1. maaliskuuta 2012

Isoäidin neliöt


Tätä työtä aloittelin jo alkusyksystä ja vauhti hiljeni suuresti laskettua aikaa lähestyttäessä. Onneksi pikkuherra päätti viihtyä masussa reippaasti pidempään, niin ehdin tämän pikkupeiton tehdä valmiiksi.

Nuo neliöt on muuten yllättävän helppoja tehdä - siis sitten kun on opetellut virkkaamaan ;) Niitä valmistui hurjimpaan aikaan viisi illassa ja hiljaisimpana viisi kuukaudessa. 

Myös palojen kiinnittäminen oli aika hidasta puuhaa ja se jos mikä oli tylsää.. Mutta nirkkoreunan tekeminen sen sijaan oli mukavaa puuhaa, olihan peiton valmistuminen jo ihan käsillä. 

Ja sievä siitä tuli. Se on jokapäiväisessä käytössä, makuualustana lattialla, vaunuissa peittona kovalla pakkasella, peittona sitterissä. Nyt aloin haaveilemaan omasta torkkupeitosta, mutta isoäidin neliöistä en sitä taida tehdä. Joku pitsimäinen neulottava mulla olisi mielessä, mutta ohje vielä hukassa. 


Tietäiskös joku jonkun ihanan mallin jossakin?


12 kommenttia:

 1. Miten kauniita palasia/neliöitä onkaan! Ja sitä yllättyy itsekkin kyllä miten monta palasta menee pieneenkin peittoon, saati päiväpeittoon tai torkkupeittoon isommalle ihmiselle.
  Itse tein pienelle ihmeelle keskussairaalaan elämän ensimmäisen neliöpeiton, ei se ollut kuin 7x7 neliötä ja lukumäärä ihmetytti vaikka peitto oli pieni.

  VastaaPoista
 2. Ihana peite, tavattoman suloiset värit! ♥

  Minuakin niin houkuttaisi opetella virkkaamaan (ja neulomaan) mutta ei tahdo aika riittää nykyisin edes tekemään näitä itselle tutumpia kättentöitä, joten uudet projektit saa odottaa vielä...

  Iloa & valoa maaliskuisiin päiviinne! :)

  VastaaPoista
 3. Kapteeni, mulla kanssa meinasi usko loppua tuon peiton kanssa. Mulla on 6x8 ;)

  Kiitti Mari, siskon lapset valitsi värit, hyvin valittu ;) Jos joku päivä löytyy intoa aloittaa opiskelu, saa Viivin virkkausnetistä kuva kuvalta -ohjeita eri silmukoihin. Siellä on tämäkin käynyt opiskelemassa! Sinnekin päin iloa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Heli, musta se on ihanan pirteänvärinen ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana <3 Mä haluaisin itselleni sellasen peiton, missä on aaltokuviota, tähän tyyliin: http://sire.iki.fi/maaliskuu2008/aaltopeitto2.jpg

  Ehkä kuitenkin vähän hillitymmillä väreillä ;)

  VastaaPoista
 6. Toi on Miia tosi kaunis, hillitympiä värejä käyttäisin minäkin ;) Äiti sanoi, että tuollainen kuvio on suht helppo tehdä, mutta en mä kyllä tajunnut sitä ideaa..

  VastaaPoista
 7. löytyisiköhän täältä jotakin kivaa?

  http://www.garnstudio.com/lang/fi/category_oversikt.php?kat=5&word=empty&tword=0&page=1&sort=datedesc

  VastaaPoista
 8. Kiitos linkistä Kapteeni. Ja löytyi ;) Bundle of joy -peitossa on ihana karhunvatukkakuvio. Sen taidan tehdä tuplaleveänä ja -pitkänä! Väriä täytyy pähkäillä vielä.

  VastaaPoista
 9. Pienellä tuumauksella siitä varmasti tulee hieno ja näyttää omalta. :=

  VastaaPoista
 10. Voi että, isoäidinneliöt on vaan niin ihania! Niitä täytyy kyllä opetella tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on oikeasti helppo tehdä, kunhan opettelee pylvään ja ketjusilmukan - muuta ei tarvita. :) Virkkaaminen on ihanaa!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.