6. huhtikuuta 2014

Suunnitelmissa muhkea puutarha

Nyt on täällä alkanut kesästä ja puutarhassa oleilusta haaveilu! 


Lainasin kirjastosta neljä puutarhan suunnittelusta ja toteuttamisesta kertovaa paksua kirjaa, joita olen suurella innolla lueskellut ja samalla haaveillut sellaisesta muhkeasta englantilaisesta puutarhasta.. Mutta mistä ihmeestä rahat kaikkiin ihaniin pensaisiin ja kukkiin? Meidän rahavaroilla tästä taitaa tulla ikuisuusprojekti, eli suunnittelua saa tehdä (ihanaa!) joka kevät.


Emme ole vielä ihan päättäneet, mihin kaikkeen tänä kesänä keskitytään, mutta terassi ainakin kokee laajennuksen sireenipensaan suuntaan. Tahdon terassille ruokaryhmän lisäksi myös löhöilyä varten sohvaryhmän ja tuohon nykyiselle ei molemmat ryhmät mahdu. Mies onneksi näytti vihreää valoa, joten suunnitelma toteutuu! Pensasaita toivottavasti saadaan viimeistään syksyllä aluille - johan sitä aidannetta onkin suunniteltu muutama vuosi. No, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, heh. Ongelmana on, että mä en osaa päättää sitä puskaa, se kun sitten on siinä eikä sitä ihan äkkiä vaihdeta.. Myös kaasugrillin puuosat pitäisi maalata tummaksi.

Nyt kun katson tuota mun to do -listaa, niin ei se nyt ihan mahdottomalta näytä niin kukkaron kuin ajankäytönkään suhteen. Kesällä on oltava aikaa myös tuosta pihasta nauttimiseen ja relaamiseen. 

Viime kesänä saimme talon maalauksen lisäksi purettua takapihalta seuraavan kuvan kamalan rötiskön, jossa edellinen asukas säilytti halkojaan. Tämä oli ollut to do -listalla siitä asti, kun taloon muutin. Siihen oli taidettu käyttää kaikki mahdollinen ylijäämämateriaali, peltiäkin taisi olla viittä erilaista. Tänä keväänä on edessä nurmikon kylväminen rötiskön alla olleeseen luiskaan. Varsinainen kruunu, eikö vaan?


Jälkeen kuvaa ei löytynytkään, mutta kunhan nurtsi saadaan kylvettyä, laitan ennen ja jälkeen -kuvat tänne.

Tänään ei päästykään nauttimaan ulkona terassilla päiväkahveja, sillä sää on kovin harmaa ja sateinen. Lähden kuitenkin pitkästä aikaa lenkille, sillä henki kulkee taas - allergikko kiittää ihanasta vesisateesta!

2 kommenttia:

 1. täälläkin kovasti haaveillaan,että pääsisi jo pihan kimppuun :) viime keväänä ja kesänä muutos-työt jäi aika vähäisiksi ison mahan takia.
  meille pitäisi kanssa joku pensasaita laittaa pihan ympäri kasvamaan, mutta en osaa päättää kahden vaihtoehdon väliltä...
  ja tuo to do-lista on hyvä; meinasin tehdä top 10 listan mitä kaikkea tänä vuonna pitää saada tehtyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin vaikeaa tuo valinnan tekeminen? Meillä olisi jo se peevelin aidanne, jos vain osaisin päättää.. Mä tulen tsekkaamaan sun listan, josko mun listalta olisi unhoittunut jotain mukavaa lisäpuuhastelua. :)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.