17. kesäkuuta 2013

Uulan Naava

Kyllä tää täydellisen harmaan sävyn metsästäminen käy ihan työstä! :) Mies kun haluaa tummempaa ja minä vaaleampaa, huoh.. Sain vinkin mini E ja O-blogista Uula-petrooliöljymaalista ja sen sävystä Naava ja kävinkin hänen blogissaan ihastelemassa heidän juuri maalattua taloaan. Voi kun on kaunis väri! Haimme mekin sitten Uulan petrooliöljymaalia sävytettynä Naavan sävyyn, uusi miniseinä on maalattu ja minusta meidän talon väri on nyt siinä! Juuri tuollaisesta mä olen haaveillutkin, nyt vain pitää mies saada vakuuttuneeksi tästä sävystä. En löytänyt mistään kotoa valkoista maalia, joten valkoinen lyhty saa toimia "valkoisena nurkkalautana". Onneksi meillä on noita viime kesän julkisivuremontista jääneitä lautoja edelleen ihan kiva pino, saadaan tarvittaessa vielä muutama seinä kyhättyä. :)


Toinen asia mitä olemme pohtineet, on tuo Uula-maali. Netistä olemme lukeneet paljon käyttökokemuksia ja niitä on aivan laidasta laitaan. Sattuisiko kellään olemaan omakohtaista kokemusta tuosta petrooliöljymaalista muutaman vuoden ajalta? Ja riittääkö todellakin vain yksi maalauskerta, kuten mainostetaan? 

Seuraavassa kuvassa se "vihreämpi" testiseinä on vertailun vuoksi vieressä, eikä se mun silmään näytä enää ollenkaan vihertävältä.


Toivottavasti pian päästään jo kiertelemään naapureita lupalappunen kädessä ja päästään ostamaan suteja ja maalia. Onneksi maalattavaa pintaa ei ihan tolkuttomasti tällaisessa pienessä talossa ole, mutta kai tähänkin saa muutaman viikon menemään.
8 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tuo vaalea, tummempi näyttää ihan siniseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä, mutta tosi hassu juttu, että tuo nyt siniseltä näyttävä seinä näytti aikaisemmin ihan vihertävältä - silloin vieressä oli kyllä vieläkin sinisempi sävy.

   Poista
 2. Hienoja värejä ja vaikea sanoa miltä kokonaisuus näyttäisi niiden kera :D

  Hyvältä varmasti molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jotain osviitta noista saa, mutta kokonaiskuvaa on vaikea hahmottaa. Munkin mielestä molemmat oikein kauniita!

   Poista
 3. :) Mäkin lueskelin toisten kokemuksia tuosta Uulan maalista ennen kuin sitä ostettiin. Oli silloinkin kokemuksia niin puolesta kuin vastaan. Epäilin maalia ostettaessa aika lailla tuota peittävyyttä, mutta meidän keltaiset seinät peittyivät kyllä kerralla kunnolla. Maali on (niin kuin varmaan testimaalauksessa huomasit), tosi pigmenttistä ja paksuhkoa, jonka vuoksi se sitten kunnolla peittääkin. Eihän mitkään litkut kerralla peitäkään. :) Mutta mun mielipide maalista olikin varmaan jo selvillä :) Olisi kyllä kiva kuulla toistenkin kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä paksua, sai ihan voiman kanssa sitä sutia! Meillä on vielä pohjamaalatut laudat, joten uskon tuon yhden kerran riittävän. Tuo sävy on vaan niin upea teidän talossa, ihanaa, että tulit vinkkaamaan! Tämä on tässä bloggaamisessa parasta, saa ideoita ja voi niitä toivottavasti antaakin!

   Poista
 4. Juuri maalaasimme talomme myös naava-sävyllä :) me sekoitimme tuon naava sävyn Tikkurilan ultraan, sillä talomme oli aiemmin ultralla maalattu eivätkä suosittelleet öljymaalia sen päälle. Eli voi siis halutessaan saada tuon sävyn myös muuhun maaliin, jos uula epäilyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä M, ajattelemisen arvoinen juttu tuokin!:)

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.