28. toukokuuta 2013

Ulkoseinien väri

Tänä kesänä meillä on edessä viime kesänä laitetun uuden julkisivun maalaus (rempasta löytyy juttuja tunnisteella julkisivuremontti). Maalinsävyn valitseminen on kyllä vaikeaa, mutta saimme pitkällisen pohdinnan jälkeen valittua kaksi sävyä testimaalausta varten. Sävyiksi valikoituivat Tikkurilan 614X ja 616X.

Mies teki rempasta jääneistä laudoista tuollaiset miniseinät, jotka minä sudin yhtenä iltana itikat seuranani. Niitä on muuten aivan tuhottomasti jo nyt ja ne on pirun äkäisiä!

Näinkin isohkolle pinnalle maalattuna väreistä saa jo tosi hyvän kuvan ja valinta on ehkä tehty. Tai sitten haemme vielä muutaman pikkukipon maalia ja maalaamme uudet miniseinät.


Vasemmalla 616X ja oikealla 614X.


Ilta-auringossa testiseinät.

Tässä tilanteessa tulee esiin tämä ärsyttävä päättämättömyyteni. Jossittelen ja pohdin loputtomasti, kun mies on aivan tyytyväinen jo näihinkin vaihtoehtoihin.. Ehkä me joku päätös saadaan tehtyä ennen kuin kesä loppuu, uudet ikkunatkin asennetaan vielä ennen maalausta, joten ei tässä ihan hevosen selässä olla tämän päätöksen kanssa!

Ihanan aurinkoista päivää sinulle!

27. toukokuuta 2013

Rhodojen kukoistus

Ai että mä olen nauttinut noista rhodojen puhkeavista kukista! Joka päivä käyn monta kertaa ihastelemassa uusi puhjenneita kukkia ja haaveilen jo muutamasta uudesta alppiruususta. 


Naapuri kertoi, ettei ole saanut omaa alppiruusuaan kukkimaan ensimmäisen kesän jälkeen, joten taidan odotella ensi kevääseen ja katsoa, kuinka mun rhodojen käy. Jos käyvät kukkimaan, niin rhodopuisto laajenee! :) Naapurin alppiruusu on aurinkoisella paikalla, joten luulisin sen olevan ainakin osasyy kukkimattomuuteen (muistelisin noiden vaativan puolivarjoista kasvupaikkaa..)



Metsämansikoita on myös tuloillaan kivasti ympäri pihaa, mies joutuu taas kiertelemään näitä mun aarteita ruohoa leikatessaan. Lipputankomme seisoo kaivonrenkaassa, jossa kasvaa myös metsämansikoita edellisen asukkaan jäljiltä. Ja lipputangon maalipinta on hävettävän huonossa hapessa..


Myös kotkansiivet (vai saniaiset - onko sama vai eri juttu?) ovat nostamassa päätään mäntyjen katveessa rhodojen vieressä ja pikkuruiset pinkit kukat ilostuttavat kallioilla ja perennapenkissä. 




Kovin on puutarhapainotteista tämä elo täällä meillä, sisällä ei käydä kuin kääntymässä ja nukkumassa. Ja se on just hyvä niin. 

Multaisia sormia sinnekin!

22. toukokuuta 2013

Patio valmis kesään

Selvittyämme flunssasta ja vatsataudista oli ihana päästä taas laittamaan pihaa kesäkuntoon. Paviljonki sai katon, se yllättäen kestikin hienopesun koneessa - pahimmat pihlajanmarjan jäljet siitä lähtivät, mutta ei siitä taida enää koskaan vitivalkoista tulla. Toiveena olisi, että auringossa se hieman lisää valkaistuisi. Lyhdyt, istuinpehmusteet ja tyynyt näyttävät edelleen kivalta, kyllä tuo mustan ja valkoisen liitto on vaan mun mieleen. Patiokin maalataan/öljytään mustaksi jossain vaiheessa kesää, laudat ovat saaneet kuivua nyt uskoakseni tarpeeksi. Myös kaasugrillin olen ajatellut sipaista tummaksi.


Päiväkahvit jo eilen sipaisin paviljongissa huiviin, tuolla on ihanan viileä istuskella varjossa ja tuulenvire käy mukavasti.


