19. kesäkuuta 2013

Keittiöpyyhkeitä

Clasulta lähti mukaan myös kolme keittiöpyyhettä, joiden kuosiin ihastuin. Hintakaan ei ollut paha, alle neljä euroa kappale. Mulle tuli ihan yllätyksenä, mitä kaikkea kivaa tuolla Clasulla on - sen rihkaman lisäksi siis.


Valkoinen pyyhe mustalla tekstillä pääsi heti käyttöön. Toisessa pyyhkeessä on sama teksti monivärisenä ja kolmannessa teksti on harmaalla. 


Suhteellisen pienellä investoinnilla sai kivasti uutta ilmettä keittiöön ja ovat vielä käytännöllisiäkin. Nyt vaan mietin, miksi ihmeessä mä olen katsonut niitä vanhoja tummuneita keittiöpyyhkeitä näinkin kauan.. Ne saavat nyt uuden elämän kestovaippojen imuina - tällainen kierrätys saa mut iloiseksi!


Nyt nauttimaan kauniista kesäpäivästä ulos, heippa!



17. kesäkuuta 2013

Uulan Naava

Kyllä tää täydellisen harmaan sävyn metsästäminen käy ihan työstä! :) Mies kun haluaa tummempaa ja minä vaaleampaa, huoh.. Sain vinkin mini E ja O-blogista Uula-petrooliöljymaalista ja sen sävystä Naava ja kävinkin hänen blogissaan ihastelemassa heidän juuri maalattua taloaan. Voi kun on kaunis väri! Haimme mekin sitten Uulan petrooliöljymaalia sävytettynä Naavan sävyyn, uusi miniseinä on maalattu ja minusta meidän talon väri on nyt siinä! Juuri tuollaisesta mä olen haaveillutkin, nyt vain pitää mies saada vakuuttuneeksi tästä sävystä. En löytänyt mistään kotoa valkoista maalia, joten valkoinen lyhty saa toimia "valkoisena nurkkalautana". Onneksi meillä on noita viime kesän julkisivuremontista jääneitä lautoja edelleen ihan kiva pino, saadaan tarvittaessa vielä muutama seinä kyhättyä. :)


Toinen asia mitä olemme pohtineet, on tuo Uula-maali. Netistä olemme lukeneet paljon käyttökokemuksia ja niitä on aivan laidasta laitaan. Sattuisiko kellään olemaan omakohtaista kokemusta tuosta petrooliöljymaalista muutaman vuoden ajalta? Ja riittääkö todellakin vain yksi maalauskerta, kuten mainostetaan? 

Seuraavassa kuvassa se "vihreämpi" testiseinä on vertailun vuoksi vieressä, eikä se mun silmään näytä enää ollenkaan vihertävältä.


Toivottavasti pian päästään jo kiertelemään naapureita lupalappunen kädessä ja päästään ostamaan suteja ja maalia. Onneksi maalattavaa pintaa ei ihan tolkuttomasti tällaisessa pienessä talossa ole, mutta kai tähänkin saa muutaman viikon menemään.




15. kesäkuuta 2013

Nyby

Tätä koria olen ihastellut monissa blogeissa ja vihdoinkin sain sellaisen olohuoneeseen. Eilen pyörittiin ympäri kaupunkia koria etsimässä eikä tuolle Nybylle kilpailijaa löytynyt. Joten kierros päätettiin Clas Ohlsonille ja kassan kautta kotiin.


Meidän sohva ei ole värjäytynyt, mies istuu siinä punainen t-paita päällään - aika hassusti heijastuu tuosta sohvan tyynystä..

Halusin yksinkertaistaa olohuoneen ilmettä ja saada sohvalta osan tyynyistä pois, mutta jättää ne kuitenkin käden ulottuville. Iltaisin niihin on ihana upottautua, joten kori päätyi sohvan viereen taulukollaasin alle.


Täällä on tänään puusavottaa tiedossa, naulojen poistoa laudoista ja halkopinojen tekoa. Aivojen nollauspuuhaa parhaimmillaan! Huomenna sitten vaan löysäillään ja joogaillaan.

Puuhakasta tai löysänlaiskaa viikonloppua sullekin!


