28. huhtikuuta 2013

Vadelmapensaita ja terijoensalavia

Edellisen asukkaan jäljiltä marjapensaiden vieressä oli pienehkö pensaikko vadelmia. Muutamaan vuoteen pensaat eivät ole saaneet minkäänlaista hoitoa ja suurin osa niistä olikin kuollut pystyyn. Viime vuonna sato oli 9 vadelmaa, josko tänä vuonna saisimme vähän enemmän.


Kävimme eilen hakemassa kolme uutta pensasta (Maurin makeita) ja tänään on lähdettävä hakemaan muutama lisää - penkki olikin suurempi kuin kaupassa muistelin.. Heinien ja oksien alta paljastui muutama pelastettavissa oleva tynkä, toivotaan, että ne jaksavat lähteä uuteen nousuun.

Terijoensalavatkin olivat lähes kuivuneet pystyyn koivujen vieressä - vihreää kasvua oli vain muutama sentti latvassa, muuten ne olivat aivan kuivuneet.. Koivut kaadoimme jo viime kesänä ja tänä kesänä oli salavien leikkuuvuoro. Toivottavasti nuo lähtevät tuosta kasvamaan, takapihan salavat on leikattu samalla tavalla ja ne ovat tosi runsaita. Jonkun naapurin kissa huolehtii meidän pihan myyrä- ja hiirikannasta.


Näkymää yläpihan kallioilta joenrantaan.

Joenrantaakin ollaan kovasti vesottu ja nyt meillä on  näkymä rantaan - ihanaa! Muutama pensas pitäisi vielä tänään saksia, sillä ensi viikolla meillä on lainassa perävaunu ja viedään oksat kaatopaikalle. Piha on tällä hetkellä oikeastaan yhtä oksakasaa, en malta odottaa, että nuo oksat tuosta jatkavat matkaansa.. Saisimme kuulemma polttaakin ne pihalla (ei kuuluta kaavaan?), mutta meillä on niitä niin hirveästi, että niitä saisi polttaa varmaan koko ensi viikon - ei kiva!Joenrannassa on vielä paljon työtä, mutta voiton puolella jo ollaan.


Joenrannasta löytyi kukkapenkki, jossa jo kovasti puskee ainakin narsissia esiin.


Nyt pihalle, monta kaikenmaailman pensasta vaatii vielä emännän hellää kosketusta! Joka kevät mä pyhästi vannon, että näitä on ensi keväänä vähemmän - ja joka kevät ne samat pensaat ovat tutuilla paikoillaan pihan kaunistuksena.. 

Reipasta sunnuntaita sullekin!

2 kommenttia:

  1. Toivotaan, että puut ja vadelmat lähtevät hyvin kasvamaan. Meidän edellisessä talossa oli myös terijoensalava ja sekin oli aluksi huonokuntoinen, mutta hyvin se siitä lähti elpymään ja tooosi nopeaan sitten kasvoikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa toivomme mekin! Vadelmia olisi ihana popsia suuhun suoraan pensaasta omalta pihalta! Noita kitukasuvisia salavia ollaan katseltu jo monta vuotta, jospa ne tosiaan lähtisivät tuuheutumaan ja kasvamaan!

      Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.