Kesäkukissa luotan tänä vuonna valkoiseen. Ostin lumihiutaletta ja murattia uuteen matalaan astiaan pöydälle, nyt ei ole kukat näköesteenä pöydässä istujilla. Istutuksesta tuli juuri niin eleetön ja kaunis kuin olin ajatellutkin.



Ruukkuihin patiolle olin ostavinani petuniaa, mutta tänään hakiessani niitä lisää, kassalla hinta olikin kolme euroa kalliimpi ja nimikin oli muuttunut kerrannaiseksi ahkeraliisaksi. Että kumpiakohan nämä nyt ovat.. Kauniita ovat joka tapauksessa lumihiutaleen kaverina.


Nyt mä lähden blogikierrokselle, siinä taitaa tovi vierähtää pitkäksi venyneen tauon vuoksi. Nähdään!



14. toukokuuta 2013

Koru ja skumppapullo

Ihana äitienpäivälahjani. Toive kuultiin ja se toteutettiin, kiitos. Ihanan yksinkertainen ja kuitenkin niin suurella merkityksellä.


On kai turha sanoa, että tästä tuli uusi lempikoruni.

Täällä on tänään ollut erään kirjeen ansiosta aivan mahtipäivä! Me on kilistelty tänään skumppaa - ensi vuonna tämä rouva opiskelee yliopistossa itselleen toisen pätevyyden! Ja aloittaa uudessa duunissakin - meni koko paletti uusiksi kerralla ja kunnon rysäyksellä! 

Joskus elämästä vaan saa enemmän irti, kun uskaltaa päästää irti tutusta ja turvallisesta, heittäytyä ja kurotella unelmiaan.

Skååål!

13. toukokuuta 2013

Evolla

Äitienpäivänä äiti sai valita päivän ohjelman ja minä halusin retkelle. Pakattiin eväät ja anoppi mukaan ja lähdettiin Evolle Syrjänalusen laavulle heti aamusta. Syötiin hyvin, kerättiin korvasieniä ja
 nautittiin auringosta, linnunlaulusta ja tulen rätinästä.




Korvasieniä löysin juuri ja juuri sen verran, että ne kastikkeeseen riittävät, nam! Ja toinen nam oli nämä pekoniin käärityt halloumijuustot, näitä tehdään toistekin! Testattiin myös ensimmäistä kertaa paikallisen Merosen makkaroita ja kolmas nam tulee niille!

Illalla vielä pyöräiltiin leikkipuistoon leikkimään, ihana ulkoilupäivä. Juuri mun tyylinen äitienpäivä. Kiitos pojat ja anoppi. Ja kiitos luontoäiti kauniista aurinkoisesta päivästä ja maisemista.

11. toukokuuta 2013

Rhodot

Haagassa kotini läheisyydessä oli alppiruusupuisto, jossa kävin usein kävelemässä ja ihastelemassa alppiruusuja. Jo silloin päätin, että jos mulla joskus on oma piha, niin siellä tulee olemaan alppiruusuja. Joka kevät olen suunnitellut niitä ostavani, mutta jotenkin ne on aina unohtuneet. Tänään korjasin tilanteen ja hain kotiin kaksi kaunista rhodoa. Vielä tuohon kolmaskin menisi, ja neljäs ja viideskin.. Seuranaan alppiruusuilla on alapihalla mäntyjä, jasmike, unkarinsyreeni ja kanukka. En ole nurmikenttien ystävä, vaan haluan puutarhaani vähän sellaista rönsyilevää ja runsasta - tästä alapihasta olisi tarkoitus tehdä minun oma keitaani. Pojat ovat varanneet alapihan pallon peluuta varten, sinne en kuulemma saa tehdä istutuksia, joita poikien pitää koko ajan pelätä.. Tämä toisaalta käy oikein hyvin mulle, sillä terassikin sijaitsee täällä mun keitaan luona. :)

Tämä valkoisena kukkiva kaunokainen on nimeltään Rhododendron "Gomer Waterer" ja se kasvaa 1,5 - 2 metriä korkeaksi.



Tässä rhodossa on vaaleanpunaiset kukat ja se voi kasvaa jopa 2 - 3 metriä korkeaksi. Nimeltään se on Rhododendron "Roseum Elegans".



