8. kesäkuuta 2010

Nuttuja Etiopiaan


Nämä harmaat päivät saavat viettämään lomaa kotosalla ja kutimet vaan heiluvat! Pian saan laitettua paketin Etiopiaan Airan sairaalaan, kaksi valmista nuttua ja kolmas jo loppumetreillä. Mikäli nuttuja tulee paljon, vauvat saavat omansa kotiin mukanaan. Kaikki siis neulomaan mukaan! Lisää nuttuprojektista voit lukea tästä linkistä: 
Nuttu on todella helppo tehdä ja nutun ohjeen saa vapaasti levittää eteenpäin. Tällaisia nuttuja me olemme äidin kanssa saaneet aikaan, kiitos äiti osallistumisesta! Ohje on Nalle-langalle, minä tein omani Nalle aloevera -langasta, suloisesta pinkistä! Ohje soveltuu myös Novitan Tennessee -puuvillalangalle.
 Luodaan 70 silmukkaa.

Kudotaan kaksi oikein kaksi nurin yhteensä 22 cm.

Sen jälkeen kudotaan aina oikein neulosta 24 silmukalla, kaksi oikein kaksi nurin 22 silmukalla ja aina oikein 24 silmukalla yhteensä 3 cm.

Kolmen sentin jälkeen päätetään keskimmäiset 22 silmukkaa ja kudotaan kumpikin olka erikseen aina oikein neuletta, noin kolme senttiä etukappaletta + kolme senttiä takakappaletta.

Seuraavalla kerroksella 24 silmukkaa oikein ja luodaan 22 uutta silmukkaa keskelle ja taas kudotaan 24 silmukkaa oikein.

Seuraavilla kerroksilla 24 silmukkaa aina oikein, 22 silmukkaa kaksi oikein kaksi nurin ja 24 silmukkaa aina oikein yhteensä 3 cm.

Sitten siirrytään kokonaan takaisin kaksi oikein kaksi nurin neuleeseen, jota tehdään taas 22 cm.

Tuloksena on siis pitkä pätkä, jossa nelikulmainen pääaukko keskellä.

Viimeksi ommellaan sivusaumat yhteen. Käsille jätetään aukot.
Nuttu on helppo tehdä ja onnistuu varmasti, vaikka ei olisikaan paljon neulonut.Nyt vain puikot heilumaan ja nuttuja tekemään! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.