6. tammikuuta 2015

Askon alesta

Kello ei ollut ainoa aleostos Askosta, mukaan lähti myös päiväpeitto. Kauniilla kuviolla oleva puuvillainen. Sen rinnalla vanha kirkkaanvalkoinen näytti aika kolkolta ja mielelläni laitoin valkoisen odottelemaan kesää ja petasin uuden kauniin alelöytöni sänkyyn (ja silittämättä tietenkin, heh..)






Tänään on ollut peittojen, tyynyjen, petareitten ja patjojen ulkoilupäivä, näinä päivinä puhtaiden ja raikkaiden petivaatteiden väliin on ihana käydä illalla nukkumaan. Myös me pojan kanssa nautittiin tänään pakkasista pulkkamäessä, olipas suhteellisen rapsakka pulkkailukeli, -22 astetta.. Poskiin tuli puna, varpaat jäätyivät ihan täysin ja pylly on kolhuilla, mutta hauskaa meillä oli. Vielä kun mäkeä oltiin laskemassa isommalla porukalla, niin samalla hoitui höpöttelyt, liikunnat ja mukavat tulevan suunnittelut.

Illan taidan kuluttaa kirjaan syventyen sohvalla, seurana joko Pauliina Rauhalan Taivaslaulu tai Riikka Palon Jokapäiväinen elämämme. Ja tuijottaa takkaa. Ehkä pääsen myös leikkimään hieman, tuo pienempi kaveri tuskin syventyy kirjaansa koko illaksi.. ;)

3. tammikuuta 2015

The kello

Meillä on ollut pikkuhuoneen seinässä kellon mentävä aukko jo pitkään, naulakin on ollut valmiina jo muutaman vuoden. Muutamaa kelloa siihen on soviteltu, mutta eivät ne ole kuitenkaan pysyvää paikkaa seinällä saaneet. Eilen Hoplop-reissun yhteydessä kurkkasin Askon alepöytään ja sieltä löysin tämän mielestäni täydellisen kellon hyvällä alennuksella. Äkkiä kotiin ja seinälle mallaamaan!  Näyttää edelleen täydelliseltä, koko huone koki jonkinlaisen kasvojenkohotuksen. 

Eilen vilautin kellosta kuvaa Instagramissa, oletko jo käynyt kurkkaamassa sivut?





Pikkuhuonetta innostuimme miehen kanssa yön hiljaisina tunteina siivoamaan, varastoon lähti enimmäkseen pojan leluja kaksi kassillista. Ja niitä jäikin vielä - miten voi olla yhdellä lapsella tuollainen kasa kaikenlaista krääsää, jota sitten uhmapäissään levittää ympäri alakertaa eikä suostu siivoamaan. Huoh. No, nyt on herralla vähemmän levitettävää ja siivottavaa, vain ne suosikkilelut jäivät jäljelle leikkeihin.

Ihanaa, taas on viikonloppu! Yön yli jääkaapissa kohonneesta gluteenittomasta taikinasta pitäisi käydä pyörittelemään sämpylöitä, jotta miehelle olisi herättyään lämpimäistä tarjolla - vähän hemmottelua kullalle. :) Viikonlopulle meillä ei ole kummempia suunnitelmia, hiljalleen aletaan orientoitua alkavaa työviikkoon - se on yllättävän vaikeaa kahden viikon loman jälkeen..

Rentouttavaa viikonloppua!

1. tammikuuta 2015

Pestään vanhat pois

Uuden alku. Vuosi 2015. Pestään vanha pois. 


Meidän kodin vähiten kuvattu paikka on meidän saunamme. Sauna sijaitsee kivijalassa, sinne on käynti ulkokautta ja se on edelleen 80-luvulla remontoidussa kuosissaan. Saunan yhteydessä olevan pukuhuoneen mäntypaneelit olen maalannut muutama vuosi sitten valkoisiksi, mutta kaikki muu on vanhassa kuosissaan - punertava muovimatto, tummuneet saunan seinät, kuviolaatat ja jopa se ikivanha vesipata.


Taloon muuttaessani päätin remontoida saunan heti, kun rahaa olisi. Suunnitelmissa oli jakaa yksi saunatila erillisiksi pesu- ja saunatiloiksi ja suunnitelmia sen tekemiseksi meillä on ollut monta erilaista. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut pohtia, josko sauna kuitenkin säilysi tuollaisena "mökkisaunan" tapaisena, yhtenä ainoana tilana. Remonttia se kaipaa lähivuosina, ensi kesänä teen pintojen käsittelyn sitä suurempaa remonttia odotellessa.



Olen myöskin haaveillut sisäkautta kulusta saunaan. Olen ajatellut, että saunassa tulisi käytyä enemmän, jos sinne vaan portaita pitkin pääsisi menemään. Mutta tässäkin asiassa olen tainnut pyörtää kelkkani. Talvisin pakkasella on ihana katsella tähtitaivasta matkalla saunaan ja viilentyä hieman löylyjen jäljiltä. Kesällä tulee aina sellainen "mökkisaunafiilis", kun pakataan kimpsut ja kampsut ja lähdetään saunaretkelle. Saunan lämmitys on oikeastaan ihan oma ohjelmanumeronsa iltaan. Saunalle lähdetään puukuurin kautta, kiuasta sytytellään ja hetki odotellaan kiukaan syttymistä pukuhuoneen puolella - tänään sytytin tuikkuja pukuhuoneen pöydälle (talvehtivien pelargonien viereen) ja jäin hetkeen tunnelmoimaan yksin. Ihana rauhallinen hetki, tulen ratina ainoana ääniefektinä. Ja yläkerrassa jytisevät pikkujalat..


Sauna ja sen remontointi on varmasti tämän talon remonttihistoriassa se eniten tunteita herättävä remontti. Saunan kun pitäisi olla tunnelmallinen, ei liian kliininen eikä moderni, mutta olisihan se ihana peseytyä erillisessä viileämmässä tilassa.. Vai olisiko? Tämä remontti varmasti saa odottaa vielä vuosia, sillä jotenkin mun on vaikea päättää, mitä tuolle sitten oikein tekisi.. Rahaa kun se tulee joka tapauksessa nielemään mukavasti, niin ei sitä heti muutaman vuoden kuluttua uudelleen rempata.. Kyllä on vaikeeta. :) 

Kuvat otin kännykällä hämärässä, joten kovin korkea niiden taso ei ole, mutta toivottavasti niiden kautta tavoittaa saunamme rauhallisen tunnelman.

Lopuksi haluan toivottaa sinulle mielenrauhaa ja onnellisuutta uuteen vuoteesi. Minä sain niistä jo pienen osan tänään saunareissullani.