Mies kaivoi alppiruusuille syvät kuopat, jotka täytettiin rhodomullalla. Rhodot kuoppaan ja vettä perään - tämä oli tämän pihan helpoimpia projekteja! Nyt kun ne vielä lähtisivät kasvuun!

Ihanasti ilta-aurinko paistaa niille, muuten ne ovat melkein koko päivän mäntyjen varjossa. 

10. toukokuuta 2013

Lehtokotiloarmeija

Eilen illalla alettiin miehen kanssa ihmetellä, mitä ihmeen mustaa meillä on nurmikolla? Lähempi tarkastelu osoitti, että meidän nurmikko oli mustanaan lehtokotiloita.. Kiva juttu! Ei auttanut muu kuin painua ämpärin kanssa pihalle niitä noukkimaan. Ämpäriin laitoin lämmintä vettä, johon lisäsin merisuolaa - eka googlaamalla löydetty neuvo niiden tuhoamiseen. Tunnin verran niitä tuosta yläpihalta napsin, monta sataa lehtokotiloa pieneltä alalta siis. Epätoivo alkoi kyllä kalvaa mieltä, joten jotain tuhdimpaa keinoa voisin harkita.

Yksi lehtokotilo on löytänyt mun aarteen, kiinanpionin..


Googlaamalla löytyi tosi paljon hyödyllistä tietoa siitä, miten kantaa pidetään kurissa. Ei olis mulle tullut mieleenkään, että nurmikon pitäminen lyhyenä ja voikukkien kitkeminen auttavat tässä "sodassa". Sai nurmikon leikkaaminen kyllä uudenlaista puhtia meillä.

Nyt siis täällä kaivataan todella kipeästi toimivia keinoja saada tuo kanta edes jotenkin kuriin. Jos siis sinulla on kokemusta lehtokotiloiden hävittämisestä, niin olisin todella kiitollinen vinkeistä kommenttilaatikkoon. :) 

Tänään jatkuu iltapuhteet pihalla ämpärin kanssa. Huoh. Mut ennen sitä herkutellaan mokkapaloilla! Tätä ihanaa tuoksua haistellessa ihmettelen taas, miksi mä leivon niin kauhean harvoin..


8. toukokuuta 2013

Mehikasvit keittiössä

Koska on ollut pakko olla sisällä jo aika monta päivää, niin olen vihdoinkin päässyt laittamaan kotia sisältäkin kuntoon - pihalla ollaan vietetty varmaan kolme viikkoa kaikki liikenevä aika. Hitaasti täällä asiat etenevät, sillä kuume vaivaa vielä minuakin.

Kunpa tuo keittiö säilyisikin tuon näköisenä..



Mehikasvit ovat olleet kuivumiskuoleman partaalla meidän makuuhuoneessa, joten pelastin ne keittiön tasolle elpymään. Enemmän niistä tuossa on iloa ja muistan ehkä niitä kastellakin. :) 


Ja tää aurinko, kuinka se jaksaakaan piristää ja kirkastaa maailmaa! Ehkä mä tänään jo uskallan hetkeksi ulos vaikka vaan ihastelemaan perennapenkkiä!

7. toukokuuta 2013

Tai sitten..

..mennään lähes nollabudjetilla ja rakennetaan meidän terassille tällaiset aurinkotuolit kuormalavoista. Kuormalavat meillä jo on kiitos naapurin ja nämä kustantaisivat pelkän maalin verran. 



Tähän aurinkotuoliin löytyy ohjeet englanniksi tästä linkistä, kannattaa käydä tutustumassa! Myös kuva on lainattu tuolta. Yllätyin kovasti kuinka paljon kaikkea erilaista noista kuormalavoista voikaan tehdä! Kierrätystä parhaimmillaan, minä kovasti tykkään! Pehmusteet voisi ommella tuoleihin itse, jolloin pääsisi ehkä hieman halvemmalla ja saisi sopivan levyiset ja väriset - eli mustat! :)

Kaikkea sitä ehtii netistä löytämäänkin, kun on sisätiloihin sidottu ja aikaa pyöriä netissä. Toivottavasti pian päästään taas ulkoilemaan, alkaa nää meidän pienet nurkat kaatua jo pikkumiehen niskaan..

