9. heinäkuuta 2012

Kaunistukset


Vaikka tuo perennapenkki on kaunis koko kevään ja kesän, niin nyt se kukoistaa. Mä tykkään niin noista pioneista sekä tuosta korkeasta kukasta, joita penkissä on valkoisena ja pinkkinä. Viime kesältä muistan pelkästään tuon pinkin, tuo valkoinen oli kiva yllätys tänä kesänä!
Aivan ihastuttavia, terassilla istuskellessa niitä ihastelen. Mutta mikä ihme niiden nimi on? Gladiolus se ei taida olla? No, oli mikä oli, niin ihana se on ;)

Ihanaa, sateet saapuivat Hämeeseen! Tänään saa vaan lueskella ja löhöillä sisällä hyvällä omallatunnolla!


9 kommenttia:

 1. Turussa on satanut joka viikonloppu kuluneen 6 viikonlopun aikana. Alkaa ottamaan niin sanotusti kupoliin :D Onneksi lauantaina oli uhkailuista huolimatta todella helteistä ja pilvistä, mutta ei satanutkaan. Eilen tuli sitten senkin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi? Täällä on ollut kivat säät ja oli Turussakin viime viikolla, arkena tosin.. Ihan varmasti ottaa kupoliin! Perjantaina ja lauantaina oli kyllä kivat säät Ruisrockia ajatellen ;)

   Poista
 2. Ihanat pionit, lempparikukkani :) Olohuonessaa juuri kuivattelen morsiuskimppuani jossa oli pääasiassa pioneja :) Kukkapenkeistä voin vain haaveilla, ja kerätä ideioita talteen täältä blogimaailmasta. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Pionikimppu on varmasti ollut upea, mä olen myös alkanut haaveilla niiden lisäämisestä penkissä :) Kiitos samoin sinulle! Ja haaveilu on ihanaa!

   Poista
 3. Ihana se on ja kaunis -ja yksi myrkyllisimmistä perennoista!
  Sormustinkukka.
  Mietipä tarkkaan kuinka kauan pidät, on niitä muutamia joita ei suositella pidettäväksi lapsiperheen pihassa.
  Googlailepa lisää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta, apua! No nautitaan tämä kesä ja syksyllä riivitään pois.. Ensi kesänä tuo pikkukaveri jo liikkuu, joten kaikki myrkyllinen hus pois! Kiitos Pepi todella paljon!!

   Poista
 4. No täällähän Pepi jo kertonut kukasta.. on siis tosiaan myrkyllinen ja Sormustinkukka. Hyvin vanha perennakasvi. Meillä on vielä yksi näitä ja saatan kyllä napata sen pois tuolta, koirallekaan tuskin hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan ole koirallekaan hyväksi, ne kuitenkin aina narskuttavat ruohoa ja muuta vihreää.. Täytyy käydä googlailemassa lisää infoa.

   Poista
  2. Täältä löytyi pitkä lista myrkyllisiä sisä- ja ulkokasveja:

   http://www.nicehouse.fi/puutarha/huonekas/myrkylli.htm

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.