15. helmikuuta 2014

Must have

Mun ei pitänyt ostaa Ikeasta kuin vain se piirustuspöytäsetti pojalle, mutta toisin kävi. Olen tätä Stockholm-tyynyä ihaillut todella kauan ja kun se vieläkin pitkän pohdinnan jälkeen näytti aivan yhtä hyvältä kuin vuosi sitten, niin kotiinhan se mukaan lähti. Me istutaan paljon lattialla pelailemassa tai autoilla ajelemassa ja jotain pehmeää aloin kaipaamaan pyllyn alle. Tuikitarpeellinen ostos siis. Just.


Päätin viime kesänä vähentää rankalla kädellä kaiken turhan ostamista ja sisustustarvikkeisiin tuhlaamista ja olen siinä aika hyvin onnistunutkin. Jos pitkään haikailen jonkin tarpeellisen tavaran perään (kuten tämän tuikitarpeellisen sisustustyynyn), päätyy se ostoslistalle ja kotiin. Rahaa on jäänyt mukavasti sivuun ja parasta on, ettei meidän koti enää täyty turhasta tavarasta. Ja eihän tuo lapsikaan ilmainen ole, suurin menoerä meidän perheessä taitaa olla vauhdikkaasti kasvava  ja liikkuvainen poika - mielellään häneen kyllä kaikki ylimääräinen raha laitetaan. Suurin osa vanhoista sisustushärpäkkeistä on myyty pois ja niillä rahoilla on ostettu tarpeellista tavaraa. Sellaista, jonka hankkimista on pohdittu yhdessä. Vanhaa on kierrätetty ja vaihdettu jonkun toisen vanhaan. 

Vielä on nurkissa kaikkea mahdollista turhaa, ehkä opiskelujen päätyttyä huhtikuussa saan otettua itseäni niskasta kiinni ja laitettua loputkin turhat kiertoon. Aika puhdistavaa puuhaa ja joidenkin tavaroiden kohdalla haikea matka menneisyyteen. Hassua, miten sitä kuitenkin kiintyy johonkin ihan turhaan härpäkkeeseen ja luopuminen on vaikeaa.. Sama koskee vaatteita, mutta molempien kohdalla prosessi on alkanut ja hyvällä mallilla!

Nyt piirtelemään!

4 kommenttia:

 1. Saman suuntaisia ajatuksia on täälläkin...mitkä ihme siinä on, että koko ajan haluua jotakin uutta, vaikka koti on "täynnä" tavaraa. Nyt kun on tuo lattiaremppa ja tavaroita on täytynyt pakata pois, aion harkita tarkkaan, mitä laitan esille, kun lattiat ovat valmiit.....no voihan siinä käydä niinkin, että pikkuhiljaa alan taas taloa täyttämään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullahan on nyt hyvä lähtökohta kodin tyhjentämiselle, jos oot jo pakannut tavaroita pois. Nyt vaan kiertoon turhaa, sitä on yllättävän paljon!

   Poista
 2. Tyylikäs tyyny! Ja se on muuten totta, että tietyistä vanhoista materiaaleista luopuminen on erittäin puhdistavaa - keventää oloa mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin mustakin! On myös yllättävää, kuinka paljon kaunista vanhaa käyttökelpoista tavaraa noista kaapeista löytyy, kun niitä vaan jaksaisi kaivella.

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.