12. kesäkuuta 2013

Pinoa ja Teemaa

Johanna vinkkasi Sisustusunelmia-blogissaan, että Iittala Outletissa on Teeman astiat viiden euron kappalehintaan. Meiltä puuttui kaksi kappaletta jokaista mallia, joten sain edullisesti täydennettyä astiaston kuudelle. Tai niin muistelin kaupassa, mutta nyt onkin syviä lautasia kahdeksan. Alkoikin mieltä kaiverruttamaan, että pitäisikö sittenkin hakea vielä muutama lautanen, jotta olisi koko setti kahdeksalle? No, on tässä vielä muutama päivä aikaa tuumailla, nuo hinnat taitaa olla voimassa vielä tämän viikon - ellei sitten tavara lopu kesken.



Löytyi sieltä matkaan muutakin, kolmella eurolla tällainen suloinen kynttilänjalka. Pino nimeltään.



Viimeinen tentti takana (neljän tunnin verkkotentti, puuh!!) ja kesä edessä, ihanan helpottunut olo! Nyt kun se vielä menisi läpi.. 

11. kesäkuuta 2013

Virkatun maton paluu

Muutama vuosi sitten innostuin virkkaamaan trikookuteesta useita mattoja, mutta sitten tuli kyllästys niihin ja osa matoista päätyi varastoon ja osa myyntiin. Vuoden tauon jälkeen näyttävät taas omaan silmään kauniilta ja päädyin laittamaan yhden leikkihuoneeseen. Kaverikseen matto sai lattialle tyynyjä, joiden päällä on pienen leikkijän mukava istuskella.


Kesävarpaat Havaianas-raidoilla :)

Hätäratkaisuna tämä toimii hetken, mutta kaipaan sinne jotain kunnollista istumapaikkaa, sillä siirsimme toisen telkkarin makuuhuoneesta (siellä se on seisonut täysin tyhjän panttina) leikkihuoneeseen ja noiden tyynyjen päällä ei kyllä aikuinen löhöile telkkaria katsoessaan. Säkkituolihan meillä olisi, mutta siitä tuli nuoremman kissan pissapaikka ja se oli tyhjennettävä ja pestävä moneen kertaan. Onko kenelläkään muuten tietoa, mistä siihen saisi uudet pehmusteet ja vieläpä edullisesti? 


Hulahulavanne on varsinainen hitti pojan mielestä, vielä kun sitä oppisi mamma pyörittämään :)

Nyt saderomppeet päälle ja pihalle - leikkipuiston hiekkalaatikko kutsuu! Onpas vaihteeksi ihanan raikas ilma, jee!


8. kesäkuuta 2013

Asetelma kierrätyskeskuksesta

Lähdettiin aamusta pyörähtämään kierrätyskeskuksessa, viime kerrasta oli päässyt vierähtämään jo vuosi tai enemmänkin. Kirpputoreilla on lähtenyt osittain mun mielestä hinnat ihan käsistä, mutta kierrätyskeskuksessa ne olivat vielä maltillisia. Eihän se kyllä hölmö ole se, joka pyytää.. 

Mukaan lähti marmorinen tuikkuastia, marmorinen maljakko, musta lasipullo ja lasinen salaattikulho. Ja hintaa koko satsille tuli 4 euroa - edullisia ja kauniita löytöjä! Taisi jonkinasteinen sisustuskärpänen puraista pitkästä aikaa, on kyllä suuresti tervetullut pörriäinen! 


Mustaan lasipulloon laitoin eilisen kaatosateelta selviytyneen valkoisen sireeninoksan. Yksinkertaista ja kaunista. Nuo sireenit ovat varmaan ainoita, joita raaskin katkoa sisään maljakkoon. Me ollaan niin paljon pihalla, ettei täällä olisi edes ketään niitä ihailemassa.


Tasolla vetelehtivät myös sisustus- ja puutarhalehteni, jos niitä jossain vaiheessa ehtisi edes vilkaisemaan. Ehkä mä jätän tänään kandintyön rauhaan, työstymään aivojen sopukoissa ja käytän päikkäriajan ihan muunlaiseen lueskeluun. Onhan kuitenkin viikonloppu!

Ihanaa aurinkoista viikonloppua sinulle, toivottavasti ehdit nauttia auringosta!

7. kesäkuuta 2013

Kundaliinijoogaa

Olen joogannut melkein kymmenen vuotta onoff. Kokeillut astangaa ja hathaa, joista hathaan ihastuin suuresti ja viime talvena pääsin elvyttämään rakkaan harrastuksen muutaman vuoden tauon jälkeen. Kurssin päätyttyä keväällä alkoi kova pohtiminen ja googlailu uuden joogapaikan suhteen. Ystäväni vinkkasi kundaliinijoogakurssista, jolle sitten innostuin minäkin lähtemään. Ja taisin löytää uuden ihanan joogamuodon, sopivasti yhdistettynä henkistä ja fyysistä! Joogan jälkeen on ollut ihana euforinen olo, sellainen "Rakastan koko maailmaa" -fiilis sekä seuraavina päivinä aivan armoton lihassärky - käy siis ihan kunnon treenistä!


