8. tammikuuta 2014

Löytö kaapin perältä

Tuntuu, ettei pariin viikkoon ole ehditty kotona käydä kuin kääntymässä.. Joululoman vietimme Dubain lämmössä, nautimme auringosta, merestä ja ennen kaikkea siitä, että saimme olla ihan kolmelleen viikon. Ei mihinkään kiire, hyvää etnistä ruokaa ja shoppailua - aikatauluton loma tuli todellakin tarpeeseen syksyn jälkeen. 

Nyt olemme ehtineet olla kotona muutaman päivän, lähinnä siivonneet ja pesseet pyykkiä. Puhdasta kotia kävin katselemaan pitkästä aikaa sisustusmielessä ja valkoiset verhot näyttivät jotenkin pliisuilta - kaipasin olkkariin vähän talvisempaa ja hämyisempää tunnelmaa. Monissa blogeissa haikaillaan jo kovasti kevään perään, mä vielä toiveikkaasti odottelen sitä talvea ja lunta. 

Haagan ajoilta mulla oli tallessa Vallilan tummanharmaat verhot, joita mallailin olohuoneeseen. En vielä lähtenyt lyhentämään (iski kai jonkinasteinen laiskuus..), mutta ei ne tuollaisina ylipitkinäkään yhtään hassummilta näytä. Katsellaan nyt tovi, jäävätkö paikoilleen vai pääsenkö verho-ostoksille.. Toisaalta, kukkaro on loman jäljiltä niin tyhjää täynnä, että nämä taitavat saada kelvata.



Ehkä kesämmällä laitan taas nuo alapuolella olevan kuvan valkoiset verhot takaisin, nyt on hieman tummempien sävyjen vuoro.


Sen verran taitaa kevättä olla täälläkin rinnassa, että jotain vihreää on kotiin saatava ja illaksi suunnittelinkin reissua Plantageniin. Emäntä täällä on ollut laiska kukkien kastelija ja se näkyy puolikuolleina raahkoina ympäri kotia. 



10 kommenttia:

  1. Verhot ovat juuri hyvän pituiset ja tummana tuovat ryhtiä vaaleaan kotiinne...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan samaa mieltä sun kanssa! Tuo kangas laskeutuu tosi kauniisti, joten taitavat jäädä tuollaisiksi.

      Poista
  2. Minä tykkään, kun tuollatavalla vähän rennosti pussittavat :) Yhtä kivat kuin vaaleat, hirmu vaikeaa päättää! Onneksi voi vaihdella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin niitä "rennosti" pussittaa, onnistuin siis! :) Valkoisista mä tykkään edelleen, mutta on tämä vaihtelu välillä kivaa. Kahdet verhot mulla on vaihdelleet tässä olkkarissa, nyt sain kolmannetkin vaihtorinkiin!

      Poista
  3. No minä olin kanssa kommentoimassa että mun mielestä oikein hyvän pituiset! :) Lisäksi sopivat kyllä hyvin tilaan! Ja vitsi miten ihana toi ylin kuva, kissa on kuin osa sisustusta, ihan jotenkin samansävyinen kuin lyhtyjen tulet. :)

    VastaaPoista
  4. Säkin huomasit kissan sointumisen sisustukseen.. :) Hän oikein kävi poseeraamaan, kun otin kameran esiin..

    VastaaPoista
  5. Hei. Oliko onnistunut loma Dubaissa? Olemme lähdössä parin viikon päästä myös lomalle Dubaihin. Olisko sulla antaa hyviä edotuksia missä kannattee käydä shoppailemassa? Oliko siellä halpaa suomen hintoihin verrattuna? Miten siellä oli turistit pukeutuneet? Onko jokin paikka missä ehdotomasti kannattee käydä? /Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä paikka, jossa on kaikille nähtävää ja koettavaa! Ei me paljon rannalla ehditty makoilemaan, kuljeskeltiin vaan eri paikoissa ja nautiskeltiin ruoasta ja terasseista. Me shoppailtiin lähinnä Dubai Mallissa ja Mall of Emiratesissa ja soukeista piti jotain pientä saada mukaan. Hintataso oli aika sama kuin Suomessa, mutta me shoppailtiin lähinnä sellaisia merkkejä, joiden liikkeitä ei täällä meillä ainakaan ole, joten hintavertailu oli hankalaa. Alet olivat kohillaan ja mahdollistivat sopuhintaiset ostokset - toivottavasti on vieläkin alet meneillään! Ruoka oli edullista ja kaiken maailman keittiöitä tarjolla, nam!

      Suurimmalla osalla turisteista oli olkapäät ja polvet peittävät vaatteet, joita sinne suositellaankin. Mä noudatin tuota samaa kaavaa, maassa maan tavalla. :) Kyllähän siellä näkyi naisia pikkiriikkisissä topeissa ja minishortseissa kaupungilla, mutta monessa kauppakeskuksessa esim. oli jo ovella ohjeita liian läheisen käyttäytymisen välttämisestä ja konservatiivisesta pukeutumisesta. Voi kuulemma saada epäkohteliasta palvelua, jos on liian vähän päällä. Uimarannalle mennessä mulla oli rantamekon kanssa huivi olkapäillä, mutta rannalla bikinit oli ihan sopiva asu.

      Dubai Marina, soukit, Al Bastakiya, Al Shindagha, Jumeirah Beach, Burj Khalifa, Madinat Jumeirah, Old town ja ne keinotekoiset saaret. Saarille me ei päästy, mutta nuo muut oli käymisen arvoisia paikkoja. Ja käykää ihmeessä aavikolla safarilla, me ei päästy, kun tuo meidän poika on vielä liian pieni safarille.

      Nauttikaa Dubaista, ihanan lämpöistä ja aurinkoista siellä on takuuvarmasti! Mukavaa matkaa!

      Poista
  6. OI, olette olleet lämpimässä :)
    Mä vähän lakkasin odottamasta talvea. Odotin sitä jouluun tai jouluksi, mutta nyt tuntuu että ihampa sama :D
    Verhot sopii just noin hyvin :) Mä tykkään ylipitkistä verhoista myös! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä Ruusa vielä lopeta, ensi viikolla taitaa olla jo talvea luvassa! Tai jonnekin päin jo ensi yönä, jee!!

      Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.