14. maaliskuuta 2012

Isoäidin neliöitä sittenkinOlen jo jonkin aikaa suunnitellut torkkupeittoa meille aikuisille, mutta mallin etsiminen on ollut vaikeaa. Jos minä olen pitänyt, mies ei ja toisinpäin. Eräästä saksalaisesta blogista löysin molempia miellyttävän idean, jota lähdin toteuttamaan. 

Väreiksi valitsin valkoisen, vaaleanharmaan ja harmaan Dropsin Alpacan. Pikkuherran peiton tein Novitan Seitsemästä veljeksestä ja siitä tuli jo tuon kokoisena aika painava - tästä tahdoin hieman kevyemmän. Suureksi ilokseni huomasin, että Dropsin lankoja löytyy Kärkkäiseltä naapurikaupungista, joten Helsinkiin ei enää tarvitse lankojen perässä lähteä. Vaikkakin Menitaan on pakko päästä tasaisin väliajoin, on niin ihanaa hypistellä erilaisia lankoja ja ihastella kaikkia mahdollisia värejä.
 Työssä ei tehdä erillisiä pikkuneliöitä vaan peitto on yksi suuri neliö. Tosi hauska idea, ei olisi tullut mieleenkään tehdä sitä noin! Sisimmäksi suunnittelin valkoista, seuraavaksi väriksi vaaleamman harmaan ja ulkommaiseksi tumminta väriä. On aika pehmeää lankaa virkata, katsotaan, miten käyttäytyy, kun kokoa tulee lisää. 8 kommenttia:

 1. Jos yhtään muistuttaa sitä peittoa, josta idea lähti, niin kaunis siitä tulee - olen samaa mieltä :)Kiitos Riitta!

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit! Tulee varmasti kaunis peitto!

  VastaaPoista
 3. Itsekin olen peiton tekoa suunnitellut jo pitkään mutta ehkäpä lähestyvä kesä saa minuun puhtia.
  Tuollainen harmaja sävyinen tai pastelli olisi kiva.
  Kuvia valmiista sitten, kiitos =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pastellit, nam! Jostain mulle tuli tuo puuska aloittaa, mutta katsotaan nyt, miten etenee ;) Kuvia luvassa!

   Poista
 4. Onpas hauska idea!
  Tuota voisin itsekin kokeilla, hermot kun oli mennä jo päättelemisiin ja yhteenompeluihin tyynyä isoäidinneliöistä tehdessä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Mulla meni myös hermot, tuntui ihan loputtomalta urakalta ;)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.