6. toukokuuta 2013

Terassille uutta

Viime kesänä rakennetulle terassille suunnittelimme jo viime syksynä ostavamme aurinkotuolit pöytäsetin seuraksi, mutta olematon budjetti saneli ehtojaan ja aurinkotuolit jäivät kauppaan. Ei meidän budjetti vieläkään ole suuren suuri, joten edullisia aurinkotuoleja on etsitty. 

Tänä vuonna suunnittelin laittavani paikalleen pelkän katon paviljonkiin. Mieheni on luvannut rakentaa paviljongin ympärille kasvatusaltaat pensaita tai kesäkukkia varten, joita voimme paviljongista käsin ihastella. Lisäksi terassi saa tumman pinnan, aine on vielä harkinnassa. 


Tänään toi posti JYSKin esitteen ja löysin kaksi suhteellisen edullista vaihtoehtoa aurinkotuoleiksi mustavalkoiselle terassille. Ensimmäinen vaihtoehto on Zamora:


Toinen vaihtoehto on Bianco:


Kuvat lainattu www.jysk.fi

Kaksin kappalein näitä olisi tarkoitus hankkia, jotta meille molemmille on omat löhöilytuolit. Olen ehkä hieman enemmän kallellaan tuon Zamoran suuntaan, on jotenkin ryhdikkäämmän oloisempi.

Onko kellään näistä kahdesta aurinkovuoteesta kokemusta, ovatko hintansa väärti?

Aurinkoista maanantaipäivää sulle, me niiskutetaan sisätiloissa ja ihastellaan päivää ikkunoiden läpi.

5. toukokuuta 2013

300

Eilinen vietettiin kokonaan ulkona pihaa laittaen, saatiin ihanasti paljon aikaan! Illasta minä vaan ykskaks sammahdin sohvalle ja poika oli tosi kiukkuinen - molemmat ollaan tällä hetkellä kuumeessa, poika valitettavasti kovemmassa. Tätä se eilinen ilta siis enteili..


Tänään on siis tuijoteltu sisällä seiniä ja Fröbeleitä, leikitty vähän ja sylitelty sitäkin enemmän. Kyllä tuollainen kuumeinen pieni kaveri on niin surkea näky, toivottavasti on jo pian paremmassa kunnossa.


Onhan me tätä tautia jo odotettukin, yllättävän pitkään ollaan tältä vältytty. Oltais kyllä voitu välttyä kokonaankin..


Toivottavasti siellä mennään vähän paremmassa hapessa!

P.S. Tämä on teksti nro 300, aika hurjaa!

2. toukokuuta 2013

Kisumisut

Tänään olen yrittänyt ottaa mallia kisuista ja vaan olla. Olen melkein onnistunut - muutamaa puskaa kävin vaan leikkaamassa pojan päikkäreiden aikaan.

Tästä on hyvä ottaa mallia.



Ja tästä.


Näillä mennään tämä ilta, ruokakin haettiin Hesestä. 

 Ihana laiskotteluilta, näitä on ihan liian harvoin.


1. toukokuuta 2013

Pyöräilykauden alku

Vappua on vietetty ystävien ja perheen kesken grillaten ja vapputorilla käyden. Grillaussäät olivat kyllä aika syvältä, mutta reippaasti miehet vesisateessa grillasivat naisten ja lasten pysytellessä sisätiloissa. Kaikille läsnäolleille suuri kiitos, oli kyllä ihana irtiotto arjesta! 

Tänään piipahdettiin aamupäivästä vapputorilla hakemassa pojalle mopo-vappupallo ja ihmettelemässä kaupungin hulinoita. 


Vapputorin jälkeen kaivettiin pyörät, istuin ja kypärät esille ja mies laittoi pyörät kesäkuosiin. Eka pyöräilyretki on siis tänään edessä, aivan mahtavaa! 



Pihaa ja pensaita piti käydä taas ihastelemassa, kovasti on nuppua marja- ja vadelmapensaissa. Kiviäkin on kaivettu esiin pihalla nurmikon alta sekä suurempia putsailtu maa-aineksesta. Tehtävää on vielä paljon, mutta aletaan olla hiljalleen voiton puolella. Tällä viikolla maahan laitetaan vielä kolme tai neljä alppiruusua, kunhan saan valittua ne kaikkein kauneimmat - ei ole helppo nakki!




Mut nyt kypärät päähän ja pyörän satulaan - muistakaahan tekin käyttää kypärää!