28. maaliskuuta 2011

Hulluna koreihin


Olen aivan hulluna koreihin. Valkoisiin punottuihin koreihin. Niitä tuntuu olevan joka nurkassa, kaappien päällä, vaatekaapissa, kylpyhuoneessa, pöytien alla..




Aina kun näen jossain kauniin korin, en edes mieti, mahtuuko tämä mihinkään. Se on pakko saada! Ja aina ne ovat johonkin mahtuneet ;) 




Sen lisäksi, että ne ovat kauniita, ne ovat myös tosi käteviä kaikenlaisen pienen piilottamiseen ja säilyttämiseen - keittiönkaapin päällä koreissa on tuikkukynttilöitä ja pikkuista keittiösälää, yläkerrassa koreissa on lankakerät, keskeneräiset neulontatyöt ja puikot sekä kylppärissä pyykkiä.



Tämä kylppärin kori toimii myös Laurin päikkäripesänä, onneksi ne valkoiset karvat saa mustista vaatteista kuivurissa irti.. :)

Touhukasta viikkoa sinulle!

26. maaliskuuta 2011

Lasikuistin uusi valoisa ilme


Kovien pakkasten vuoksi lasikuistin maalaus on saanut odottaa ja voin sanoa, että tuo mäntypaneeli on häirinnyt joka kerta, kun olen kotiin tullut tai kotoa lähtenyt.. Lisäksi sitä on taidettu käyttää tupakointitilana aikaisemmin, joten pinttynyt haju on myös ollut aika häiritsevä.



Pari viikkoa sitten aloittelin uraka perusteellisella pesulla. Siihen päälle kaksi kerrosta pohjamaalia hajun sitomiseksi ja kaksi kerrosta Jokeria. Voila, nyt se on juuri sellainen kuin sen olen mielessäni kuvitellut! Ikkunanpokat maalaan vielä kesällä koko talosta, siihen saakka saavat kelvata puunvärisenä. 




Tuo itsetehty naulakkokin sekä nuo ympäri taloa löytyneet koukut näyttävät paljon kivemmilta valkoista seinää vasten - oikeastaan koko pikkiriikkinen lasikuisti näyttää vähäsen isommalta ;)




Tästä lähdin liikkeelle:


Ja tältä kuisti näytti ostohetkellä:




Nyt aloin jo haaveilla puusohvasta, pelargoneista ja iltahetkistä viinilasin kanssa lasikuistilla, voih.. Harmi vain, että ulkona sataa lunta ja kevät ja kesä tuntuvat olevan taas niin kovin kaukana..





6. maaliskuuta 2011

Valosta hullaantunut



Olen aivan hullaantunut tästä valon määrästä! Valoa ihan tulvii sisään ikkunoista, voiko jo sanoa, että kevät tuli??


Innostuin lähtemään kukkakaupoille, jotain kukkivaa, lupausta kesästä piti kotiin saada. Työhuoneeseen ostin muurikelloja ja istutin ne tuohon vanhaan koriin. Kunhan säät vain sallivat, vien tuon korin ulos portaille sisääntuloa sulostuttamaan.
 
 
 
 
Näitä helmililjoja olen ihastellut monessa blogissa ja sellaiset lähti tänään mukaan. Ihanan herkkä kukka.




Kukkaostosten lisäksi laskiaissunnuntain viettoon on kuulunut kauhea ähky hernekeitosta ja pannarista, hellä pylly mäenlaskusta ja luvassa on vielä siskon tekemät laskiaispullat, nam!

Oikein mukavaa laskiaissunnuntain iltaa sinulle, onkos teillä vietetty vauhdin hurmassa tätä päivää?




4. maaliskuuta 2011

Keittiöön uutta vanhaa



Nyt kaappi on vihdoinkin kotiutunut maalattuna! Ja siitä tuli sievä! Oiva paikka keittiöpyyhkeille ja serveteille.






Tämä vanha vaaka, talon mukana peritty, on odottanut arvoistansa paikkaa syksystä lähtien. Nyt se taisi sellaisen löytää tuolta vanhan kaapin päältä. 



Kaappi saikin tämän emännän remppainnon palaamaan ja nyt on paklattu, hiottu ja maalattu, lautalattiaa ja muuria. Muuri hohtaa vihdoinkin valkoisena eikä harmaakeltaisena ja eteisen lattiasta ei enää tartu tikkuja varpaisiin.. 


Tässä kuvat ennen ja jälkeen, tuo tupakan ja ajan kellastama väri on onneksi poissa ja tilalla valoisa valkoinen. Puuttuuhan tästä vielä vähän levyä yms, mutta hiljalleen nekin varmasti paikalleen löytävät ;)