8. marraskuuta 2014

Bambua puikoilla

Vaikka pyhästi itselleni lupasin, etten aloita uusia neulontatöitä, en malttanut olla kokeilematta bambulangasta neulottuja tiskirättejä. Aikaa yhteen tiskirättiin meni  muutama tunti, kuvioksi valikoitui tässä ensimmäisessä pidennetty helmineule. 


Kotoa löytyi jotain vanhaa punertavaa Dropsin bambulankaa pieni kerä ja päätin kokeilla, vaikka vyöhettä ei enää ollut eikä mulla ole sen tarkempaa tietoa langan sopivuudesta tiskirättiin. Värikään ei suuremmin silmää miellytä, mutta sainpahan langat käyttöön ja testattua toimivuutta. Viikonlopun messuilta löysin Handmade-nauhaa, jota ompelin pienen pätkän rätin reunaan. 


Otin jo tiskirätin käyttöön ja hyvinhän se pyyhkii! Ja mahtavinta on, että sen voi heittää pesuun ja käyttää yhä uudelleen! Ensi viikolla siis vain lankakaupoille Novitan harmaata ja mustaa Bambua ostamaan ja erilaisia malleja kokeilemaan - Novitan Kevät 2013 -lehdessä oli monta kivan näköistä mallia tiskirätteihin. Nämä ovat niin nopeita tehdä, että meidän perhe taitaa hiljalleen siirtyä ekologisempiin pestäviin tiskirätteihin. :)

Mukavaa viikonloppua, täällä se taitaa sujua sohvalla viltin alla kuumeillessa ja neuloessa!

4 kommenttia:

 1. mulla on kanssa kesken tiskirätin teko bambu-langasta. ei luulis pitkään tuommosta rättiä neulovan, mutta niin se vaan vielä on kesken ;) ja meilläkin ois tarkotuis siirtyy noihin kestotiskirätteihin, kun tuntuu että niitä kuluu niin paljon, kun koko ajan saa olla jotain lattialta/pöydältä pyyhkimässä elukoitten tai pojan jäljiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mulla on monta muuta työtä kesken.. :) Niitä tavallisia kyllä kuluu, näiden avulla saisi taas vähän jätteen määrää pienemmäksi. Ja onhan nää paljon nätimpiä!

   Poista
 2. Ihania! Kun sais aikaiseksi :) Hei muuten, mistä sun blogin osoite tulee: hemmahossagolik?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin vihdoin nettikaupasta Bambua ja sain uuden rätin puikoille, jee! Nopeita neuloa, kannattaa yrittää edes. Se oli blogin nimi alkujaan, muuttui ajan kuluessa uudeksi nykytilanteeseen sopivammaksi.

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.