Mitä kundaliinijooga sitten on? Seuraava infopätkä on lainattu Suomen Kundaliinijoogayhdistyksen sivuilta, linkistä pääset lukemaan lisää kundaliinijoogasta, mikäli kiinnostuit!

Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, joka vahvistaa terveyttä, tuo mielenhallintaa sekä avaa arkitietoisuuden kohti sielutietoisuutta. Se yhdistää rajallisen itsemme korkeampaan, äärettömään itseemme. Tässä yhteydessä voimme kokea elämän sellaisena kun se on, ilman rajallisen egomme asenteita, odotukseia ja kuvitelmia. Olemme yhteydessä sisäiseen totuuteemme, sisäiseen opettajaamme, joka ohjaa meidät pimeästä valoon, ymmärtämättömyydestä ymmärrykseen, kokemaan onnellisuutta ilman erityistä syytä.


Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa, luovaa voimaa meissä jokaisessa. Kundaliinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian.

Kundaliinijoogatunnilla yhdistyvät monien eri joogasuuntausten tekniikat. Jokainen tunti alkaa virittäytymisellä eli aloitusmantralla, joka avaa vastaanottavaisen ja keskittyneen tilan sekä tuo meidät yhteyteen oman sisäisen opettajamme kanssa.  Tunti jatkuu hengitysharjoituksilla, kriyalla ja meditaatiolla.


Kriya tarkoittaa täyttä toimintaa. Tässä joogasuuntauksessa on lukemattomia, erilaisia kriyoja eli asento- ja liikeharjoituksista, hengitysharjoituksista ja usein myös mantroista ja meditaatioharjoituksista yhdisteltyjä harjoituskokonaisuuksia, joilla jokaisella on aivan erityinen tavoite ja vaikutus, kuten esimerkiksi sairauden torjuntaan ja vihan voittamiseksi.

Sat nam.

Nyt kandintyön kimppuun, teoriaosan kirjoittaminen autismin kirjosta odottaa!

Rentouttavaa viikkistä!

2. kesäkuuta 2013

Legga-aurinkotuoli

Tällainen yllätys odotti terassilla synttäriaamuna, aivan ihana! Valkoisena sen piti kuulemma tulla, mutta ne oli myyty loppuun. Tämä oli kaupan ainoa Legga, tummanharmaa versio siis patiolle päätyi.


Tuossa varjossa on aivan ihana lekotella, mä kun en kauheasti auringonotosta välitä. Varjotuoliksi sitä kai meillä pitäisi aurinkotuolin sijaan kutsua. Grilli sai siirtyä terassin taakse väliaikaisesti, tai sitten pysyvästi.


Mun perennapenkki on puhjennut kukoistukseen! Joka päivä sitäkin on nyt moneen otteeseen ihasteltava, tuntuu, että koko ajan puskee jotain uutta esiin. Muutama ihan uusi tuttavuuskin, joita en edellisiltä kesiltä muista, sieltä on noussut. Erona edellisiin kesiin on se, että tänä vuonna tuota penkkiä on kitketty todella huolellisesti ja usein. Viime kesänähän se oli aivan voikukkasten peitossa ja moni perenna taisi antaa voikukille luovutusvoiton..  

Huomasin tänä keväänä, että musta on tullut runsaan ja rehevän puutarhan ystävä. Mä olen aina ihastellut lehdissä ja muiden pihoissa selkeitä moderneja linjoja, kivipuroja yms ja päätin talon ostaessani viedä puutarhaa hiljalleen siihen suuntaan. Onneksi annoin puutarhan olla nämä muutamat kesät rauhassa ja katsoa ajan kanssa, mikä lähtee ja mikä jää. Näköjään suurin osa jää ja vain pieni osa on saanut lähtöpassit - yhtenä niistä valamonruusu, josta en vaan oppinut pitämään.


Nyt raparperipaistoksen tekoon, pian saadaan vieraita, jihuu! Löysin muuten aivan ihanan raparperipaistoksen ohjeen (ohje omenilla) Cocon blogista. Noudatin Cocon vinkkiä ja kokeilin raparperilla ja on kyllä todella mehevää ja namia!

Leppoisaa sunnuntaita!