteisen ovea, jonka kautta portaisiin pääsee pidetään aina kiinni. Lisäksi tuossa pienessä eteisessä on kolme ovea ja portaat, joten oltaisiin varmaan kaikkien kanssa ihan solmussa, jos vielä siinä olisi portti. Meidän portaat on mahdottoman vaaralliset, tosin mä olen ainut, joka niissä on kaatunut...mutta siis kapeat, jyrkät ja liukkaat villasukan alla. Nyt vasta 3,5 vuotiaan neidin uskaltaa päästää niitä itse kulkemaan, onneksi on hyvät kaiteet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ehdoton ja noista huokeammista malleista nätein. Meilläkin on tuossa portaiden vieressä kylpyhuoneen ovi, joten ihan mutkatonta tuo kulkeminen ei ole - kissoja varten sen oven on oltava aina auki. Mä kaaduin myös noissa portaissa raskaana ollessa, joten mulla on niistä kauhu edelleen.. Kaiteet on kyllä ehdoton juttu, meillä ei silloin kaatuessani ollut niitä - tuli kyllä aika rivakkaan sen jälkeen..

   Poista
 2. No ei tuo nyt mikään pahan näköinen ole :)

  Me ollaan toteutettu meidän kaikkien lasten kanssa (nuorimmaisen kanssa nyt just on ajankohtaista ja projekti on meneillään) periaatetta, että kun lapsi alkaa kiipeillä, sitä aletaan opettaa myös laskeutumaan. Lapsi, joka osaa laskeutua, ei putoa ;) Esim. syöttötuolista on otettu vauvakaari pois samantien kun lapsi alkaa yrittää nousta seisomaan (meillä on TrippTrappit). Ja kun lapsi oppii kulkemaan portaissa myös alaspäin, portin tarve poistuu ja sen voi ottaa pois. :) Rasittavaa tämä on kun jatkuvasti sitten saa olla lapsen kaverina portaissa opettamassa, mutta kyllä se ainakin meidän mielestä on kannattanut :)

  Ainoat tilanteet, joissa lapsi on pudonnut rappusissa, ovat tulleet sitten myöhemmin ja ovat olleet kompastumisia tms. Ja - onneksi - todella harvinaisia, oisko meillä yhteensä kompuroitu rappusissa kolmisen kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnuska paljon vinkeistä, me ollaan kyllä kiivetty ylös yhdessä, mutta alas ei ole tultu! Tuotahan aletaan harjoitella samantien. Ja tosiaan, sitten se portti on turhake. Pitäisköhän kokeilla tuota vauvakaaren poisottamistakin, meilläkin on TrippTrapp. Onhan siinä aina itse vieressä istumassa, joten voi katsoa, ettei putoa.

   Poista
 3. Onneksi se on sentään valkoinen :D
  - ja täyttää tehtävänsä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä valkoisuus oli ehdoton juttu ;D Täyttää hyvin tehtävänsä ja mä alan ehkä hiljalleen jo tottua siihen - ja väliaikainenhan se siinä on!

   Poista
 4. Mulla nyt on koirien takia erinäisiä aitavirityksiä sekä täällä että vanhempien tykönä. Kohta teillä hyppää kissat yli ku vettä vaan ja kuuluu se tömps. Mun vanhempien tykönä kissa hyppii sujuvasti kompostiaidasta tehdyn ohuen aidankin yli ottamatta mitään tukea mistään mennessään. Ikää on kuitenkin jo kohta 12v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pian kuuluu se tömps, nyt tuo ylimeneminen on aikamoista räpistelyä ;) Täälläkin on vanhahkoja kissaherroja, toinen on 13 ja toinen 14 vuotta.

   Poista
 5. Portti on kyllä hyvä keksintö ja ehdoton pienten kanssa. Ja ihan hyvällehän se näyttää.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä keksintö tosiaan! Mä vaan ihastuin niihin kauhean kalliisiin kangasmalleihin, niin niihin verrattuna tämä meidän portti on vähän kauhistus.. Mutta kummasti se silmä tähänkin tottuu ;)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.