22. kesäkuuta 2015

Press

Kävimme siskon kanssa huhtikuussa Sisustus Chillin pop up -myymälässä Vääksyssä ihanassa kivijalkamyymälässä. En ollut aikaisemmin kuullutkaan liikkeestä, joten lähdin mielenkiintoisena matkaan - siskolla on erittäin hyvä maku ja odotukset olivat sen tähden korkealla.

Itselleni ostin Nicolas Vahén tarjoilulaudan, joka on vilahdellut blogissa useampaan kertaan, ja puisia pikkuhaarukoita. Siskoni puolestaan osti minulle syntymäpäivälahjaksi tämän setin:



 Enpä olisi uskonut kuinka suurelle jokapäiväiselle käytölle mylly pääsee. Sekä ihan peruskahvin että espresson jauhamisessa. Ostimme nimittäin Sisiliasta meille uuden espressopannun, jonka piti ehdottomasti olla tämä mutteriversio. Kiitos Uuden kuun Emilian kattilavinkin, uskalsin sen ostaa. Pannu vaan kattilaan ja johan toimii induktioliedelläkin. Huimaa! Nyt sain myös viimeinkin Koko-espressokupit käyttöön kaapista pölyttymästä.


Pop upissa oli myös lahjakortin arvonta, johon totta kai osallistuimme molemmat. Ja suureksi riemukseni voitin! Olen pähkäillyt pääni puhki, mitä ostaisin lahjakortillani ja onneksi pähkäilin. Nettikauppaan tuli tällä välin alet ja sainkin huokeaan hintaan jo pop upissa hiplailemani ihanan Barfotan Inside Out Sweaterin ja Madam Stoltzin korkean vaasin. Vaasi pääsi heti olohuoneeseen tv-tason päälle ja suunnitelmissani on siinä pitää koko kesän jotain kukkivaa.



Näissä sateisissa päivissä on se hyvä puoli, että ehtii puuhastella kaikkea pientä kotona sisällä. Tänäänkin äiti ehti siivota ja vähän sisustella ja poika tehdä hienoja vesiväritaideteoksia. Pojan väritteleminen näytti niin hauskalta puuhalta, että mäkin kaivoin mandalan ja puuvärit esiin ja aloin värittää. Ihanan rauhoittavaa puuhaa - melkein kuin meditoisi!

Huomenna taidetaan jatkaa samoja sisähommia, sää ei taida kovinkaan kummoiseksi muuttua. Tai sitten me vaan vedetään sadevaatteet päälle ja lähdetään leikkipuistoon. Joka tapauksessa nautitaan lomasta.




18. kesäkuuta 2015

Kotona

Home is where you hang your hat.


Ihanan loman jälkeen on kyllä ihana palata kotiinkin, purkaa laukut, katsella valokuvia matkan päältä, pestä vuorillinen pyykkiä ja vaan olla ja nauttia omasta kodista. Huomaan, että näitä tuttuja nurkkia katselee hieman uusin silmin, kun on kaksi viikkoa ollut muualla. Hieman jo innostuin somistelemaankin, kun tämä koko päivän kestänyt sade on pitänyt meidät sisätiloissa.


Sormet syyhyäisi jo kovasti ulos puutarhaankin puuhailemaan, mutta tämä sää on mulle kyllä hieman liian kostea. Ja kylmä. Sisilian helteiden jälkeen sää on kyllä ihan ok, mutta kovasti kyllä viluttaa. Siltikin loma on aina loma ja mieskin pidemmän viikonlopun vapailla - lämmintä ja vedenpitävää vaatetta vaan päälle kaapista ja huomenna kokkoa ihailemaan ystävien kanssa. Tänäkin juhannuksena tapaamme saman vanhan porukan kanssa, kokoonpano on vaan muuttunut hieman vuosien saatossa - nyt on mukana vähän nuorempaa sakkia, millä on ollut vaikutusta juhlinnan luonteen muuttumiseen. :)


Lapsi muuten odottaa kuin kuuta nousevaa, että tää meidän keväällä istuttama mandariinipuu alkaisi tuottaa hedelmää. Heti kotiin tultua oli tsekattava, joko olis mandariinia maisteltavaksi.. :) Ei saatu vielä juhannukseksi, mutta eikös niiden satokausi ole vasta myöhemmin syksyllä? Toivossa on meidän hyvä elää. :)

Nyt juhannuspavlovan paistoon, sellaista alkoi kovasti tämän rouvan mieli tekemään. Rauhaisaa ja rentouttavaa juhannuksen aikaa meille kaikille, ollaan iisisti maalla ja merellä.