23. joulukuuta 2014

Meidän joulua

Kaikki joulupuuhat on tehty, laatikot paistettu, lahjat paketoitu ja kakku paistettu. Eikä tullut edes kiire eikä stressi. Hieman sitä pelkäsin, sillä meillä on edessä ihkaensimmäinen ikioma joulu omassa kodissa. Ensimmäistä kertaa olen suunnitellut menun ihan meidän perheen toiveiden mukaan, tehnyt itse laatikot ja koristellut huolella kotia tontuilla, kulkusilla ja tähdillä - jopa ihan itse leikellyt pahvisia tonttuja ikkunoihin. Menu on kovin kalapainotteinen, mutta kyllä meillä on pikkuruinen kinkkukin ja ne itsetehdyt laatikot. Paistamme myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa itse kinkun, siitä voi tulla vielä ihan mitä vaan.. Ja jos nuo laatikot maistuu ihan puulta, niin ensi vuonna turvaudun Saarioisen äitien tekemiin..

Kuvat ovat viime päivien räpsyjä ympäri kotia, täynnä pieniä jouluisia juttuja. Kuten Muumi-kalenterin sisältö hyasintin ja kynttilöiden keskellä. Niiden on kuulemma oltava juuri siinä, paraatipaikalla. Ja nuo pienen kolmevuotiaan tekemät joulukoristeet, voiko suloisempia ollakaan!Emme vietä jouluaattoa ihan vaan kolmelleen, vaan mieheni äiti viettää sitä kanssamme ja illasta kahvitellaan siskon perheen kanssa. Ja saapuuhan meille joulupukkikin iltapäivästä, vaikka poikani kovasti miettikin, ettei se varmasti tule, kun äiti ja isä on olleet niin tuhmia. Mitä ihmettä, kysyn vaan. :) 
2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua! :) Kummasti sitä lasten kanssa "taipuu" asioihin joita joskus aiemmin ei olisi ehkä ymmärtänyt, kuten nyt vaikka muovifiguurit kynttiläasetelmassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Laura! Kummasti todellakin taipuu, mutta on kyllä sanottava, että kyllä ne välillä häiritsee. ;) jospa joulupukki toisi niille uuden kodin..

      Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.