9. heinäkuuta 2014

Sohva terassille

Laajensimme tällä viikolla terassia kahdeksalla neliöllä, sillä toiveena oli saada ruokailuryhmän lisäksi sohvaryhmä. Haaveissa laajennus on ollut viime kesästä lähtien ja nyt lomalla siihen tuntui olevan motivaatiota ja aikaa.


Jo keväästä lähtien olin katsellut huonekaluliikkeiden sohvavalikoimia sillä silmällä laajennusosa mielessä. Katselin lähinnä polyrottinkisohvia, mutta mies ei niihin lämmennyt ollenkaan. Tarjolla oli myös näitä  miehen silmää miellyttäviä metallisia vaihtoehtoja, mutta hinta vain oli aika suurena esteenä - kuusisataa euroa tuollaisesta sohvasta oli liian paljon meidän budjettiin.. Päätimme lähteä laajennuksen valmistuttua katselemaan Iskun tehtaanmyymälän tarjontaa ja siellä tämä Lazio-sohva odotti noutajaansa lähes 70 %:n alessa. Siihen ja alessa olleeseen Lazion pöytään menikin sitten viimeiset lomarahat, nyt sitten vaan loppuloma makoillaan terdellä ja chillaillaan. :)Innostuimme samassa tohinassa öljyämään vihdoin terassinkin Teknoksen Woodex Oililla, joka oli valmiiksi harmaaksi sävytetty. Sekin oli paikallisessä Värisilmässä melkein puoleen hintaan, joten alehaukka oli tuonkin ostoksen suhteen erittäin tyytyväinen itseensä. Väri osui nappiin, vaikka on ehkä hieman vaaleampi, kuin olin ajatellut. Terassin pesu olikin aikamoinen urakka homepesuineen ilman painepesuria, mutta tulipahan tehtyä ja muutama kalori poltettua hangatessa ja vettä juosten hakiessa..

Terassin vanha osa oli pakko öljytä, mutta uutta osaa ei vielä voi, joten tällaiselta tämä terassi nyt sitten kokonaisuudessaan näyttää tämän kesän. No, ehkä syksymmällä tai viimeistään ensi keväänä väri on yhtenäisempi.


Aivan ihanaa, että meillä on vihdoinkin ihana oleskelupaikka pihalla, tänäänkin nautittiin kauniista kesäpäivästä ystävien kanssa grillaten ja lasten leikkejä seuraillen. On myös testattu, että uudella isommalla terassilla mahtuu ajelemaan mopolla ja paloautolla.


8 kommenttia:

 1. Näyttääpäs hyvältä, tuossahan vaikka tanssit järjestäis :) Apropoo, miksi noita uusia lautoja ei voi vielä käsitellä? Mietin vaan et tehtiinkö me joku isokin etikettivirhe kun käsiteltiin paviljongin laudat heti kun ne oli nakuteltu kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kun raatio pihalle ja jalalla koreasti! Nää on kyllästettyä lautaa, sitä vihertävää, ja näiden pitää kuivua puolisen vuotta ennen öljyämistä. Tekis kyllä mieli pistää heti väriä pintaan, mut ovat ihan kosteita vielä, et näillä nyt mennään.. Teillä ei tainnut olla kyllästettyä? Raakalaudat voi kai öljytä heti.

   Poista
 2. Ihanan iso terassi. Itselläkin sohva terassille mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se alkaa olla oikein sopivan kokoinen! Kyllä tuolla vaan tulee oltua enemmän, kun on siellä on sohva.

   Poista
 3. Komea terassi ja ihana sohva!
  Kyllä tuossa nyt pötköttelee lomalainen ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa lomalaisen todellakin chillailla! Ja on se siellä pötkötellytkin, lukenut kirjaa, katsellut perennapenkkiä ja kaikkea mahdollista..

   Poista
 4. Voi, minä haluan oman kunnon terassin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, täällä oli kommentti sulta ollut odottamassa jo pitkään! Terassi on kyllä ihana, mä haaveilen myös terassista, johon voisi kulkea suoraan sisältä lasisista pariovista. :) Ei vaan taida koskaan toteutua...

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.