24. huhtikuuta 2014

Onnellinen emäntä joella

Kolme viikkoa tiukkaa haravan heiluttelua ympäri tonttia takana, huh mikä urakka. On tämä kyllä paljon mukavampaa touhua näin kevätauringon lämmittäessä kuin syksyllä viimassa ja kylmässä. Ilta-auringossa on aika ihanaa jäädä aina välillä hetkeksi nojailemaan haravaan ja vaan nauttia auringon lämmöstä kasvoilla. Siksi kai tämä mun urakka vaan venyy ja venyy..


Pieni otos kasoista.


Joenrannassa ollaan haravoitu urakalla, pariin vuoteen ei olla tehty tuossa osassa mitään. Sen kyllä tuntee kropassaan, ei ole tarvinnut potea huonoa omaatuntoa siitä, ettei ole ehtinyt liikkumaan ollenkaan. 

Mitkä ihanat yllärit sieltä paljastui lehtien alta! Kuka tietää, mitä kukkia nämä ovat? Näitä löytyy koko tontilta todella paljon eikä tällä hortonomilla ole aavistustakaan.

Edit. Ovat posliinihyasintteja, jotka kukittuaan muodostavat paljon siemeniä. Leviää siementen avulla lähiympäristöön. 


Haravointiurakka jatkuu edelleen, ensi viikonloppuna toivon kuitenkin saavani jättää edes hetkelliset jäähyväiset Fiskarsilleni. Tai toisaalta tää on kyllä niin kivaa puuhaa, että voisihan sitä tahtia hidastaa, jotta tästä saisi nauttia vielä vähän pidempään.

Enpä olisi kyllä kymmenen vuotta sitten uskonut, että voin tulla näin onnelliseksi haravoinnista. Ja noista kukista ja pensaista. Oppia ikä kaikki. 

8 kommenttia:

 1. Kivan näköstä siellä ja kiva kun tännekkin löysin! T:Anni.Huotari ♥♡☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anni ja kiva, kun löysit tiesi tänne! Terkkuja koko perheelle!

   Poista
  2. Terkkuja sinnekkin, heinäkuussa nähdään! ♡♥

   Poista
 2. Oi onpa nättejä kukkia! Meillä on samanlainen haravointiurakka, työt vaan haittaa harrastuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin ne on aivan ihania! Täällä on kans tehty pitkiä päiviä töissä, onneksi on edes muutamaksi tunniksi parina päivänä ehtinyt pihalle. On se tuo työ kyllä sellainen aikasyöppö! :)

   Poista
 3. täällä odottelisi sama urakka :) vähän olen saanut puuhailtua pihalla pikku-miehen päikkärien aikaan, mutta eilen pistin miehen olemaan pojan kanssa (hänellä olisi isäni kanssa remontti hommia..) ja äitini kanssa haravoitiin ja myllättiin pihamaata pari tuntia :) kyllä on ollut tänään paikat jumissa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tänä vuonna päästy kunnolla vauhtiin, kun tuo 2,5-vuotias jo kovasti auttelee haravoinnissa. Kovin on ollut ollut hiljaista haravointirintamalla edelliset kaksi kevättä. ;) Paikat menee kyllä ihanasti jumiin, tänäänkin on haravoitu ja potkittu välillä palloa. Tsemppiä sinne pihatöihin, mulla vielä siintelee haaveissa muut pihatyöt!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.