5. huhtikuuta 2014

Hmpf!

Mittailtiin miehen kanssa pojan päikkäreiden aikaan pihaa, suunniteltiin kesän pihaprojekteja, kannettiin pihakalusteet pihalle ja ihmeteltiin talven tuhoja.Kallion edessä routi maa ja jäätiin ihmettelemään kumpuilevaa maata. Ja siellä niitä törötti pilvin pimein, nauloja. Haettiin lapio, vähän kaiveltiin maata ja löydettiin satapäin lisää nauloja, iso osa sellaisia paksuja kymmenen sentin pituisia. Koko kallion edusta oli täynnä niitä. Voihan voimasana! Kuka oikeasti kippaa nauloja omaan pihaan? Onneksi ei olla astuttu niihin, sillä osa niistä törötti aika pahasti pystyssä. Mies suunnitteli vuokraavansa metallinpaljastimen, jotta löydettäisiin loputkin "aarteet". Me on kannettu tältä tontilta aivan tolkuttomasti kaikkea mahdollista "aarretta" vanhoista renkaista ruostuneeseen kiukaaseen kaatikselle. Ja taas tehtiin uusi löytö, huoh. No, tulipahan siistittyä tuota kallionkin edustaa, to do -listalla se on ehtinyt olla jo muutaman vuoden.

Kyllä mä jaksan ihmetellä, kuinka joku voi pitää omaa pihaansa kaatopaikkana? Ehkä tuohonkin on vaan kipattu kallion päältä tuhkat, joissa on ollut lisukkeena kasa nauloja. Mutta silti, omalle pihalle? Jätettä, joka ei maadu? Viherpiipertäjä minussa taas nostaa päätään ja puhisee. Hmpf!

Mutta toisaalta, otettiinpa itseämme niskasta kiinni ja saatiin vihdoinkin siistittyä tuota kalliota. Haaveena on saada näkyviin kallio kokonaan, mutta työtä se vaatii paljon. Tai sitten vaan hakee mummon päiväksi kylään ja rempaisee miehen kanssa menemään joku viikonloppupäivä.

Nyt ulos pesemään ne terassikalusteet ja vähän sisustelemaan terassia. Mikäs tuolla auringossa on oleillessa! 

Aurinkoa sullekin!6 kommenttia:

 1. Arvaa vaan, kun meidän edellisellä tontilla oli ollut joskus vuonna 1 ja 2 romukauppiaan koti...sitä lasin määrää mitä sieltä pihasta tuli esille....no tulihan sieltä ihania vanhoja lasipullojakin jotka otin talteen, mutta ihan kumma juttu, kun pihalle kaivaa kaatopaikkaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella! Meillä on lähinnä löytynyt lasin sirpaleita, mutta niitäkin jo pari muovikassillista. Löytyisikin jotain oikeita aarteita, kuten nuo mainitsemasi pullot.

   Poista
 2. Ohhoh, mikä löytö :o
  Onneksi ei tosiaan ole ollut jalassa pystyssä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Siinä voisi saada jo verenmyrkytyksen kaupan päälle.. :(

   Poista
 3. Voi kuulkaas kun mulla ei järki riitä siihen, että MEIDÄN ISÄNTÄ käy kippaamassa tuhkat saunan uunista (jossa on poltettu erittäin naulaisia purkupuita) minun puutarhakompostiini. !!!!! Niistähän sitä multaa saa tiettävästi. Voi useampikin voimasana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin useamman voimasanan paikka! Meidän isäntä onneksi kaivelee ne naulat tuhkista ja vie ne metallinkeräykseen. Mä olen ollut alusta alkaen aika tiukka sen suhteen, mitä pihaan kipataan - meillä kun näitä muiden järjestämiä "ylläreitä" löytyy jatkuvasti.. Hmpf!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.