17. toukokuuta 2014

1 + 1 = 2

Olen jo muutaman vuoden ajan haaveillut muutamasta uudesta omenapuusta pihalle. Meidän kaksi omenapuuta ovat jo vanhoja, joten uusia pitäisi saada hiljalleen kasvamaan. Ja kumpikaan noista meidän jo olemassa olevista omepuista ei tuota pöytäomenia, vaan niiden omenat soveltuvat enemmänkin soseisiin ja hilloihin. Ja niitä makeita syötäviä kaipasimme omaan pihaan.

Etupihamme on ollut lähes käyttämättömänä, sillä en ole oppinut pitämään pelkästä nurmikentästä. Pojat joskus potkivat palloa siellä, sillä se on oikeastaan ainoa nurmikenttä pihalla. Etupihalle on myös suora näkyvyys tieltä, joka kulkee korkeammalla kuin piha.  Siihen olen näkösuojaksi jo muutamana kesänä kaivannut "jotain". Selkeää ideaa ei vain ole ollut. 

Kunnes tajusin, että hei, nämä kaksi asiaahan voisi yhdistää! Omenapuut näköesteeksi etupihalle! 
1 + 1 = 2

En varmaan olisi vielä tänäkään vuonna saanut tilattua omenapuita, ellei ystäväni olisi tilannut itselleen kuormaa Hirvensalon taimistolta. Hän onneksi jaksoi kysellä ja muistutella tilaamisesta ja nyt meidän pihassa komeilee kolme komeaa uutta hedelmäpuuta: omenapuut Suislepp ja Rupert sekä luumupuu Parikkalan tumma luumu.


Näin aseteltuna ne tuovat joku päivä näkösuojaa tieltä. Puiden vasemmalla puolella jatkuu unkarinsyreeniaidanne, kuvan olen ottanut pihatieltä. Aidanteen teko jatkuu toivottavasti lähipäivinä, hienosti on jo istutetut unkarinsyreenit alkaneet puskea lehteä. Kyllä tästä vielä joku päivä se mun unelmapiha tulee! Onneksi mies vielä heiluu suht innokkaana lapion varressa - suuri kiitos siis miehelle, ei olisi taimen tainta maassa ilman häntä!

Seuraava viikko taitaa kulua kaikkien taimien kastelussa, sillä taitaa olla luvassa aika ihanaa ja lämmintä kesäistä säätä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.