4. lokakuuta 2012

Kynttilöiden hamstrausta

Meillä menee melkein hävettävän paljon kynttilöitä. Ja hävettävän paljon niihin saa laitettua rahaakin, joka sitten palaa savuna ilmaan :) Mutta kun se kynttilänvalon luoma tunnelma on vaan niin ihana ja saahan ihmisellä jokin turhake olla!

Näkymä mun nurkasta sohvalta, rentouttava näky.


Finnmarin myymälässä oli Kynttilämyrsky-päivät ja tällainen tarjoushaukka lähti korkein odotuksin matkaan. Aika vähän löysin loppujen lopuksi ostettavaa, myymälän valikoima oli suurimmaksi osaksi sisustustavaraa ja tuoksukynttilöiden valikoima oli aika onneton! Kahdeksan euroa sain peräti menemään, ostin reilun kilon kilokynttilöitä ja yhden paketin tuoksutuikkuja. Tulipahan käytyä, ei tarvitse ihan äkkiä lähteä uudelleen pitkän matkan päähän. Koska meillä menee kynttilöitä aivan kauheasti, toivomuksena oli kantaa selkä vääränä kynttilöitä kotiin talvea varten. Edullisten kilokynttilöiden punertava väriskaala ei innostanut ja valkoiset ja neutraalinväriset olivat normaalihintaisia - niitä ostan siis jatkossa lähempää. Mutta ihanaa edullista sisustustavaraa oli paljon, jouluostoksille sinne aivan varmasti suuntaan seuraavan kerran.


 Tämä Pentikin kynttilänalunen ja mansetti ovat mun lempparit - mutta valitettavasti myös pojan.. Tämä setti onkin päivän ajan pieniltä sormilta turvassa takan päällä.

Ja hei, ihana yllätys: ulkona ei sada! Nyt pihalle ;)

8 kommenttia:

 1. Kynttilöitä ei voi koskaan olla liikaa, vai voiko? :)
  Finnmarin kilokynttilöiden valikoimaan voisi tulla enemmän sävyjä ja tuoksut aika outoja. En tosin tiedä mitä siellä tällä hetkellä tarjolla.

  Näkymä on kyllä soma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi, ei sitten millään ;) Juu ne tuoksut oli kyllä jänniä, nuo omatkin tuoksuivat aika oudolta kotona - siellä kaupassa varmaan meni hajuaisti, kun tuoksuivat mielestäni ihan erilaiselle.. Mä olin kyllä pettynyt kilokynttilöiden valikoimaan, mutta ajattelin, että mä taidan vaan olla vähän rajoittunut tuon väriskaalan suhteen ;)

   Poista
 2. Kynttilät on kyllä ihania. Itse tuhlaan nykyään paljon Ikean valkoisia kynttilöitä. Mielestäni edullisia juurikin tuohon taivaan tuuliin poltteluun :)

  -Tuija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä on juuri samoja Ikean valkoisia ja myös tuikkuja - joka kerta Ikeassa käydessämme niitä tarttuu iso kasa mukaan!

   Poista
 3. Mä ajattelin juurikin Ikeasta hakea niitä isoja tuikkuja jossain vaiheessa. Niissä on ainakin hyvät tuoksut. Pieniä mulla on ämpärillinen..... toisaalta pitäis ehkä eka poltella ne pois ennen kuin uusia ees hakee. Mä olen tänä syksynä nyt ihan tosissani koittanut poltellakin noita kynttilöitä - turhan usein ne jää laittamatta palamaan, kun konetta vaan tuijottelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis miten ihmeessä mä en ole huomannut Ikeassa noita tuoksutuikkuja?! Kiitos Heli vinkistä, seuraavalla reissulla niitä lähtee kassillinen mukana kotiin. Mäkin olen tänä syksynä kunnostautunut kynttilöiden poltossa, jäi viime talvena täälläkin polttelut vähiin. Tänään tunnelmoit kynttilänvalossa, kyllä ne sieltä koneen ruudunkin takaa tunnelmaa luovat ;)

   Poista
 4. Jos joskus ajelet Imatran suunnalla, niin suosittelen poikkeamaan Suomen Kerta -tehtaanmyymälässä 6-tien varrella. B-laatuiset pöytäkynttilät alle 4€/kg (niitä taitaa mennä n. 3kpl kiloon), kruunu- ja antiikkikynttilät 0,20€ kpl... Pieniä valuvikoja saattaa olla, mutta osasta en kyllä edes huomaa mikä niistä tekee B-laatuisia... Sitten tietysti lautasliinat, kerta-astiat ja kertakäyttötuotteet muutkin edullisesti. Värivalikoimat tietysti vaihtelevat aina tilanteen mukaan mitä milloinkin sattuu olemaan.

  Itse jos osun arkisin sille suunnalle niin ehdottomasti pitää aina poiketa hamstraamassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kyllähän me siellä suunnalla ajellaan muutaman kuukauden välein, Itä-Suomi on syvällä sydämessä ja Karjala etenkin. :) Täytyykin googlettaa tuo paikka!

   Poista

Ilostun kommentistasi, laitathan sen hyvällä mielellä jakoon.