28. huhtikuuta 2013

Vadelmapensaita ja terijoensalavia

Edellisen asukkaan jäljiltä marjapensaiden vieressä oli pienehkö pensaikko vadelmia. Muutamaan vuoteen pensaat eivät ole saaneet minkäänlaista hoitoa ja suurin osa niistä olikin kuollut pystyyn. Viime vuonna sato oli 9 vadelmaa, josko tänä vuonna saisimme vähän enemmän.


Kävimme eilen hakemassa kolme uutta pensasta (Maurin makeita) ja tänään on lähdettävä hakemaan muutama lisää - penkki olikin suurempi kuin kaupassa muistelin.. Heinien ja oksien alta paljastui muutama pelastettavissa oleva tynkä, toivotaan, että ne jaksavat lähteä uuteen nousuun.

Terijoensalavatkin olivat lähes kuivuneet pystyyn koivujen vieressä - vihreää kasvua oli vain muutama sentti latvassa, muuten ne olivat aivan kuivuneet.. Koivut kaadoimme jo viime kesänä ja tänä kesänä oli salavien leikkuuvuoro. Toivottavasti nuo lähtevät tuosta kasvamaan, takapihan salavat on leikattu samalla tavalla ja ne ovat tosi runsaita. 



Jonkun naapurin kissa huolehtii meidän pihan myyrä- ja hiirikannasta.


Näkymää yläpihan kallioilta joenrantaan.

Joenrantaakin ollaan kovasti vesottu ja nyt meillä on  näkymä rantaan - ihanaa! Muutama pensas pitäisi vielä tänään saksia, sillä ensi viikolla meillä on lainassa perävaunu ja viedään oksat kaatopaikalle. Piha on tällä hetkellä oikeastaan yhtä oksakasaa, en malta odottaa, että nuo oksat tuosta jatkavat matkaansa.. Saisimme kuulemma polttaakin ne pihalla (ei kuuluta kaavaan?), mutta meillä on niitä niin hirveästi, että niitä saisi polttaa varmaan koko ensi viikon - ei kiva!



Joenrannassa on vielä paljon työtä, mutta voiton puolella jo ollaan.


Joenrannasta löytyi kukkapenkki, jossa jo kovasti puskee ainakin narsissia esiin.


Nyt pihalle, monta kaikenmaailman pensasta vaatii vielä emännän hellää kosketusta! Joka kevät mä pyhästi vannon, että näitä on ensi keväänä vähemmän - ja joka kevät ne samat pensaat ovat tutuilla paikoillaan pihan kaunistuksena.. 

Reipasta sunnuntaita sullekin!

26. huhtikuuta 2013

Lehtikuusen oksat

Puita ja pensaita olemme leikanneet kovallakin kädellä tänä keväänä ja monta puskaa on saanut lähtötuomionkin. Leikkasimme myös lehtikuusesta yhden isomman oksan, sillä se on kulkuväylällä liian matalalla. Siitä sainkin tuohon maljakkoon muutaman oksan. Kauniilta ne siinä näyttävät, mutta myös minimiehen silmään ovat myös todella mielenkiintoiset. Paikka on mietittävä hieman tarkemmin..


Pihalla touhuamisen ja opiskelun lisäksi täällä ei oikein muuta ehditäkään tekemään, mutta haitanneeko tuo. 



Ja kuten huomata saattaa, niin sohva on taas uudella paikalla. Mun mies alkaa olla jo vähän kyllästynyt tähän jatkuvaan huonekalusouviin.. :)

Pihalla olisikin tehtävää, uusia pensaita olisi ostettava ja maata poistettava istutusten tieltä. Myös terassi tulee saamaan kahdelle sivulleen pensaita - käytännön toteutus on vielä suht alkutekijöissään, sillä toisella sivulla on vain muutama senttimetri maata. Kalliotontin ihanuuksia!



Mut nyt leipomaan, me saadaan vieraita päivänpiristykseksi! 

Rentouttavaa viikkistä!


21. huhtikuuta 2013

Humpsis!

Kylläpä tätä aikaa humpsahti hurjasti - blogi elelikin kuukauden hiljaiseloa, kun tämä emäntä keskittyi elämän muihin juttuihin. First things first. :) Opiskelukiireet, työkeikat ja piha on nyt selätetty ja hiljalleen ollaan täällä meillä palailemassa rauhallisempaan arkeen. Opiskelua on edelleen tiedossa, mutta rauhallisempaan tahtiin. Työkeikat loppuivat tähän, joten odotettu kokopäiväinen kotiäidin arki saa alkaa - siitä nautitaan täysin rinnoin elokuun alkuun saakka!



Tänään otettiin itseämme niskasta kiinni ja tehtiin kuusi tuntia hommia pihalla - saatiin paljon aikaan, poikakin oli innokkaasti mukana oman lapionsa, ämpärinsä ja haravansa kanssa. Saadaan kyllä tovi jatkaa haravoimista, sillä meidän 2000 neliön tonttia ei ihan hetkessä eikä yhdessä päivässä haravoida. Kaikki pajukot saatiin onneksi vesottua, nyt ei näytä enää niin luonnontilaiselta joenrantakaan. Aikaisemmin ajattelin pienen 800 neliön tontin olevan aivan liian pieni mulle, mutta tällä hetkellä ajatus edes puolet pienemmästä tontista houkuttelee suuresti..


Perennapenkissä on paljon uutta tulossa, vielä kun tietäisi mitä. Toivottavasti tällä kertaa osasin jättää perennat rauhaan..

Kannettiin myös kalusteet terassille ja grillattiin perinteiseen tapaan pallogrillillä pihvit ja bataattia, namskis! Jääkaappiin on varattuna paljon grillailtavaa ensi viikoksi, aloitamme vauhdikkaasti täällä grillaus- ja terassikauden!

Nyt saunaa lämmittämään, pihailupäivän päätteeksi on päästävä lempeisiin löylyihin!